Nationale 1A - competitie - speeldag 16 - KAA Gent-Royal Antwerp FC
Ghelamco Arena - zondag 24 november 2019 - 14:30u.
(22/11/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Lawrence Visser, Ruben Wyns, Jo De Weirdt, Wim Smet.

Kern: de sprong van de vijfde naar de zestiende speeldag heeft weinig invloed op het beschikbare potentieel voor deze terugwedstrijd tegen KAA Gent. De technische staf beoordeelt de komende voorbereidingsdagen de fysieke paraatheid van de spelersgroep. Roteren of niet? De trainers kunnen in ieder geval terug beschikken over Didier Lamkel Ze, donderdagavond voor de eerste wedstrijd van het tweeluik tegen KAA Gent nog geschorst vanwege gele overlast. Steven Defour, Ruben Geeraerts, DaniŽl Opare, Junior Pius en Robbe Quirynen verschijnen eerstdaags allicht nog niet op het trainingsveld. Matheus Borges Domingues is na zijn heelkundige ingreep pas begonnen met zijn revalidatieparcours.

Facts & figures: gele kaarten CO >> (26+4), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO >> (1), roodgeschorst CO >> ?? - dokterscabinet >> Matheus Borges Domingues, Ruben Geraerts, DaniŽl Opare, Junior Pius, Robbe Quirynen.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: de eerste overwinning als promovendus in de Ghelamco Arena tegen KAA Gent op de tweede speeldag van de campagne 2017-2018 was het begin van een reeks gunstige resulaten richting behoud. Hoewel de Great Old tijdens de reguliere competitie van het voorgaande seizoen tevreden moest zijn met een brilscore, werd tijdens PO I opnieuw een mooie overwinning op de tabellen bijgeschreven. Amara Baby en Lior Refaelov lijken wat op het achterplan verzeild, al waren ze die 13e april wel de auteurs van de doelpunten die de Great Old de driepunter opleverde.
**Dieumerci Mbokani was voor deze inhaalspeeldag koploper in de schutterstabel, dikte zijn totaal met twee nieuwe treffers aan en mag zondag met de Gulden Stier op de rug de Ghelamco Arena betreden. Hoewel hij voor schwalbe gestraft had moeten worden, volgt Jonathan David (KAA Gent) na een late treffer op de Bosuil op vier eenheden van de topschutter. Lior Refaelov springt met zijn zevende treffer van het seizoen richting top vijf. Hij moet o.a. ook nog Roman Yaremchuk (KAA Gent - 8) laten voorgaan.
**Met het intrede van de herfst vallen niet alleen de bladeren van de bomen, ook de gele kaarten van scheidsrechter Laforge vlogen als rijpe vruchten over de groene rechthoek van het Bosuilstadion. Dat hij daarbij een paar gevallen engelen vergat op te schrijven, wordt hem node vergeven. Royal Antwerp FC telt inmiddels dertig publieke waarschuwingen, zeven meer dan tegenstander KAA Gent, bij wie Nana Asare op scherp staat. Heel in de verte dreigt de strafzondag ook voor aanvoerder Faris Haroun met drie stuks. Didier Lamkel Ze heeft zijn verblijf op de strafbank goed verteerd, zo bleek deze vrijdagochtend.
**Dieumerci Mbokani spurt aan de leiding van de weekstemming 'man van de match', maar moet momenteel wel nog rekening houden met dicht(st)e belager Ritchie De Laet. De linksachter was met bijna vijftig percent van de uitgebrachte stemmen de weekwinnaar van de gewonnen wedstrijd tegen Club Brugge KV. Ivo Dos Santos Rodrigues, Koji Miyoshi en of Alexis de Sart kunnen mogelijk nog voor een verrassing zorgen.
 
  
HOME