Nationale 1A - competitie - speeldag 16 - Royal Antwerp FC-Club Brugge KV
Bosuilstadion - zondag 13 december 2020 - 13:30u.
(11/12/2020)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Nicolas Laforge, Christophe Battiston, Vito Di Vincenzo, Nathan Verboomen.

De kern: wat de impact van de zesde wedstrijd voor de Europa League op de kern zal zijn, is momenteel moeilijk in te schatten. Wel duidelijk is de impact van de (toevallige?) beslissingen van de wedstrijdleiding op de samenstelling van de roodwitte achterhoede. Coach Ivan Leko moet alvast in de vervanging van Ritchie De Laet voorzien na een fel gecontesteerde gele kaart in de Luminus Arena lastens aanvoerder Ritchie De Laet. Die aanpak staat in enig contrast met het kleine totaal (19!) boekingen van de tegenstander van zondag. De sterkhouder van R.A.F.C. is daarmee al de tweede opeenvolgende speler die voor een topwedstrijd geschorst moet toekijken. Mogelijk komt wel Pieter Gerkens opnieuw bij de kern, al zijn de resultaten van de laatste gezondheidstest nu nog niet beschikbaar. Sander Coopman werkt net als Bruny Nsimba fors verder aan zijn revalidatie en proeft inmiddels al opnieuw gras tijdens loopsessies en oefeningen met de bal.

De (20) namen (in numerieke volgorde): Alireza Safarbeiranvand, Abdoulaye Seck, Birger Verstraete, Simen Juklerod, Lior Refaelov, Pieter Gerkens, Martin Hongla Yma II, Koji Miyoshi, Dylan Batubinsika, Opoku 'Nana'. Ampomah, Cristian Benavente, Alexis de Sart, Jérémy Gelin, Benson Manuel, Aurélio Ulineia Buta, Louis Verstraete, Faris Haroun, Jean Butez, Dieumerci Mbokani, Jordan Lukaku.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (25+3), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CO >> Ritchie De Laet, rode kaarten CO >> (2), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Sander Coopman, Bruny Nsimba.

Nieuwssprokkels Online:
**Na de drie Europese mini-edities/persmapjes, mogen de fans voor zondag opnieuw een volwaardig (digitaal) exemplaar van Antwerp Clubblad tegemoet zien. Er wordt uitgebreid teruggeblikt op het resultaat van afgelopen weekeinde en waarom niet, misschien ook al een (persoonlijke) keuze van tegenstander voor de volgende (kwalificatie)ronde van de Europa League neergeschreven...
**Het verleden: na de bekerwinst in het toenmalige Brugse Olympiastadion (thans Jan Breydelstadion) van juni 1992 tegen KV Mechelen, mocht de Great Old begin augustus in het Boudewijnstadion dit keer de Croky Cup in de hoogte steken ten koste van Club Brugge KV. Blijft de Brugse sporttempel een moeilijk te nemen hindernis voor de roodwitten, in eigen huis stapten Laszlo Bölöni & co. als winnaars van het terrein na de laatste onderlinge confrontatie in het Bosuilstadion dank zij doelpunten van Dieumerci Mbokani en een Brugse own-goal op assist van Didier Lamkel Ze. De twee voorgaande edities van de onderlinge partij sinds de promotie van Royal Antwerp FC eindigden telkens in remise. In januari 2018 ging een dubbele voorsprong nog verloren na een gecontesteerd doelpunt in blessuretijd. De laatste zege van de bezoekers dateert al van februari 2004, met dien verstande dat de partij 12+1 seizoenen niet op de competitiekalender stond.
**Dieumerci Mbokani zorgde in de Luminus Arena na de vroege voorsprong via Koji Miyoshi voor de aansluitingstreffer, maar verder kwamen de roodwitten tegen KRC Genk niet. Hij totaliseert inmiddels zes competitiegoals, één meer dan kandidaat Gouden Schoen Lior Refaelov (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online). De clubtopschutter sprint daarmee de top tien binnen op een gedeelde negende plaats met o.a. Krépin Diatta (Club Brugge KV). De tegenstander rekent verder ook op 'Gouden Schoen' Vanaken om de Bosuilnetten te laten trillen.
**Het is genoegzaam bekend dat scheidsrechter Van Driessche niet echt spaarzaam is met de gele kaarten. Afgelopen zondag boekte hij out of the blue Ritchie De Laet en Martin Hongla nadat hij in dezelfde fase een Genkse fout op Lior Refaelov blauw blauw liet. Daarmee werd niet alleen de tijdelijke aanvoerder volgeboekt, maar kwam het clubtotaal in enkele weken tijd op 28, liefst negen (!) meer dan tegenstander Club Brugge KV.
**140 jaar rood en wit”, het Lexicon van alle Antwerpspelers (1880-2020) wordt het nieuwste boek van o.a. Michel Schepers en Dirk Willocx rond de geschiedenis van 140 jaar Antwerp(spelers). Voorintekenen kon tot 15 november en de verschijningsdatum komt nu wel heel dicht bij.
 
  
HOME