Nationale 1A - competitie - speeldag 12 - Royal Antwerp FC-R Standard de Liege
Bosuilstadion - zondag 8 november 2020 - 13:30u.
(06/11/2020)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Bram Van Driessche, Yves De Neve, Kevin Monteny, Lawrence Visser.

Kern: was het te wijten aan de mini-rotatie of vermoeidheid na de doortocht van José Mourinho en zijn Tottenham, de selectie had het vorig weekeinde moeilijk om de balcirculatie te versnellen. Laat coach Ivan Leko opnieuw enkele sterkhouders aan de kant tegen R. Standard CL? Maakt Jordan Lukaku zijn nationale debuut voor zijn nieuwe rood-witte kleuren? En wat met Bruny Nsimba? Kwesties die de technische staf samen met andere wisselmogelijkheden en de resultaten van de gezondheidstesten zal ontwarren voor zondag 13:30u. wanneer de wedstrijd op gang getrapt zal worden in het (lege) Bosuilstadion. De thuisblijvers kunnen/moeten terecht bij Eleven Sports. Alexis de Sart en Sander Coopman zijn druk doende aan de conditie-opbouw, al staat eerstgenoemde uiteraard het verst in zijn revalidatie. Ivo Dos Santos Rodrigues en Benson Manuel werken verder o.l.v. de medische staf. Ook het afgelopen weekeinde waren de gele bestraffingen legio voor Antwerpspelers, al heeft de inzet van Boterberg niet onmiddellijk gevolgen op de wedstrijdselectie.

De (19) namen (in numerieke volgorde): A. Safarbeiranvand, J. Butez, R. De Laet, A. Seck, B. Verstraete, S. Juklerod, L. Refaelov, N. De Pauw, F. Boya, P. Gerkens, M. Hongla Yma II, K. Miyoshi, D. Batubinsika, O. Ampomah, C. Benavente, A. Ulineia Buta, L. Verstraete, F. Haroun, D. Mbokani.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (14+4), gele dreiging >> Faris Haroun, geelgeschorst CO >> niemand, rode kaarten CO >> (2), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Sander Coopman, Alexis de Sart, Ivo Dos Santos Rodrigues, Benson Manuel, Bruny Nsimba, Dylan Batubinsika (?).

Nieuwssprokkels Online:
**Clubs, hun coach en diens tactische bord hebben door intensieve scouting doorgaans weinig geheimen voor de tegenstander. Dat zal eind deze maand (26 november) na de wedstrijd van afgelopen donderdag niet anders zijn. De heen- en terugwedstrijd in de Europa League tussen Royal Antwerp FC en LASK Linz werden bovendien net na elkaar geprogrammeerd.
**Antwerp Clubblad: niet alleen de technische staf, de spelers en de medewerkers van de club, ook de redactie van Antwerp Clubblad beleven drukke dagen. Ook deze zondag zal er een (digitale) editie van het clubmagazine verschijnen.
**Het verleden: het bekerparcours van Royal Antwerp FC van het voorbije seizoen dat uiteindelijk een apotheose beleefde tijdens en na de gewonnen finale, passeerde ook via het Stade Maurice Defrasne, ook wel Sclessin genoemd. Ondanks de vroege achterstand werd het dank zij Ritchie De Laet, Benson Manuel en Dieumerci Mbokani een knappe overwinning. Aanvoerder der Rouches Emond Renaud slaagde er vorig seizoen in met twee treffers binnen het kwartier de dubbele rood-witte voorsprong van de tabellen te vegen. Het competitietreffen op de Bosuil eindigde zo een beetje in mineur op een (2-2) gelijkspel. De statistieken spreken met 81 overwinningen en 47 gelijke spelen (uit een totaal van 193 wedstrijden) zeker in het voordeel van de Luikse club. De meest recente thuiszege (3-0) dateert al van 20 april 1997 onder de bezielende leiding van Georg Kessler, terwijl hij geen eeuwigheid daarvoor (13 april 1991) nog van de Bosuil werd weggestuurd met een smadelijke 4-0 nederlaag na doelpunten van Frans van Rooij, Hans-Peter Lehnhoff en een tweeklapper van Czernia. "Alex Czerniatynski geselt z'n gewezen ploegmaats letterlijk en figuurlijk", titelde Ludo Vandewalle in De Nieuwe Gazet. Alex Czerniatynski speelde overigens ook zes keer in het shirt van de Rouches tegen R.A.F.C. en vond daarbij vier keer de weg naar de netten, waarvan twee keer tussen de vierkante palen van de Bosuil van voor de afbraak der staanplaatsen. Ook o.a. Frans van Rooij, Christian Labarbe en Louis Pilot verdedigden het shirt van beide clubs.
**De Antwerpspelers vergaten te scoren in het Lotto Park en dus blijft Dieumerci Mbokani clubtopschutter met vier treffers en deelt daarmee de 13e plaats in de reeksschutterstabel. Lior Refaelov en Simen Juklerod vinden we terug op een gedeelde 22e plaats. Bastien, Amallah en Oulare scoorden elk twee keer voor R Standard de Liège.
**Het aantal gele kaarten kreeg de afgelopen twee weken een geweldige opwaartse knik. Boterberg trok met drie stuks naar traditie fors door. Het clubtotaal komt daarmee op 21 of een gemiddelde van bijna twee per wedstrijd, of nog twee minder dan de 23 van de tegenstander van zondag. Faris Haroun telt (na diens rustdag nog steeds) drie streepjes achter de naam, Nicolas Raskin zelfs vier.
**140 jaar rood en wit”, het Lexicon van alle Antwerpspelers (1880-2020) wordt het nieuwste boek van o.a. Michel Schepers en Dirk Willocx rond de geschiedenis van 140 jaar Antwerp(spelers). Voorintekenen kon tot 6 november en het is nu geduldig wachten op de verschijningsdatum.
 
  
HOME