Nationale 1A - competitie - speeldag 18 - KVRS Waasland-Sk Beveren - Royal Antwerp FC
Freethiel Stadion - vrijdag 6 december 2019 - 20:30u.
(05/12/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Wim Smet, Dirk Gilon, Jeroen Walschap, Wesley Alen

Kern: de gelekaartenlast van de kern loopt op, maar voor deze wedstrijd kan de technische staf nog steeds beroep doen op al haar effectieven, op uitzondering van de (langdurig) geblesseerden Matheus Borges Domingues, Daniël Opare, Junior Pius. Koji Miyoshi is bovendien nog niet voldoende hersteld voor een plaatsje bij de achttien. Of Steven Defour inzetbaar is of deel zal uitmaken van de selectie, is momenteel nog niet geweten. Mogelijk houdt coach Laszlo Bölöni in zijn definitieve keuze wel rekening met de uitkomst van de bekeropdracht van afgelopen dinsdagavond.

Facts & figures: gele kaarten CO >> (36+4), gele dreiging >> Faris Haroun, geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO >> (1), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Matheus Borges Domingues, Koji Miyoshi, Daniël Opare, Junior Pius.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: breekt Royal Antwerp FC met een traditie van wisselende resultaten in het Wase voetbalhuis en mogen de fans na afloop hun feestHoed(t) opzetten? De laatste (uit)wedstrijd van 2018 bezorgde de rood-witte armada een dubbel feestgevoel. Faris Haroun (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) was (en is) niet alleen een voorbeeldig aanvoerder, hij scoorde ook het enige doelpunt op de Freethiel en nam samen met de ploegmaats de driepunter mee het nieuwe jaar in. In eigen huis verliep het scoren in de heenronde met dank aan Dieumerci Mbokani (2) en tussendoor Lior Refaelov en Aurélio Ulineia Buta heel wat vlotter. Coach Laszlo Bölöni is zich alvast bewust van de moeilijkheidsgraad van de opdracht van vrijdagavond, zeker nadat hij slechts twee dagen voorbereiding overhield na de bekerclash van dinsdagavond.
**Afgelopen speeldag liet Gouden Stier Dieumerci Mbokani het scoren over aan Kevin Mirallas, die daarmee zijn doelpuntentotaal in rood-wit shirt wist te verdubbelen, zijn eerste echte veldgoal voor de Ploeg van 't Stad. Toch blijft de clubtopschutter met 12+1 treffers ruim aan kop met achter zich een aaneengesloten viertal. Zij troffen elk negen keer raak. Lior Refaelov (7) deelt de zevende plaats met o.a. Nacer Chadli (RSC Anderlecht), Cyle Larin (SV Zulte Waregem) en de topschutter van vorig seizoen Mbwana Ally Samatta. De fusieclub rekent op o.a. Beni Badibanga (2) en Tuur Dierckx (2) om de netten van Sinan Bolat te bestoken. In de heenronde maakte Matthijs Vereth de Antwerpdoelman zijn clean sheet afhandig.
**De afgelopen weken trokken Visser & co. het karton aan de lopende band uit de bovenzak zodat het clubtotaal inmiddels opgelopen is tot veertig. Dat zijn er liefst acht meer dan tegenstander KVRS Waasland-Sk Beveren. Faris Haroun bevindt zich een weinig comfortabele positie, aangezien hij nu op scherp staat. Ook Béni Badibanga moet uitkijken.
**Wesley Hoedt maakte indruk tijdens de provinciale derby tegen YRKV Mechelen en haalde meer dan vijftig procent van de (week)stemmen achter zijn naam. Hij werd logischerwijze en met overwicht verkozen tot 'man van de match'. Sinan Bolat en Ivo Dos Santos Rodrigues delen de tweede plaats met klein verschil voor Alexis de Sart en Kevin Mirallas.
 
  
HOME