Nationale 1A - competitie - speeldag 15 - KRC Genk-Royal Antwerp FC
Luminus Arena - zondag 6 december 2020 - 13:30u.
(04/12/2020)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Bram Van Driessche, Yves De Neve, Kevin Monteny, Jasper Vergoote

Kern: de rood-witte technische staf moet voor het eerst rekening houden met gele overlast. Aanvoerder Faris Haroun blijft geschorst aan de kant tegen een van zijn ex-clubs. Alexis de Sart traint opnieuw volop mee met zijn ploegmaats en werd aan de kern toegevoegd ter vervanging van Pieter Gerkens die positief testte. Naast Frank Boya, die donderdag opnieuw Europese speelminuten kreeg, nadat hij eerder in de (verloren) thuiswedstrijd aanvoerder Faris Haroun was komen vervangen is net als Birger Verstraete, donderdag bij het effectief, kandidaat om de opengevallen plaats in te nemen. Er zijn overigens nog andere opties die de technische staf tijdens de ultrakorte voorbereiding allicht heeft uitgeprobeerd. Op uitzondering van de langdurig geblesseerden Sander Coopman, Ivo Dos Santos Rodrigues en Bruny Nsimba, komt de volledige kern fysiek en mentaal in aanmerking voor plek in de selectie.

De (20) namen (in numerieke volgorde): 1 Alireza Safarbeiranvand, 2 Ritchie De Laet, 4 Abdoulaye Seck, 6 Simen Juklerod, 9 Guy Mbenza, 11 Lior Refaelov, 16 Pieter Gerkens, 18 Martin Hongla Yma II, 19 Koji Miyoshi, 21 Dylan Batubinsika, 23 Nana Ampomah, 24 Cristian Benavente, 26 Jérémy Gelin, 28 Benson Manuel, 30 Aurélio Ulineia Buta, 33 Louis Verstraete, 38 Faris Haroun, 41 Jean Butez, 70 Dieumerci Mbokani, 94 Jordan Lukaku.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (22+3), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CO >> Faris Haroun, rode kaarten CO >> (2), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Sander Coopman, Ivo Dos Santos Rodrigues, Bruny Nsimba.

Nieuwssprokkels Online:
**De fans hadden recht op de voorstelling van de Europese tegenstanders van de club en kregen afgelopen donderdag een derde (digitale) persmapje n.a.v. het bezoek van het Bulgaarse PFC Ludogorets 1945 aan de Bosuil. De redactie kan zich nu volledig concentreren op de nationale actualiteit met wedstrijden tegen topclubs KRC Genk en Club Brugge KV in het vooruitzicht.
**Het verleden: Royal Antwerp FC deed het de afgelopen twee seizoenen behoorlijk in de Cristal Arena en hield de blauw-witten tijdens de competitie telkens op een gelijkspel. Tijdens de wedstrijd om PO I ging het net als een seizoen eerder tijdens de reguliere competitie behoorlijk fout. Een vroegere onderlinge partij vinden we bijna vijftien jaar eerder pas terug in het toenmalige Fenixstadion. Darko Pivaljevic maakte het enige rood-witte doelpunt die eerste november van 2003. De laatste overwinning van de Ploeg van 't Stad dateert overigens al van 1993! Milos Bursac en Krist Porte zorgden voor een duidelijke 0-2 zege in het Thyl Ghyselinckstadion, what's in a name? In datzelfde seizoen leed de fusieclub de nederlaag in het Bosuilstadion met... Faris Haroun in de rangen (doelpunten: Eddie Johnson, Tony Sergeant en Darko Pivaljevic). De aanvoerder kruiste overigens nog vier keer de degens met zijn huidige club.
**Dieumerci Mbokani zocht en vond het ideale moment om aan de tweede paal een assist van Abdoulaye Seck te netten. Zijn doelpuntentotaal komt daarmee net als dat van Lior Refaelov op vijf. Ze delen de dertiende stek in de schutterslijst die aangevoerd wordt door Paul Onuachu van tegenstander KRC Genk. Tel daarbij de negen treffers van Théo Bogonda en het is duidelijk dat de rood-witte afweer op de tellen zal moeten passen in de Cristal Arena.
**Scheidsrechter Smet had liefst acht (!!) gele kaarten nodig in de sportief verlopen wedstrijd van afgelopen maandag tegen OH Leuven en dat zijn er onpasselijk veel. Hij stuurde daardoor aanvoerder Faris Haroun naar het strafbankje, wat een niet onaanzienlijk voordeel oplevert voor reeksleider KRC Genk. De Limburgse club van Pro-League-voorzitter Croonen telt naast vier rode kaarten ook een clubtotaal van 21 publieke waarschuwingen.
**140 jaar rood en wit”, het Lexicon van alle Antwerpspelers (1880-2020) wordt het nieuwste boek van o.a. Michel Schepers en Dirk Willocx rond de geschiedenis van 140 jaar Antwerp(spelers). Voorintekenen kon tot 15 november en de verschijningsdatum komt inmiddels steeds dichter bij.
**Dirk Willocx meldde ons het overlijden van acteur en notoir Antwerpsupporter Ludo Busschots op 64-jarige leeftijd. Tussen 2001 en 2008 trad Ludo regelmatig op als gelegenheidspresentator op de fandagen van R.A.F.C. Samen met co-host Tanja Dexters leidde hij ook de presentatie van de galamatch voor het 125-jarig bestaan in 2005 tegen Manchester United in goede banen.
 
  
HOME