Nationale 1A - competitie - speeldag 25 - Royal Antwerp FC-KRC Genk - UPDATE
Bosuilstadion - donderdag 13 februari 2020 - 20:30u.
(13/02/2020)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jan Boterberg, Kevin Monteny Kevin, Christophe Baillieul, Bram Van Driessche.

Kern: Amara Baby werd in extremis dubbelgeboekt tijdens de halve finales van de Croky Cup. Hij zal de finale niet mogen betwisten. Dat is gelukkig een zorg voor later, erger is het uitvallen van Wesley Hoedt. Of de centrale verdediger zondag van de partij zal zijn, is momenteel nog een open vraag, net op een moment dat de technische staf al niet dik in de verdedigers zit. Dino Arslanagic is immers geelgeschorst. Schuift aanvoerder Faris Haroun een rijtje achteruit? Abdoulaye Seck (foto centraal - De ANTWERPSUPPORTER Online) maakte indruk tijdens zijn invalbeurt in de modderpoel van het Guldensporenstadion. Hem werden na afloop complimenten uitgedeeld door coach Laszlo Bölöni en lijkt dus klaar voor een nieuwe opdracht, centraal in defensie. Het is overigens ook nog onduidelijk of Koji Miyoshi opnieuw aan de wedstrijdselectie zal worden toegevoegd. Hij sukkelt opnieuw met een letsel aan de enkel. Matheus Borges Domingues en Junior Pius zetten hun individuele parcours verder, terwijl Dylan Batubinsika bijzonder optimistisch reageert tijdens diens herstelperiode. Hij heeft de loopoefeningen al hervat.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (47+2), gele dreiging >> Wesley Hoedt, geelgeschorst CO >> Dino Arslanagic- rode kaarten CO >> (2), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Dylan Batubinsika, Matheus Borges Domingues, Wesley Hoedt (?), Junior Pius.

Nieuwssprokkels Online:
**Vanwege de verwachte storm Ciara werden de zondagwedstrijden van de nationale competitie verplaatst naar een latere datum. Royal Antwerp FC ontvangt (niet geheel onverwacht) pas op donderdag 13 februari e.k. de uittredende landskampioen op de Bosuil.
**Antwerp Clubblad houdt alle actuele kwesties in de gaten en opent niet geheel onverwacht met: Editoriaal: Doellijntechnologie, Sacha Van De Sande en Sven Molenaar laten hun licht schijnen over de nieuwe Community raad
Vandaag in de geschiedenis van RAFC: 9 februari…, Welkom KRC Genk, Cijferwerk, Speelschema 2019-2020, In de wachtkamer van het eerste elftal, Poster: Steven Defour, Voor het archief, Cartoon, Retro 1926-1927: Verscheurd Antwerp, Uit de oude doos, Antwerpkwis – vragenronde , R.A.F.C.-Jeugd: even voorstellen: onze u7 en onze u8, R.A.F.C.-Jeugd: De u7’s spelen hun 1ste jaar in competitie, De Bosuil: Einde van een mooie reeks.
**Het verleden: KRC Genk stoomde de vorige campagne lustig richting landstitel en dat was ook te merken aan de onderlinge resultaten. De Great Old kon hier en daar een puntje meepikken. In eigen huis bleef het zelfs baas over de Limburgse pletwals tijdens P.O. I, dank zij een vroeg vrijschopdoelpunt van Lior Refaelov. Afgelopen oktober volstond een dubbele voorsprong evenwel niet om ook met de driepunter uit de Luminus Arena te vertrekken. Twee doelpunten, waarvan één tijdens de eindeloos langdurige extra-tijd van meer dan zeven (!) minuten. De beide schutters uit die wedstrijd van de heenronde lopen na de wintermercato niet meer in het shirt van de uittredende landskampioen.
**Dieumerci Mbokani (15) blijft onverminderd de schutterslijst 2019-2020 aanvoeren, ook al is zijn voorsprong verminderd tot twee eenheden op Jonathan David (KAA Gent - 13). Op derde plaats volgt Hans Vanaken, die Lior Refaelov (R.A.F.C. - 10) met twee eenheden voorafgaat. Voor KRC Genk delen Paul Onuachu en M. Samatta de dertiende plaats met elk zeven treffers.
**De gelekaartenstats geven KRC Genk onmiskenbaar als de minst bestrafte ploeg van de Jupiler Pro League tijdens haar niet-aflatende achtervolging richting P.O.I. Slechts 27 keer werd een speler van de uittredende landskampioen geboekt. Dat aantal staat in schril contrast met de 49 publieke waarschuwingen die de Great Old te incasseren kreeg.
**Lijnrechter Vandecauter was onbetwistbaar de 'man van de match', maar dat belette de Antwerpfans niet om met groot overwicht Wesley Hoedt aan te duiden als weekwinnaar in rood-wit shirt. Ritchie De Laet werd tweede voor Sinan Bolat, met als conclusie dat Royal Antwerp FC knap verdedigd heeft in het Jan Breydelstadion tot de fatale misser van de wedstrijdleiding.
**Op zoek naar een job of carrière switch? Welkom op de Antwerp Jobbeurs op 12 februari e.k. in het Bosuilstadion. De schepen van de haven van 't Stad Annick De Ridder is alvast razend enthousiast om naast de andere bedrijven ook de jobs in de Port of Antwerp voor te stellen.
 
  
HOME