Croky Cup - zestiende finales - Royal Antwerp FC-KSC Lokeren OV
Bosuilstadion - donderdag 26 september 2019 - 20:30u.
(25/09/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jonathan Lardot, Mathias Hillaert, Quentin Blaise

Kern: doet hij het of doet hij het niet: de kern lijkt gewapend om dit keer in een (licht) aangepaste samenstelling te kunnen aantreden zonder kwaliteitsverlies. Bij enkele van de vorige gelegenheden, bleef het team met lege handen achter na een (gedurfde) make-over in functie van andere (Europese of Beker)opdrachten. Robbe Quirynen, Martin Hongla Yma II, Zinho Gano, Koji Miyoshi of nog... Benson Manuel staan in de coulissen van het Bosuilstadion te trappelen van ongeduld om hun kunnen te tonen aan technische staf, fans en tegenstander. Ook KSC Lokeren OV, met Jelle Van Damme in de rangen, is er na de eenvoudige zege van het afgelopen weekeinde op gebrand om van zich te laten spreken tijdens deze bekerconfrontatie in Deurne-Noord, die overigens live wordt uitgezonden op Q2. Ritchie De Laet en Alexis zullen er net als afgelopen zondag niet bijzijn, vanwege een blessure.

Facts & figures: gele kaarten CC >> (0), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO >> (0), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Daniël Opare, Junior Pius, Abdoulaye Seck.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: op een enkele uitzondering na, geen grote verschillen in de uitslag in competitieverband, wel slaagde Royal Antwerp FC er in de bekercompetitie KSC Lokeren (OV) tot twee keer toe met duidelijk verschil terug richting Daknam te sturen. Wie herinnert zich niet die geweldige oktober zaterdagavond in 2006 als de volgende elf Predrag Ristovic - Danny Simpson, Moumou Cisse, Jonny Evans, Kirk Hilton - Souleymane Mamam, Spencer Verbiest, Darron Gibson, Alexandre Di Gregorio, Fraizer Campbell en Fangzhuo Dong doelman Zvonko Milojevic liefst vier keer wisten te kloppen of nog Cisse Severeyns die met twee doelpunten 'killer' van dienst was voor Urbain Haesaert en de bekerhouder op 22 december 1993. Ook benieuwd wie anno 2019 dat belangrijke (winnende) doelpunt scoort? De Great Old won overigens het (voorlopig) laatste onderlinge competitieduel op de Bosuil dank zij goals van Faris Haroun en Lior Refaelov (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online).
**Met nog slechts enkele dagen om een stem uit te brengen lijkt Didier Lamkel Ze na zijn twee doelpunten tegen Cercle Brugge KSV nu al zeker van de titel 'man van de match'. Wesley Hoedt, Steven Defour, Aurélio Buta en Dieumerci Mbokani zullen allicht tevreden moeten zijn met een ereplaats.
 
  
HOME