Nationale 1A - competitie - speeldag 2 - Cercle Brugge KSV-Royal Antwerp FC - Update
Jan Breydelstadion - zondag 16 augustus 2020 - 13:30u.
(15/08/2020)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Wim Smet, Dirk Gilon, Kristof Meers, Quentin Pirard.

Kern: opvallend toch hoe weinig thuisclubs tijdens de openingsspeeldag de volle buit wisten te pakken in desolate lege stadions, constateerde ook GvA. Ook voor deze eerste uitwedstrijd van de nieuwe voetbaljaargang is het aantal 'toeschouwers' strikt beperkt. De weinige Antwerpgetrouwen zullen gelukkig wel voor de nieuwe nachtklok thuis kunnen komen. Ondanks het gebrek aan vocale steun, is Faris Haroun, ex-Cerclist en thans aanvoerder van de Great Old, de ideale gids om zijn nieuwe ploegmaats wegwijs te maken in Jan Breydel. Zal nieuweling Pieter Gerkens al van de partij zijn, zullen Frank Boya, Alireza Safarbeiranvand en Birger of Louis Verstraete voor het eerst hun opwachting maken op de groene rechthoek deze zondagmiddag in roodwit shirt? De keuze is aan de technische staf. Vorige speeldag verdedigden Nill De Pauw en Jean Butez al voor het eerst hun nieuwe clubkleuren. Terwijl Sander Coopman keihard werkt aan zijn revalidatie, is Alexis de Sart nog volop herstellende van zijn enkelblessure. Ze blijven helaas nog geruime tijd onbeschikbaar.

De selectie (20): 1 Ali Reza Safarbeiranvand, 46 Jean Butez - 2 Ritchie De Laet, 4 Abdoulaye Seck, 5 Birger Verstraete, 6 Simen Juklerod, 7 Didier Lamkel Ze, 11 Lior Refaelov, 14 Nill De Pauw, 15 Frank Boya, 16 Pieter Gerkens, 19 Koji Miyoshi, 21 Dylan Batubinsika, 22 Bruny Nsimba, 28 Benson Manuel, 30 Aurélio Ulineia Buta, 38 Faris Haroun, 40 Junior Pius, 70 Dieumerci Mbokani, 99 Jonathan Bolingi.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (2), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CO >> niemand, rode kaarten CO >> (0), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Sander Coopman, Alexis de Sart.

Nieuwssprokkels Online:
**Antwerp Clubblad: verscheen voor het eerst in digitaal formaat. De terugblik op de avonturen in het Koning Bosuilstadion werd bijzonder gesmaakt door de Antwerpfans.
**Het verleden: het blijft een speciale wedstrijd voor Faris Haroun. De aanvoerder van de Great Old heeft een verleden bij de Vereniging, alvorens hij in 2017 de overstap naar de Bosuil maakte en als captain zowel de promotie naar de JPL als de bekerwinst van zijn roodwitte kleuren mocht vieren. De afgelopen vier seizoenen viel er overigens wel meer te vieren in West-Vlaanderen, want R.A.F.C. keerde telkens met punten huiswaarts. Ondanks de supervroege tegengoal en de uitsluiting van Wesley Hoedt, volstonden doelpunten van Lior Refaelov en Alexis de Sart voor de volle winst. Net als
in december 2018 (0-3 via Lior Refaelov en William Owusu Acheampong) boekte R.A.F.C. half oktober 1971 dank zij twee doelpunten van Jean Arnolis en Ove Eklund, de zege met het grootste verschil in doelpunten (1-4). Er ontbreken helaas nog wel wat matchfacts van deze en andere oudere wedstrijdverslagen in de Museumwebsite. Aanvullingen zijn altijd welkom!
**Lior Refaelov klokte het vorige seizoen af op 11 competitiedoelpunten. Op de eerste speeldag van de nieuwe campagne liet hij de tegenstander zijn gave traptechniek af de stip bewonderen. Cercle Brugge KSV kwam op de Luikse hoogvlakte nog niet tot scoren, maar er lopen altijd wel een paar gevaarlijke heerschappen rond in groenzwart shirt. Opletten geblazen voor de driemansachterhoede van de Ploeg van 't Stad.
**Scheidsrechter Verboomen toonde twee Antwerpspelers de gele kaart. Dat aantal ligt precies op het gemiddelde van het voorbije seizoen.
**Ondanks of misschien juist omwille van de gezondheidscrisis had de Bosuilman inspiratie te over voor nieuwe avonturen in en rond het vernieuwde Bosuilstadion. Het tweede album verschijnt binnen enkele weken. “In tegenstelling tot de eerste Bosuilman, een compilatie van cartoons die zes voetbalseizoenen bestrijkt, gaat het tweede deel over alles wat er in 2019-2020 gebeurde, van het pre-seizoen met de transfers over elke match tot de bekerfinale. Zodra die laatste is gespeeld kruip ik in mijn pen om het album af te ronden, inclusief wedstrijdverslagjes en statistieken. Zo kan de lezer het hele seizoen in detail opnieuw beleven. Het blijven grapjes op zich, maar samen vormen ze een verhaal," aldus Sven Ardies in GVA.
 
  
HOME