Nationale 1A - competitie - speeldag 5 - K. Sint-Truidense VV-Royal Antwerp FC
Stadion Stayen - zondag 13 september 2020 - 18:15u.
(11/09/2020)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Wim Smet, Dirk Gilon, Quentin Blaise, Kevin Debeuckelaere.

Kern: de tweede ronde van de zomermercato is inmiddels gestart, maar dat leverde nog geen bijkomende selectiemogelijkheden op voor coach Ivan Leko. De technische staf moest na de overdreven zware beslissing van Alexandre Boucaut, wel berusten in de schorsing van Birger Verstraete. De reacties via de sociale media op diens uitsluiting waren voorspelbaar heel uiteenlopend en nogal clubgebonden. Het verleden van de middenvelder speelde allicht mee in de bepaling van de strafmaat. Aurélio Ulineia Buta heeft de interlandbreak heel nuttig gebruikt om zijn conditie bij te spijkeren. Ook Sander Coopman, Alexis de Sart (enkel) en Ivo Dos Santos Rodrigues werken naarstig verder aan hun revalidatieprogramma. Na Wesley Hoedt bracht nu ook Jelle Van Damme een bezoek aan de Bosuil om er de vooruitgang van de werken aan tribune 4 en het nieuwe indrukwekkende scorebord te komen bekijken. Sander Coopman, Alexis de Sart, Ivo Dos Santos Rodrigues en de geschorste Birger Verstraete zijn verder onbeschikbaar.

De (20) namen: Alireza Safarbeiranvand, J. Butez, Ritchie De Laet, Abdoulaye Seck, Simen Juklerod, L. Refaelov, Nill De Pauw, Frank Boya, Pieter Gerkens, Martin Hongla, Koji Miyoshi, Dylan Batubinsika, Bruny Nsimba, Benson Manuel, Louis Verstraete, Faris Haroun Junior Pius, Dieumerci Mbokani.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (5+3), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CO >> niemand, rode kaarten CO >> (1), roodgeschorst CO >> Birger Verstraete (1/2) - dokterscabinet >> Sander Coopman, Alexis de Sart, Ivo Dos Santos Rodrigues.

Nieuwssprokkels Online:
**Antwerp Clubblad: de (digitale) editie van de komende thuiswedstrijd tegen KAS Eupen is in voorbereiding en wordt uiteraard opnieuw gratis ter beschikking gesteld van de geďnteresseerde Antwerpfans.
**Het verleden: S.T.V.V. zal voor het eerst dit seizoen volk over de vloer krijgen in Stadion Stayen. Hoewel ze in het verleden voor boeiende support zorgden, zullen de roodwitte fans de verplaatsing evenwel niet mogen meemaken. Die steun zouden de elf van Ivan Leko en Rudi Cossey alvast best kunnen gebruiken. De laatste (overtuigende) zege van roodwit in Stadion Stayen is immers toch al van december 2017 geleden (0-3, doelpunten: Stallone Limbombe (foto links - archief De ANTWERPSUPPORTER Online), Sambou Yatabaré en William Owusu Acheampong (foto rechts - archief De ANTWERPSUPPORTER Online). De Great Old moest tot het seizoen 1961-'62 geduld oefenen om een eerste keer te zegevieren in Haspengouw na doelpunten van Karel Beyers, Jef Van Gool en Flor Bohez. De diepbetreurde Alfred Riedl had een verleden bij beide clubs in de jaren zeventig.
**Geen doelpunten voor de elf van Ivan Leko in het Stade du Pays de Charleroi en dus spelen de Antwerpschutters (Lior Refaelov, Pieter Gerkens en Dieumerci Mbokani) slechts een bescheiden rol in het klassement van de Gouden Stier. Daan Heymans van Waasland-Beveren is leider en mikpunt voor de Bosuilaanvallers. S.T.V.V. rekent eens te meer op Yuma Suzuki om de netten van het Antwerpdoel te laten trillen.
**Naast de rode kaart voor Birger Verstraete, trok Boucaut ook nog drie gele kaarten voor R.A.F.C.-spelers Dylan Batubinsika, Pieter Gerkens en Faris Haroun terwijl Gillet aan geel en rood ontsnapte! Het clubtotaal komt daarmee op acht of een gemiddelde van twee per wedstrijd. Opletten geblazen want ook S.T.V.V. heeft met zeven publieke waarschuwingen een gemiddelde dat dicht bij het cijfer twee uitkomt. Met Ibrahima Sory Sankhon en Jorge Teixeira werden ook al twee spelers vroegtijdig richting kleedkamer gestuurd.
**Berichten in de pers melden dat Maximiliano Caufriez vandaag of eerstdaags zijn overstap maakt van de Freethiel naar Stadion Stayen. De geruchten over inkomende transfers richting Bosuil zijn bijna niet bij te houden. Zo staat Wesley Hoedt centraal in alle 'berichtgeving'. Zeker is ondertussen dat aanvoerder Faris Haroun zopas een contractverlenging van een seizoen onderschreef op de Bosuil.
 
  
HOME