Croky Cup - halve finales - heen - Royal Antwerp FC-KV Kortrijk
Bosuilstadion - donderdag 23 januari - 20:45u.
(22/01/2020)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jonathan Lardot, Florian Lemaire, Romain Devillers, Christof Dierick

Kern: "mooie affiche voor de kwartfinale van de Croky Cup, al moet de rood-witte technische staf schoon volk missen voor de verplaatsing naar Luik", was de opener van de aankondiging van de kwartfinales. Opnieuw ziet de rood-witte technische staf zich genoodzaakt tot denkwerk. Aurélio Ulineia Buta(foto: De ANTWERPSUPPORTER Online)(geel) en Wesley Hoedt (rood) zitten deze donderdag een verplichte rustdag uit. Ook centrale verdedigers Dylan Batubinsika (recent geopereerd) en Junior Pius (bezig aan revalidatie na operatie) zijn onbeschikbaar. Zondag ging de voorkeur uit naar Martin Hongla Yma II om te depanneren als centrale verdediger. Koji Miyoshi sloot maandag aan bij de groepstrainingen. Daniël Opare zet net als Matheus Borges Domingues en Robbe Quirynen zijn herstel verder. Zeven spelers moeten oppassen voor een tweede boeking en de automatische schorsing die daarop volgt. Met vier doelpunten in drie wedstrijden is het aandeel van Dieumerci Mbokani tijdens het bekerparcours niet te overschatten.

Facts & figures: gele kaarten Croky >> (5+4), gele dreiging Croky >> zeven spelers (o.w. Wesley Hoedt), geelgeschorst Croky >> Aurélio Ulineia Buta - rode kaarten Croky >> (0), roodgeschorst Croky >> Wesley Hoedt (1/1) - dokterscabinet >> Matheus Borges Domingues, Junior Pius, Robbe Quirynen.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: doelpunten van Nader Ghandri en William Owusu Acheampong volstonden niet om ook de laatste onderlinge bekerconfrontatie tot een goed einde te brengen. De Great Old was als promovendus uitgeloot om op 29 november 2017 in het Guldensporenstadion KV Kortrijk partij te geven. De kleine vijfduizend toeschouwers zagen hoe de thuisploeg tot 4-0 uitliep, waarna rood-wit de schade nog enigszins wist te beperken. Toeval wil dat West-Vlaming Jan Boterberg ook in Kortrijk scheidsrechter van dienst was.
**Beide clubs speelden inmiddels drie partijen voor de nationale voetbalbeker. Met de oogst van Sclessin van Lambrechts klom Royal Antwerp FC naar een totaal van negen boekingen! Aurélio Ulineia Buta bekoopt zijn inzet met een schorsingsdag.
**Royal Antwerp FC won afgelopen weekeinde met het kleinste verschil van Cercle Brugge KSV en daarin had Alexis de Sart een groot aandeel. Hij loopt ruim aan de leiding in de weekstemming voor 'man van de match'.
 
  
HOME