Nationale 1A - competitie - speeldag 21 - Royal Antwerp FC-RSC Anderlecht
Bosuilstadion - vrijdag 27 december 2019 - 20:30u.
(25/12/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Nathan Verboomen, Mathias Hillaert, Ruben Wyns, Bert Put

Kern: "Geen enkele speler of trainer is fan van kerstvoetbal, maar we voeren uit", aldus sporza.be. Toch moeten de rood-witte technische staf en spelers niet vrezen voor een leeg stadion. Ook op de Bosuil werd en wordt er dus tijdens deze eindejaarsperiode stevig getraind door een weliswaar wat gehavende kern. De reguliere competitie zit er inmiddels voor twee/derde op. Die lange en drukke periode heeft zo zijn sporen nagelaten in het beschikbare sportieve potentieel van de club. Al vroeg in de voorbereiding viel DaniŽl Opare uit, vervolgens had Europa zo zijn gevolgen voor Junior Pius. Matheus Borges Domingues vecht net als Steven Defour en Koji Miyoshi tegen een moedwillige blessure. Aanvoerder Faris Haroun liep averij op tegen KAS Eupen en dat liet zich op het kunstgras van Stayen voelen. Gelukkig richtten de recente beker- en competitieopdrachten geen verdere onheil aan. Aanvallers (!) Didier Lamkel Ze (7) en Dieumerci Mbokani (5) vielen ten slachtoffer aan gele schorsing, al is de Gouden Stier na zijn strafzondag van vorige week wel opnieuw beschikbaar om het een van zijn gewezen clubs lastig te maken.

Facts & figures: gele kaarten CO >> (40+2), gele dreiging >> Dino Arslanagic, Faris Haroun geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO >> (1), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Matheus Borges Domingues, Faris Haroun, Koji Miyoshi, DaniŽl Opare, Junior Pius.

Nieuwssprokkels Online:
**Ook in deze kerstperiode leverde de redactie van Antwerp Clubblad een stevige prestatie: Editoriaal: Nieuwjaarswensen, De 108 van Faris Haroun, Bosuiltjes, Welkom RSC Anderlecht, Cijferwerk, Speelschema 2019-2020,
Bosuiltjes, R.A.F.C.-Worldwide, Poster: Sander Coopman, Voor het archief, Retro 1924-1925: IJzersterke verdediging,
Uit de oude doos: 1989-90 Hans-Peter Lehnhoff scoort het enige doelpunt op het veld van Anderlecht (0-1), Antwerpkwis - vragenronde 7, R.A.F.C.-Jeugd: Overzicht van de ondersteunende diensten, R.A.F.C.-Jeugd: International u12 Indoor Cup Horst, R.A.F.C.-Jeugd: Onze u16 gaven KV Kortrijk partij, De Bosuil: Eendracht maakt macht.
**Het verleden: RSC Anderlecht kon zich ultiem nog kwalificeren voor Play Off I en dat blijft ook voor de huidige campagne een doelstelling voor de nieuwgevormde technische staf en spelersgroep van de recordkampioen. Bij de laatste doortocht van de hoofdstedelingen was het voor de Great Old zaak de vroegopgelopen achterstand ongedaan te maken. Met een vroeg doelpunt in de tweede periode van Didier Lamkel Ze lukte dat ook zodat er geen twee opeenvolgende nederlagen van rood-wit genoteerd diende te worden. Tijdens de reguliere competitie was huurling Bolasie er voor zijn kleuren er immers ultiem nog in geslaagd Sinan Bolat te kloppen.
**Dieumerci Mbokani (14) kreeg vorige zondag verplichte rust opgelegd vanwege het reglement. Op uitzondering van... Lior Refaelov (9) konden de dichte achtervolgers daarvan evenwel niet profiteren. Het duo Roman Yaremchuk (KAA Gent -10 en Yohan Boli (S.T.V.V. - 10) ziet de Lior Refaelov tot op een doelpunt van hun gedeelde tweede plaats naderen. Ook
Jonathan David (KAA Gent) en Hans Vanaken (Club Brugge KV) scoorden elk negen keer. Ook Nacer Chadli (RSC Anderlecht - 7) heeft een plaats in de top tien van de schutterslijst. De rood-witte defensie weet meteen wie er van nabij moet worden gevolgd.
**Scheidsrechter Boucaut bleef op Stayen zuinig met de kaarten. Toch kregen zowel Dino Arslanagic als Wesley Hoedt de gele kaart te zien. Daarmee komt eerstgenoemde onder dreiging. RSC Anderlecht totaliseert momenteel slechts 29 gele kaarten en dat zijn er veel minder dan het clubtotaal van R.A.F.C. (42)!
**Na zijn vrijschopdoelpunt tegen KAS Eupen, zorgde Lior Refaelov op Stayen via de stip opnieuw voor een belangrijke goal en voor een verdiend punt. Hij lijkt inmiddels goed op weg naar een twee op twee als 'man van de match'. Wesley Hoedt leidt de achtervolgers Aurťlio Ulineia Buta, Didier Lamkel Ze, Sinan Bolat, Alexis de Sart en Ritchie De Laet.
**Ook mensen met een visuele beperking hebben dank zij het community werk van de club een plaatsje gevonden in het Bosuilstadion. Om het project te ondersteunen en de beleving van de mensen met een visuele beperking te optimaliseren, zoekt de club nog naar gedreven voetbalcommentatoren. Contact nemen kan nog tot 5 januari 2020 via antwerpgfans@rafc.be
**De community werking van de club met steun van het district Deurne zorgde samen met de fans van de Ploeg van 't Stad voor een geweldige Kerststunt. Liefst tweeduizend geschenken konden worden uitgedeeld. Ook de man met de gulden baard liet zich daarbij niet onbetuigd. Wesley Hoedt solliciteerde opvallend naar een nieuwe job als vervanger van Tim Van Zandbergen als chauffeur van de clubtourbus.
 
  
HOME