Nationale 1A - competitie - speeldag 22 - Cercle Brugge KSV-Royal Antwerp FC
Jan Breydelstadion - zondag 19 januari 2020 - 14:30u.
(16/01/2020)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jan Boterberg, Kevin Monteny, Christophe Baillieul, Michiel De Cuyper.

Kern: drie weken na de laatste opdracht van 2019, staat er alweer de eerste wedstrijd van 2020 op het programma. De rood-witte kern die verwacht wordt in het Jan Breydelstadion zal niet zo gek veel verschillen van de wedstrijd tegen RSC Anderlecht. Dylan Batubinsika zal er vanwege een ernstige blessure zeker niet bijlopen in Brugge. Er wordt wel verwacht dat captain Faris Haroun (met brace?) en heel misschien ook nieuweling Moustafa Ava Dongo Luete deel zullen uitmaken van de wedstrijdselectie. Daniël Opare heeft de groepstraining hervat, maar heeft nog een achterstand in te lopen. Matheus Borges Domingues, Koji Miyoshi, Junior Pius en Robbe Quirynen werken hun individueel herstelparcours verder af. Aanvoerder Faris Haroun, Wesley Hoedt en Dino Arslanagic staan helaas op scherp.

Facts & figures: gele kaarten CO >> (42+2), gele dreiging >> Dino Arslanagic, Faris Haroun, Wesley Hoedt, geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO >> (1), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Matheus Borges Domingues, Koji Miyoshi, Junior Pius, Robbe Quirynen.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: Cercle Brugge KSV brengt o.a. oud-speler Johanna Omolo (foto: centraal - archief De ANTWERPSUPPORTER Online) in stelling, die opvallend genoeg tot nog toe slechts twee keer geboekt werd. De centrale middenvelder stond nog in rood-wit shirt bij de laatste passage in Brugge van de Great Old in 1B en... Faris Haroun (foto: uiterst rechts - archief De ANTWERPSUPPORTER Online) was de aanvoerder van de Vereniging. Het doelpunt van Stephen Buyl volstond voor de volle inzet nu bijna dag op dag drie jaar geleden. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Club Brugge KV, tekende Royal Antwerp FC wel voor een mooi parcours tegen de groen-zwarte Bruggelingen. Vorig seizoen nog waren Lior Refaelov (2) en William Owusu Acheampong schutters van dienst bij de overtuigende zege van de elf van Laszlo Bölöni en Wim De Decker. Het is inmiddels van augustus '95 geleden dat de Great Old de punten moest laten in het Olympiastadion.
**Geen doelpunten op de laatste speeldag van 2019 tegen RSC Anderlecht, toch bleef Gouden Stier Dieumerci Mbokani (14) probleemloos aan de leiding in het schuttersklassement. Yohan Boli (S.T.V.V.) en Roman Yaremchuk (KAA Gent) gingen het jaar 2019 uit op een gedeelde tweede plaats met elk tien treffers. Lior Refaelov (R.A.F.C.) gaat met nu al negen treffers op jacht naar een nieuw persoonlijk record. Hij deelt de vierde plaats met Hans Vanaken (Club Brugge KV) en Jonathan David (KAA Gent). Ook Club Brugge KV heeft met David Okereke nog een tweede sluipschutter in de top tien. Met vijf doelpunten is Stef Peeters de beste schutter in de rangen van Cercle Brugge KSV. Hij staat net niet in de top dertig, zoals opgemaakt door sporza.be.
**Vier gele kaarten in de partij tegen RSC Anderlecht, voor elke ploeg twee, al deed de boeking voor Wesley Hoedt niet alleen bij de speler de wenkbrauwen fronsen. Royal Antwerp FC totaliseert inmiddels 44 publieke waarschuwingen, slechts twee minder dan tegenstander Cercle Brugge KSV (46).
**Nu de kanonnen zwegen tegen RSC Anderlecht, speelde Ritchie De Laet eens te meer een opvallende rol in de afweer van de Great Old. Hij werd daarvoor beloond met de titel 'man van de match'. Rechtsback Aurélio Ulineia Buta greep naar de tweede plaats en ging centrale verdediger Wesley Hoedt, centrale middenvelder Steven Defour bij zijn heroptreden en ervaren aanvaller Kevin Mirallas vooraf.
**Ook mensen met een visuele beperking hebben dank zij het community werk van de club een plaatsje gevonden in het Bosuilstadion. Om het project te ondersteunen en de beleving van de mensen met een visuele beperking te optimaliseren, zocht de club ervaren vertelstemmen en kwam o.a. uit bij radiostem en Antwerpfan Chris Van den Abeele. HLN stelde de nieuwe Bosuilstem op acht januari l.l. in een mooi artikel in zijn nieuwe functie voor.
 
  
HOME