Nationale 1A - competitie - speeldag 28 - Royal Antwerp FC-KV Oostende
Bosuilstadion - zaterdag 29 februari 2020 - 20:30u.
(27/02/2020)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Bert Put, Kristof Meers, Dirk Gilon, Ken Vermeiren

Kern: Wesley Hoedt kon weer aan de slag op Sclessin, maar zal de volgende wedstrijd alweer aan zich voorbij moeten laten gaan. Verboomen slaagde erin schoppende spelers zonder straf van het veld te laten gaan, maar boekte de rood-witte verdediger zonder aanwijsbare overtreding nog in de allerlaatste seconde van de partij in Luik, met schorsing tot gevolg! Dino Arslanagic, die net als Sinan Bolat in de rubriek fake news gekoppeld werd en wordt aan R Standard de Lige, lijkt in combinatie met Abdoulaye Seck de meest logische vervanger. Verder geel onheil bedreigt de selectie van de Great Old momenteel niet, al staan er wel enkele spelers met drie streepjes achter de naam. Ritchie De Laet kon na een korte herstelperiode het trainingsveld opnieuw op. Ook Lior Refaelov hervatte na zijn familiale blijde gebeurtenis, inmiddels de sportieve activiteiten. Junior Pius viel geblesseerd uit tijdens de Europese opdracht tegen FC Viktoria Plzeň en deed deze week speelminuten op in een onderlinge partij op de Bosuil.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (53+3), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CO >> Wesley Hoedt, rode kaarten CO >> (2), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Matheus Borges Domingues.

Nieuwssprokkels Online:
**Antwerp Clubblad vond deze week opnieuw aansluiting bij de directe actualiteit van club en wereld: Editoriaal: Coronavirus, Tribune II (1923-2020): kroniek van een aangekondigd afscheid, 29 februari: herinnering aan Karl Kodat, Boekvoorstelling: De eeuwige 25 van Royal Antwerp FC, Welkom KV Oostende, Cijferwerk, Speelschema 2019-2020, Praatje met een speler: Kevin Mirallas, Poster: Abdoulaye Seck, Voor het archief, In de wachtkamer van het eerste elftal, Retro 1928: De rebellen van het beroepsvoetbal, Uit de oude doos, Antwerpkwis vragenronde 10, Bosuiltjes, R.A.F.C.-Jeugd: Even voorstellen: onze u13 en onze u14, R.A.F.C.-Jeugd: onze u15 winnen tegen KV Oostende, De Bosuil: Toch weer een winterdip? Nu zaterdag te koop in uw vertrouwde stadion.
**Het verleden: KV Oostende maakt een wat bevreemdende campagne door, maar valt gezien de onderlinge resultaten, zeker niet te onderschatten! Zo konden de Oostendenaars in april 2013 nog met de volle buit richting kust, dank zij een treffer van Sebastien Siani en met o.a. Nicaise Kudimbana, Baptiste Schmisser en Gertjan Martens in de ploeg. Met twee doelpunten van Dieumerci Mbokani (van wie de Antwerpfans vier wedstrijden geleden nog een velddoelpunt mochten toejuichen!) lachte niet alleen Dieumerci zijn tanden bloot, maar mocht de hele Antwerpfamilie de zege vieren in november 2018 (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online). De laatste en tot nog toe enige onderlinge Play-Off (II) wedstrijd in het Bosuilstadion eindigde op een klinkende remise. Ook benieuwd hoe Antwerpaanwinst Louis Verstraete het in de kleuren van de fusieclub zal doen komende schrikkelzaterdag? Het was deze week overigens drie jaar geleden dat de strafschop van Geoffry Hairemans tegen Lommel United de toekomst van deze club in een stroomversnelling bracht. Baptiste Schmisser speelde met twee doelpunten een rol van betekenis in de twee finalewedstrijden en vierde deze week zijn 34e verjaardag. 'Geoffke Deurne-Noord' kreeg overigens van Michel Schepers, o.a. redacteur van Antwerp Clubblad, een plaatsje in zijn meest recente pennenvrucht "De eeuwige vijfentwintig", nu te koop in de Clubshop.
**Dieumerci Mbokani (15) is het scoren nog niet verleerd, maar moet inmiddels wel Jonathan David (KAA Gent - 18) laten voorgaan aan kop van de schutterstabel. Met Lior Refaelov (10) telt Laszlo Blni nog een tweede speler in de top vijf. KVO-coach Dennis van Wijk rekent op Fashion Sakala (7) om de Antwerpverdediging in gebreke te vinden. Toch nog even zeggen dat de oud-trainer de weg richting kleedkamers in het vernieuwde Bosuilstadion opnieuw mag ontdekken...
**Triest hoe Wesley Hoedt tegen alle logica in nog geboekt werd door Verboomen. Hij moet een wedstrijd verplichte rust in acht nemen. Gelukkig had de technische staf een volle week om hiervoor de alternatieven tegen het daglicht te houden. Ook al liep het clubtotaal inmiddels op tot 56, Sinan Bolat, Alexis de Sart en Kevin Mirallas hoeven dit weekeinde nog niet te vrezen. Nog minder zorgen bij tegenstander KVO, zij klokken af op slechts 39 publieke waarschuwingen, waarvan inmiddels n voor... Louis Verstraete.
**Opnieuw een uitblinkersrol voor Sinan Bolat in Stade Maurice Defrasne, al kon de Antwerpdoelman, die in de pers nadrukkelijk aan de Luikse club werd gekoppeld, zijn kleuren niet voor de nederlaag behoeden. De Antwerpfans lieten zich niet vangen aan de ronduit giftige uithaal van Oulare richting ex-ploegmaat Didier Lamkel Ze bij Sporza Radio! Hij loopt met voorsprong richting tweede plaats van de weekstemming voor Abdoulaye Seck, Wesley Hoedt en Steven Defour. Ook hij werd bijzonder onrespectvol ontvangen in Luik!
 
  
HOME