Nationale 1A - competitie - speeldag 11 - RSC Anderlecht-Royal Antwerp FC
Lotto Arena - zondag 1 november 2020 - 13:30u.
(31/10/2020)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jan Boterberg, Christophe Baillieul, Mathias Hillaert, Wesley Alen

Kern: zal coach Ivan Leko roteren of niet, dat is dé vraag aan de vooravond van de wedstrijd in het Lotto Park. De kern is vrijwel ongeschonden doorheen de laatste twee, niet van de minste opdrachten gekomen en heeft naar verluidt ook de gezondheidstesten zonder problemen doorstaan. Een speler blijft, zoals geweten, nog in quarantaine. Ivo Dos Santos Rodrigues werkt naarstig verder o.l.v. de medische staf. Sander Coopman en Alexis de Sart zijn behoorlijk opgeschoten in hun revalidatie. Zij verdelen hun inspanningen tussen de gym en individuele (buiten)loopoefeningen. Voor Alexis de Sart is al een eerste reeks oefeningen met bal opgenomen in het programma. Voor Bruny Nsimba komt de wedstrijd van deze zondag nog te vroeg. Doelman Alireza Safarbeiranvand was donderdag al doublure voor Jean Butez en behoort ook deze zondag tot de wedstrijdkern. Hoewel het beoordelingsvermogen van scheidsrechter Vergoote zure oprispingen bezorgde bij de volgers van de Great Old, heeft de technische staf op vandaag nog niet te vrezen voor aanvoerder Faris Haroun, die wel met drie gele streepjes achter de naam staat. Een gele kaart tonen en laten volgen door een inworp, volgens welk reglement is dat de juiste beslissing?

De (20) namen (in numerieke volgorde): Alireza Safarbeiranvand, Jean Butez, Ritchie De Laet, Abdoulaye Seck, Birger Verstraete, Simen Juklerod, Lior Refaelov, Nill De Pauw, Pieter Gerkens, Martin Hongla Yma II, Koji Miyoshi, Dylan Batubinsika, Opoku Ampomah, Cristian Benavente, Jérémy Gelin, Aurélio Ulineia Buta, Louis Verstraete, Faris Haroun, Dieumerci Mbokani, 94 Jordan Lukaku.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (14+4), gele dreiging >> Faris Haroun, geelgeschorst CO >> niemand, rode kaarten CO >> (2), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Sander Coopman, Alexis de Sart, Ivo Dos Santos Rodrigues, Benson Manuel, Bruny Nsimba, Dylan Batubinsika.

Nieuwssprokkels Online:
**Na de glansprestatie van afgelopen donderdag, maakt Royal Antwerp FC zich op om donderdag 5 november LASK Linz partij te geven in het eigen Bosuilstadion (aftrap 21:00u.). De Europese opmaak van het stadion blijft behouden. De wedstrijd wordt betwist achter gesloten deuren en dus verzamelen alle Antwerpfans voor de televisie. Hopelijk mogen de rood-witte supporters ook dan van objectieve(re) commentaar genieten.
**Antwerp Clubblad: verscheen ook voor de eerste Europese poule-opdracht en bezorgde de Antwerpfans naast de traditionele beschouwingen van Michel Schepers, een mooie inkijk in het Europese palmares van de club, geïllustreerd met een aantal mooie toegangskaartjes.
**Het verleden: RSC Anderlecht is recordkampioen en dat laat zich ook merken in de statistieken. Van de 161 gespeelde wedstrijden nam de tegenstander met 72 overwinningen het grootst aantal voor zijn rekening. Royal Antwerp FC speelde wel een beduidend aantal keren meer op verplaatsing dan in eigen huis. Pieter Gerkens verdedigt deze zondag de rood-witte kleuren, maar kent desondanks het gevoel van de nederlaag bij de tegenstander. Hij herinnert zich, ook na een hele korte invalbeurt, feilloos hoe Lior Refaelov en de pas ingevallen Koji Miyoshi in september 2019 de punten meenamen uit het Constant Vandenstockstadion. De huidige Anderlechtcoach strooide afgelopen dagen lof richting de ex-speler, maar dat wordt op scepsis onthaald in Deurne-Noord. Ook in het verleden was er een uitwisseling van spelers tussen de beide clubs, al dient gezegd dat toen de grootste talenten met wisselend succes richting Astridpark verhuisden. Zo keek Czernia liefst vijf keer de Ploeg van 't Stad in paars tenue in de ogen met tot nederlagen voor de Great Old tot gevolg. Ook Mark Van Der Linden droeg het shirt van de recordkampioen en stond een keer tegenover de Great Old. "Zwakke avond van het arbitrale trio - dubieuze fasen beslissen match al voor rust" kopte GvA in haar editie van zaterdag 12 januari 1991. Vrijdagavondvoetbal was toen eerder uitzondering dan regel. Ganiyu Owolabi was in een begenadigde dag die 15e februari 1997. "Ganiyu Owolabi duwt R Antwerp FC op Europese rails", kopte Luk De Ranter twee dagen later in alle objectiviteit in GvA. "Het stond in de sterren geschreven dat niets R.A.F.C. van de zege zou houden", wist Walter Voet, ondanks gulle steun van de wedstrijdleiding voor de thuisploeg.
**Dieumerci Mbokani (foto centraal met op 7 april 2019 links Pieter Gerkens in het shirt van de recordkampioen - archief De ANTWERPSUPPORTER Online) was dit seizoen minder beslissend voor de Great Old, maar haalde toch maar mooi zijn gram op tegenstander en scheidsrechter (die weigerde de consignes van de VAR te volgen) tijdens de Antwerpse derby. Hij scoorde het derde en beslissende doelpunt voor Royal Antwerp FC. Zijn seizoenstotaal komt op vier en hij deelt daarom de achtste plaats in de topschutterslijst. Ook Lior Refaelov en Simen Juklerod lieten de netten trillen tijdens dé Stadsderby en tellen inmiddels elk drie goals. Topschutter (met een wedstrijd meer gespeeld) is Paul Onuachu van KRC Genk met 9 treffers. RSC Anderlecht rekent op Percy Tau (4) en Lukas Nmecha om de netten van Jean Butez te laten trillen.
**Het gemiddelde der gele kaarten was week na week tot een redelijk niveau gedaald, maar werd door de "prachtprestatie" van Vergoote plots de hoogte ingestuwd tot 18, een stijging met liefst bijna dertig procent ten opzichte van een week eerder. Faris Haroun werd om duistere redenen geboekt waarna het spel met een inworp werd verdergezet. De aanvoerder telt nu drie streepjes achter de naam. RSC Anderlecht telt verrassend genoeg nog twee boekingen meer, al zal de prent voor Doku niet meer tot een sanctie leiden. Enkel Dimata, Trebel en Zulj werden elk twee keer opgeschreven.
**140 jaar rood en wit”, het Lexicon van alle Antwerpspelers (1880-2020) wordt het nieuwste boek van o.a. Michel Schepers en Dirk Willocx rond de geschiedenis van 140 jaar Antwerp(spelers). Voorintekenen kan door voor 6 november vijftig euro over te schrijven op rekening BE08973170591813 van Willems Uitgevers met vermelding van je postadres en je e-mail, vervang wel @ door een verbindingsstreepje (b.v. jan.peeters-gmail.com). Je naam wordt vereeuwigd in het boek en wordt na verschijnen opgestuurd.
 
  
HOME