Nationale 1A - competitie - speeldag 14 - R.E. Mouscron-Royal Antwerp FC
Stade du Canonnier - zaterdag 2 november 2019 - 20:00u.
(01/11/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jan Boterberg, Kevin Monteny, Christophe Baillieul, Frederik Geldhof

Kern: Royal Antwerp FC ging een punt halen in de Luminus Arena en zonder de uitsluiting van Ivo Dos Santos Rodrigues, een erg drieste beslissing van de wedstrijdleiding, zouden dat er allicht drie geweest zijn. Deze eerste rode kaart heeft uiteraard gevolgen voor de samenstelling van de selectie voor de partij van zaterdagavond. Op uitzondering van Abdoulaye Seck, kan de technische staf nog geen beroep doen op revaliderende spelers, Steven Defour, Junior Pius, Daniël Opare en Amara Baby. Didier Lamkel Ze aan de aftrap of oordeelt coach Laszlo Bölöni het risico op een vijfde gele kaart op rij te groot met het oog op de topper van zondag 10 november e.k. in het Bosuilstadion? De Kameroener ziet zijn sterke periode bij de club beloond worden met een eerste selectie voor zijn nationale elftal.

Facts & figures: gele kaarten CO >> (17+2), gele dreiging >> Didier Lamkel Ze, geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO >> (1), roodgeschorst CO >> Ivo Dos Santos Rodrigues - dokterscabinet >> Steven Defour, Daniël Opare, Junior Pius, Amara Baby.

Nieuwssprokkels Online:
**De jeugdopleiding van Royal Antwerp FC verloor de afgelopen week twee gewaardeerde medewerkers. Na ploegafgevaardigde Dirk Leyssen overleed ook Walter Depre, jarenlang stuwende kracht, stille werker en gewaardeerd secretaris van de jeugdwerking van de rood-witte club. De ANTWERPSUPPORTER Online sluit zich aan bij de blijken van deelneming vanwege de medewerkers, sympathisanten en supporters van de club.
**Het verleden: met Omar Govea Garcia en Jonathan Bolingi had de Great Old vorig seizoen twee ex-spelers van R.E. Mouscron. Beiden zochten inmiddels andere oorden op. De blonde spits was afgelopen zondag overigens goed voor twee treffers voor zijn nieuwe tijdelijke club KAS Eupen. Ook William Owusu Acheampong verliet inmiddels de Bosuil. Zijn doelpunt volstond begin augustus 2018 voor de driepunter in het onderlinge duel in het Stade Canonnier. Het was bovendien de eerste overwinning ooit van de Great Old bij de grensclub. Royal Antwerp FC won zondoende wel de laatste drie onderlinge duels, waarvan er dus twee op de eigen Bosuil werden betwist. Dat smaakt naar meer, al schrok coach Laszlo Bölöni opnieuw van de (te) korte rust- en voorbereidingstijd na de opdracht van afgelopen woensdag.
**Dieumerci Mbokani zag afgelopen woensdag in de onderlinge wedstrijd Ally Samatta een doelpuntje dichterbij sluipen in de schuttersstand, al behoudt hij wel nog drie goals voorsprong op zijn dichte achtervolgers Lior Refaelov (Royal Antwerp FC), Ryota Morioka (Sporting du Pays de Charleroi), Hans Vanaken (Club Brugge KV), Renaud Emond (R Standard de Liège, Roman Yaremchuk (KAA Gent), Jonathan David (KAA Gent), Ilombé Mboyo (KV Kortrijk) en Ally Samatta (KRC Genk) zodat er nog slechts een plaatsje overblijft in de top tien voor Yohan Boli (S.T.V.V.) met vijf treffers. R.E. Mouscron heeft dan wel geen speler in de absolute top van de schuttersrangschikking, Aleix Garcia Serrano is clubtopschutter met vier treffers. De club scoorde overigens al twee van haar veertien doelpunten in blessuretijd!
**Scheidsrechter Alen bleef consequent met zichzelf en deelde enkel gele kaarten uit aan de bezoekers in de midweekwedstrijd. Het clubtotaal komt daarmee op 18 gele kaarten en een dubbele (rode) boeking die we niet meerekenen in de gelekaartenstatistiek. R.E. Mouscron moest afgelopen midweek twee van haar spelers missen vanwege gele overlast en totaliseert ondertussen al 26 publieke waarschuwingen.
**Alexis de Sart (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online) kende een mooie start op de Bosuil. Afgelopen weekeinde bleef hij baas in het broederduel op de Bosuil. Woensdag was hij stuwende en inspirerende kracht in de Luminus Arena. Hij loopt momenteel fors aan de leiding in de weekstemming 'man van de match'. Doelpuntenmaker Didier Lamkel Ze en Ivo Dos Santos Rodrigues zijn de dichte achtervolgers. Kevin Mirallas en Wesley Hoedt vervolledigen op dit ogenblik de top vijf. Simen Juklerod werd vorig seizoen na het duel op Le Canonnier uitverkozen tot 'man van de match'.
 
  
HOME