Nationale 1A - competitie - speeldag 10 - Royal Antwerp FC-Beerschot AV
Bosuilstadion - zondag 25 oktober 2020 - 13:30u.
(24/10/2020)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jasper Vergoote, Yves De Neve, Kevin Monteny, Jonathan Lardot.

Kern: ondanks de vroege achterstand, rechtte de selectie de rug in het Regenboogstadion en pakte de driepunter mee richting Deurne-Noord. Welke invloed het Europese optreden zal hebben op het selectiewerk is momenteel nog gissen. Dieumerci Mbokani maakte de verplaatsing naar Bulgarije niet mee. De clubtopschutter staat net als zijn ploegmaats en supporters te trappelen van ongeduld voor de eerste 'grote stadsderby' van deze eeuw op het hoogste niveau van het Belgische voetbal. Sander Coopman, Alexis de Sart, Ivo Dos Santos Rodrigues, Benson Manuel vertoeven nog in de gym om aan hun individuele herstel te werken. Of de technische staf doelman Alireza Safarbeiranvand en/of Bruny Nsimba kunnen recupereren, blijft voorlopig een open vraag. (Gele) schorsingen hoeft de technische staf momenteel niet te vrezen. Tenzij er alsnog een corona-verbod komt, wordt R.A.F.C. gesteund door een (beperkt) aantal rood-witte fans. Eten en drinken zijn helaas verboden.

De (18) namen (in numerieke volgorde): 46 J. Butez, 71 D. Matijas, 2 R. De Laet, 4 A. Seck, 5 B. Verstraete 6 S. Juklerod, 11 L. Refaelov, 14 N. De Pauw, 15 F. Boya, 16 P. Gerkens, 18 M. Hongla Yma II, 19 K. Miyoshi, 23 O. Ampomah, 24 C. Benavente, 26 J. Gelin, 30 A. Ulineia Buta, 64 D. Lausberg, 70 D. Mbokani.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (13+1), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CO >> niemand, rode kaarten CO >> (2), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Sander Coopman, Alexis de Sart, Ivo Dos Santos Rodrigues, Benson Manuel, Bruny Nsimba (?).

Nieuwssprokkels Online:
**Royal Antwerp FC ontvangt volgende week donderdag Tottenham Hotspur als eerste van drie Europese tegenstanders in het eigen Bosuilstadion, dat alle keuringen van de UEFA prima doorstaan heeft. Hoeveel supporters er eventueel mogen komen kijken is beperkt door de huidige gezondheidssituatie gekoppeld aan een openstaande sanctie n.a.v. de plaatsingswedstrijd in Boudewijnstadion van vorig seizoen.
**Antwerp Clubblad: zondag focust de redactie van het clubmagazine op de eerste stadsderby van de eeuw op het hoogste niveau van het nationale voetbal. Antwerp Clubblad verschijnt tijdens de huidige gezondheidssituatie in digitale vorm waarvan de link gedeeld wordt via de sociale media. Ook voor de allereerste Europese wedstrijd van deze eeuw in het eigen Bosuilstadion is een speciale uitgave van Antwerp Clubblad in voorbereiding.
**“140 jaar rood en wit”, het Lexicon van alle Antwerpspelers (1880-2020) wordt het nieuwste boek van o.a. Michel Schepers en Dirk Willocx rond de geschiedenis van 140 jaar Antwerp(spelers). Voorintekenen kan door voor 6 november vijftig euro over te schrijven op rekening BE08973170591813 van Willems Uitgevers met vermelding van je postadres en je e-mail, vervang wel @ door een verbindingsstreepje (b.v. jan.peeters-gmail.com). Je naam wordt vereeuwigd in het boek en wordt na verschijnen opgestuurd.
**Het verleden: de fusieclub wist uiteindelijk haar stamboeknummer opnieuw te claimen en daarmee werd ook de geschiedenis van deze wedstrijd hersteld. Gaan we dan terug naar het verre verleden of maken we een zijsprong via de eerste 'derby's' met inzet van punten van het jaar 2018 met het toenmalige KFC B.-Wilrijk als tegenstander. Royal Antwerp FC won in eigen huis met flinke 2-0 cijfers, in het Olympisch Stadion bleef de score dubbelblank. Ritchie De Laet was voor de fusie aangesloten bij KFC Wilrijk en speelde naar eigen zeggen gelukkig dus nooit in de huidige clubkleuren van B.A.V. Net als voor alle Antwerpsupporters zijn de huidige clubkleuren van de tegenstander taboe in huis. Joren Dom verdedigde vijf seizoenen lang de rood-witte kleuren, alvorens van club en uitrusting te wisselen. De iets oudere supporters denken samen met Patrick Goots met weemoed terug aan de derde november 2002. Hij haalde samen met zijn ploegmaats een schier onoverzichtelijke achterstand op om uiteindelijk met 5-3 te zegevieren tegen fusieclub K.F.C. Germinal B.A.
**Het rood-witte gevaar kwam met Faris Haroun en Martin Hongla Yma II van diep op het veld. De einduitslag kreeg dank zij invaller Cristian Benavente uiteindelijk nog een fraai uitzicht. Dieumerci Mbokani (deze donderdag geschorst voor de Europese opdracht) blijft clubtopschutter, maar hij moet zeker R. Holzhauser voor laten gaan. Simen Juklerod en Lior Refaelov scoorden elk twee keer.
**De spelersgroep van Ivan Leko wordt getroffen door een aanhoudende reeks (zware) blessures. Afgelopen donderdag moest Bruny Nsimba nog forfait geven voor de Europese opdracht. Gelukkig blijft de groep gespaard van een al te zware gelekaarten verdict. Het clubtotaal staat na de boeking van Lior Refaelov op veertien, een meer dan de tegenstander van zondag. Dylan Batubinsika, Ritchie De Laet, Faris Haroun en... Dieumerci Mbokani (die wekelijks onbestraft moet incasseren!) hebben elk twee streepjes achter de naam staan.
**Bruny Nsimba tekende afgelopen week een eerste profcontract. Hij kon vanwege blessure zijn nieuw verworven status niet demonstreren in de Ludogorets Arena.
 
  
HOME