Nationale 1A - competitie - speeldag 20 - K Sint-Truidense VV-Royal Antwerp FC
Stadion Stayen - zondag 22 december 2019 - 18:00u.
(20/12/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Alexandre Boucaut, Pieter Becquet, Romain Devillers, Quentin Pirard.

Kern: Faris Haroun (foto centraal met o.a. William Owusu Acheampong en Moustapha Sall - archief De ANTWERPSUPPORTER Online) kwam gehavend uit de wedstrijd van afgelopen weekeinde tegen KAS Eupen, toch maakte de aanvoerder de wedstrijd vol. Hij werd inmiddels geopereerd en zou pas na de winterbreak in januari kunnen hervatten. Hij werd tijdens de bekerwedstrijd in Luik vervangen door Martin Hongla Yma II. Dieumerci Mbokani werd vorige speeldag volgeboekt en dus komt Zinho Gano in beeld voor zijn eerste basisplaats in rood-witte loondienst. De Gouden Stier is na Didier Lamkel Ze overigens de tweede aanvaller van de Great Old die geelgeschorst is en dat geeft toch te denken. Royal Antwerp FC speelde overigens in haar sterkste opstelling in Luik, ook benieuwd of Benson Manuel nu wel in de startersrij loopt op Stayen? De medische staf begeleidt Matheus Borges Domingues, Koji Miyoshi, Daniël Opare en Junior Pius alvast in aanloop naar het eindejaar. Mogelijk komen zij wel in aanmerking voor de winterstage begin januari 2020.

Facts & figures: gele kaarten CO >> (38+2), gele dreiging >> Faris Haroun geelgeschorst CO >> Dieumerci Mbokani - rode kaarten CO >> (1), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Matheus Borges Domingues, Koji Miyoshi, Daniël Opare, Junior Pius.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: wisselende resultaten in Stadion Stayen bij de onderlinge partij tussen beide tegenstanders. In het promotiejaar maakte de Ploeg van 't Stad tijdens de reguliere competitie een ferm statement in Haspengouw. De club maakte er voor het eerst kennis met o.a. Alexis de Sart. Royal Antwerp FC won er dank zij doelpunten van Stallone Limbombe, Sambou Yatabaré en William Owusu Acheampong met duidelijke cijfers. Tijdens de play-offs bleek S.T.V.V. sterk genoeg om de Great Old puntenloos huiswaarts te sturen. Stayen in vuur en vlam, het afgelopen seizoen. Casper De Norre (inmiddels KRC Genk) en Daichi Kamada smeerden de bezoekers uit Deurne-Noord ondanks stevig vocaal weerwerk de nederlaag aan. De selectie van Laszlo Bölöni en Wim De Decker bereidt zich voor op het eigen kunstgras.
**Dieumerci Mbokani bleef even ter plaatse trappelen de afgelopen speeldag, maar dat deden zijn "belagers" in dit nevenklassement ook. Gouden Stier Dieumerci Mbokani blijft dus onbedreigd koploper in dit nevenklassement. Met tien doelpunten volgen Yohan Boli (K Sint-Truidense VV) en Roman Yaremchuk (KAA Gent) al op enige afstand. Daarmee is ook al de beste schutter van tegenstander S.T.V.V. benoemd. Verderop in de rangorde staan Jonathan David (KAA Gent) en Hans Vanaken (Club Brugge KV) met elk negen treffers, een plaatsje hoger dan Lior Refaelov die ook al met acht treffers achter de naam staat.
**Was de technische staf van KAS Eupen niet te spreken over de prestatie van scheidsrechter Geldhof, ook Royal Antwerp FC werd bedacht met gele kaarten voor Dieumerci Mbokani en Amara Baby. Het clubtotaal komt daarmee op veertig, drie minder dan S.T.V.V. De tegenstander moet het doen zonder Santiago Colombatto. Coach Laszlo Bölöni zal een vervanger moeten voorzien voor geschorste clubtopschutter Dieumerci Mbokani, al lijkt die rol geknipt voor Zinho Gano. Faris Haroun moet zich schikken in een inactieve rol vanwege blessure en staat immer op scherp.
**Lior Refaelov zorgde afgelopen weekeinde voor een heel belangrijk doelpunt. Die knappe vrijschop werd regelrecht vertaald in een karrevracht stemmen en een logische eerste plaats in de weekstemming. Aurélio Ulineia Buta loopt in diens achtervolging ook in de belangstelling van de Antwerpsupporters voor Kevin Mirallas, Wesley Hoedt en Faris Haroun. Het vrijschopdoelpunt werd overigens door de bezoekers van voetbalkrant.com verkozen tot doelpunt van de week!
**Ook mensen met een visuele beperking hebben dank zij het community werk van de club een plaatsje gevonden in het Bosuilstadion. Om het project te ondersteunen en de beleving van de mensen met een visuele beperking te optimaliseren, zoekt de club nog naar gedreven voetbalcommentatoren. Contact nemen kan nog tot 5 januari 2020 via antwerpgfans@rafc.be
**Nader Ghandri vertrok op de club als vrije speler en werd prompt binnengehaald bij KVC Westerlo met een contract voor de komende tweeëneenhalf jaar. Succes gewenst!
 
  
HOME