Nationale 1A - competitie - speeldag 14 - Royal Antwerp FC-OH Leuven
Bosuilstadion - maandag 30 november 2020 - 20:45u.
(28/11/2020)(Auteur: Pewe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Wim Smet, Dirk Gillon, Mathias Hillaert, Wesley Alen

Kern: "Wat goed is en goed werkt, moet je niet veranderen", houdt coach Ivan Leko in gedachte bij zijn selectiekeuzes. Mogelijke naweeën van de opdracht in Oostenrijk en/of gevolgen van de laatste coronatesten en de langdurig geblesseerden buiten beschouwing gelaten, kan de technische staf over een nagenoeg volledig fitte kern beschikken. Hoewel aanvoerder Faris Haroun na zijn door de pers fel opgeblazen boeking in de Diaz Arena, gevaarlijk dicht bij een mogelijke strafdag komt, hoeven gele schorsingen hoeven nog even niet in rekening gebracht. Alexis de Sart kon de afgelopen week opnieuw op eigen tempo bijbenen bij de groep, maar lijkt nog net competitieklaar. Ook Sander Coopman, Ivo Dos Santos Rodrigues en Bruny Nsimba komen nog niet in aanmerking voor deelname aan de partij van volgende maandag. Willen we langs deze weg toch ook een wens van herstel toesturen aan oud-aanvoerder en kampioen Frédéric Duplus (thans OHL), die vorig weekeinde ongenadig van het terrein werd getrapt ten koste van... een gele kaart! Begrijpe wie kan, scheidsrechter! Vandaag worden overigens de resultaten van de Covid-testen op de Bosuil verwacht.

De (20) namen (in numerieke volgorde): 1 Alireza Safarbeiranvand, 2 Ritchie De Laet, 4 Abdoulaye Seck, 6 Simen Juklerod, 9 Guy Mbenza, 11 Lior Refaelov, 16 Pieter Gerkens, 18 Martin Hongla Yma II, 19 Koji Miyoshi, 21 Dylan Batubinsika, 23 Nana Ampomah, 24 Cristian Benavente, 26 Jérémy Gelin, 28 Benson Manuel, 30 Aurélio Ulineia Buta, 33 Louis Verstraete, 38 Faris Haroun, 41 Jean Butez, 70 Dieumerci Mbokani, 94 Jordan Lukaku.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (21+1), gele dreiging >> Faris Haroun, geelgeschorst CO >> niemand, rode kaarten CO >> (2), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Sander Coopman, Ivo Dos Santos Rodrigues, Bruny Nsimba.

Nieuwssprokkels Online:
**Royal Antwerp FC maakte op de eerste speeldag van de poulefase indruk in de Huvepharma Arena, haalde er een aanvankelijke achterstand op en won er net als afgelopen donderdag dank zij doelpunten van Lior Refaelov en Pieter Gerkens de opdracht tegen Ludogorets. Nu donderdag komt de Bulgaarse selectie naar de Bosuil om er de op een na laatste wedstrijd van groep J af te werken.
**Antwerp Clubblad: voor de eerste competitiewedstrijd in eigen huis op maandag tegen OH Leuven mogen de supporters uiteraard uitkijken naar een volgende editie van Antwerp Clubblad. Ook donderdag verwachten we het derde (digitale) persmapje met dit keer PFC Ludogorets als onderwerp.
**Het verleden: Oud-Heverlee Leuven kwam na het afgelopen seizoen als vice-kampioen de Jupiler Pro League vervoegen. Het is ondertussen van januari 2017 geleden dat de fusieclub de Bosuil nog aandeed. "Royal Antwerp FC tackelt koning winter met veldverwarming en stuurt OHL puntenloos huiswaarts," sierde ons wedstrijdverslag. Royal Antwerp FC had er inderdaad alles aan gedaan om de kilte uit het stadion te bannen om voor liefst 12.648 toeschouwers dank zij doelpunten van Tuur Dierckx en Joren Dom (foto uiterst rechts - archief De ANTWERPSUPPORTER Online) te zegevieren. Frédéric Duplus (foto uiterst links) verdedigde als aanvoerder de kleuren van de Great Old. Faris Haroun (foto in het midden) diende toen onder Wim De Decker, zou onder Laszlo Bölöni weldra de aanvoerdersband overnemen en behoort nog steeds tot het effectief van huidig coach Ivan Leko.
**Met zijn vijfde treffer van het seizoen veegde Lior Refaelov de in de Diaz Arena opgelopen achterstand van het bord. Hij wordt meteen clubtopschutter en deelt de twaalfde plaats in de JPL-topschutterslijst. Dieumerci Mbokani kreeg rust tijdens de Europese opdracht en blijft met vier treffers hangen op de achttiende plaats. De fusieclub rekent op Thomas Henry (7) en Xavier Mercier om de Bosuilnetten te laten trillen.
**Ondanks de commotie tijdens de wedstrijdcommentaren en in de pers, bleef het bij een gele kaart voor Faris Haroun in de Diaz Arena. Hij komt daarmee voor het eerst dit seizoen in de gevarenzone. Zijn persoonlijk totaal liep daarmee inderdaad op tot vier, het clubtotaal tot 19, net evenveel als de fusieclub bij wie Kristiyan Malinov (4) op zijn tellen moet passen.
**140 jaar rood en wit”, het Lexicon van alle Antwerpspelers (1880-2020) wordt het nieuwste boek van o.a. Michel Schepers en Dirk Willocx rond de geschiedenis van 140 jaar Antwerp(spelers). Voorintekenen kon tot 15 november en het is nu geduldig wachten op het verschijnen.
 
  
HOME