Nationale 1A - competitie - speeldag 15 - Royal Antwerp FC-Club Brugge KV
Bosuilstadion - zondag 10 november 2019 - 14:30u.
(07/11/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Bram Van Driessche, Yves De Neve, Kevin Monteny, Wim Smet.

Kern: jonge belofte Robbe Quirynen 'stapt' momenteel het stadion rond gesteund op krukken vanwege een enkelblessure. Hij vervoegt de langer geblesseerden DaniŽl Opare en Junior Pius in de ziekenboeg en zou mogelijk tot zes weken out zijn. Amara Baby en Abdoulaye Seck kunnen opnieuw voluit gaan op training, Ivo Dos Santos Rodrigues heeft zijn (gele) straf uitgezeten, maar of ook Steven Defour al beschikbaar is voor zondag, is momenteel nog niet bekend. Didier Lamkel Ze staat op scherp en werd voor het eerst in vier wedstrijden niet geviseerd. Hij werd wel voor het eerst opgeroepen voor het nationale A-elftal van zijn geboorteland Kameroen. Hij zou zondag na afloop van de wedstrijd afreizen.

Facts & figures: gele kaarten CO >> (19+1), gele dreiging >> Didier Lamkel Ze, geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO >> (1), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> DaniŽl Opare, Junior Pius, Robbe Quirynen.

Nieuwssprokkels Online:
**Lees ít Antwerp Clubblad en volg de actualiteit van de lopende competitie in deze zevende editie van het seizoen 2019-2020: Editoriaal: Vallende bladeren, Interview met T3 Samir Beloufa: "T3 bij Antwerp is de ideale leerschoolĒ, In memoriam Walter Deprť, Vandaag in de geschiedenis van R.A.F.C.: 10 novemberÖ, In memoriam Dirk Leyssen, In memoriam Dokter Jef Boghemans, Welkom Club Brugge KV, Cijferwerk, Speelschema 2019-2020, In de wachtkamer van het eerste elftal, Poster: Benson Manuel, Voor het archief, Retro 1920-1921: Onvoldoende, R.A.F.C.-Worldwide, Uit de oude doos: 20 februari 1994 R.A.F.C.-Club Brugge KV 0-3 (1/4 finale Beker van BelgiŽ), Antwerpkwis - vragenronde 5, R.A.F.C.-Jeugd: Interview met zorgcoach Marcel Lauwers, R.A.F.C.-Jeugd: talententraining doelmannen 2008-2011, R.A.F.C.-Jeugd: Onze u13 in actie tegen Union Sint-Gillis, De Bosuil: Antwerp-DNA.
**De jeugdopleiding van Royal Antwerp FC nam afgelopen woensdag afscheid van Walter Deprť, jarenlang stuwende kracht, stille werker en gewaardeerd secretaris van de jeugdwerking van de rood-witte club. Antwerp Clubblad heeft een In Memoriam.
**Het verleden van deze wedstrijd staat bol van de memorabele momenten en resultaten. Royal Antwerp FC krabbelde de afgelopen seizoenen recht na een lange passage op een lager echelon van het nationale voetbal. We mogen ook zondag strijd op hoog niveau verwachten in het Bosuilstadion. Zo waren er vorig seizoen liefst twee onderlinge duels in Deurne-Noord en de bezoekers konden tot frustratie van hun trainer er geen enkele van winnen. Faris Haroun veegde tijdens de reguliere competitie de opgelopen achterstand nog uit, terwijl de eindrondewedstrijd afklokte op een dubbel nul gelijkspel. Een seizoen eerder kwam de Great Old op een zucht van een stuntzege. Dankzij een laat en betwistbaar doelpunt werd het ook toen remise. Laatste thuiszege van de Ploeg van 't Stad dateert ondertussen toch al van mei 1997. Robert Spehar zorgde nog even voor hoop in Brugse rangen, maar de doelpunten van Manu Godfroid (ondertussen gewaardeerd co-commentator) en Wim Kiekens volstonden voor de rood-witte zege. Lior Refaelov hoopt uiteraard met de zege te kunnen aanknopen tegen zijn ex-club.
**Dieumerci Mbokani stond even droog, maar na zijn doelpunt op Le Canonnier bereikt hij inmiddels dubbele cijfers (10) en blijft onbedreigd leider in de topschutterslijst. Dichtste achtervolgers zijn ondertussen Hans Vanaken (Club Brugge KV - 8) en David Okereke (Club Brugge KV - 7). Laatstgenoemde deelt de derde plaats met Jonathan David en Roman Yaremchouk, beiden KAA Gent. De rood-witte verdediging weet de volgende wedstrijden wie van kortbij in 't oog gehouden moeten worden.
**Stevig verweer in het Stade du Canonnier en dat leverde de thuisploeg liefst drie gele kartons op, o.a. na veelvuldige ingrepen op Benson Manuel, een van de uitblinkers in rood-wit shirt. Ook Dieumerci Mbokani werd opgeschreven. Hij komt daarmee op twee individuele boekingen. Royal Antwerp FC totaliseert er nu 20, tegenstander Club Brugge KV een minder.
**In tegenstelling tot GvA wisten de Antwerpfans de prestatie van Benson Manuel wel te waarderen. Hij is leider in de weekstemming voor Ritchie De Laet, Dieumerci Mbokani, Alexis de Sart en Koji Miyoshi. Stemming loopt nog tot vrijdagavond.
 
  
HOME