Nationale 1A - competitie - speeldag 18 - Royal Antwerp FC-Sporting du Pays de Charleroi
Bosuilstadion - zondag 27 december 2020 - 13:30u.
(25/12/2020)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Alexandre Boucaut, Florian Lemaire, Christophe Battiston, Jan Boterberg.

De kern: staat Ivan Leko zondag voor het laatst voor de dug-out in het Bosuilstadion? Die kwestie laat de clubleiding en de supporters uiteraard niet onberoerd, maar het blijft voorlopig gissen. Gelukkig zijn er de digitale media om het clubbestuur te helpen bij de keuze van een opvolger. Geen gemakkelijk laatste selectiewerk van het kalenderjaar voor de rood-witte technische staf, dus. Ritchie De Laet was hersteld en kon mee genieten van de overwinning in het Freethielstadion. De vroege blessure van Lior Refaelov beïnvloedt mogelijk wel de samenstelling van de wedstrijdkern, de overdreven oogst aan gele kaarten momenteel evenwel nog niet. Het is op dit ogenblik nog geen zekerheid dat Martin Hongla Yma II opnieuw speelklaar is. De middenvelder bevindt zich net als Aurélio Ulineia Buta in de gele gevarenzone. Het is overigens vanaf deze opdracht verboden een doelpunt te vieren binnen de stadionmuren en daarbuiten. Een boeking zullen de spelers er niet voor oplopen, maar geldboetes dreigen. De testresultaten zullen alvast de samenstelling van de wedstrijdkern niet beïnvloeden. Sander Coopman zet zijn herstelparcours verder. Bruny Nsimba mag stilaan beginnen dromen van speelminuten, als we het bericht bij msm.com mogen geloven.

De (20) namen (in numerieke volgorde): Alireza Safarbeiranvand, Ritchie De Laet, Abdoulaye Seck, Simen Juklerod, Guy Mbenza, Lior Refaelov, Nill De Pauw, Pieter Gerkens, Martin Hongla Yma II, Koji Miyoshi, Dylan Batubinsika, Opoku 'Nana'. Ampomah, Cristian Benavente, Alexis de Sart, Jérémy Gelin, Aurélio Ulineia Buta, Faris Haroun, Jean Butez, Dieumerci Mbokani, Jordan Lukaku.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (33+4), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CO >> niemand, rode kaarten CO >> (3), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Ritchie De Laet (?), Sander Coopman, Bruny Nsimba.

Nieuwssprokkels Online:
**Niet gehinderd door de overvolle kalender noch de feestdagen, rolt zondag de laatste (digitale) uitgave van dit voor de club succesvolle 2020 van de persen. Terugblik in verwondering of uitkijken naar een (corona)vrij 2021?
**Het verleden: de Antwerpfans hielden een tijd lang de adem in die 26e mei 2018. De Sporting du Pays de Charleroi had de voorgaande wedstrijden telkens puntjes meegesmokkeld naar het Stade du Pays de Charleroi en liepen binnen het kwartier tot 0-2 uit in het Bosuilstadion! In een tijdspanne van zes minuten hadden Dieumerci Mbokani (foto: tweede van links samen met Faris Haroun, DLZ7, Abdoulaye Seck en Sinan Bolat - archief De ANTWERPSUPPORTER Online) en Lior Refaelov de achterstand van de tabellen getrapt. Uiteindelijk scoorde de Gouden Stier nog een tweede keer voor een eerste kwalificatie sedert de promotie naar de JPL voor (een kort) Europees avontuur in de voorrondes van de Europa League in het Koning Bosuilstadion. Na afloop van het voortijdig afgebroken seizoen 2019-2020, leek de club van de Bondsvoorzitter lange tijd in pole position te liggen voor rechtstreekse kwalificatie van de Europa League, maar... alle Antwerpfans weten hoe het inmiddels gelopen is. Royal Antwerp FC won tegen aller verwachting de Belgische Beker en spurtte zo met gunstig gevolg de hoofdtabel van de E.L. in. Sporting du Pays de Charleroi is alvast een te duchten tegenstander voor zondag.
**Lior Refaelov onderstreepte zijn kandidatuur voor de Gouden Schoen met een prachtig vrijschopdoelpunt en nestelde zich (kort) op gelijke hoogte van de clubstopschutter. Nana Ampomah verdubbelde bijna onmiddellijk tegen zijn ex-club. Dieumerci Mbokani hees zich even voor het rustsignaal opnieuw aan kop van de clubschutterstabel en heeft opnieuw een (gedeelde) plek vast in de top tien van de reeksschuttersstand, stevig aangevoerd door Paul Onuachu (KRC Genk - 14). Lior Refaelov (6) treffen we op een gedeelde 14e plaats met o.a. Kaveh Rezaei en Amaro Nicholson. Laatstgenoemde scoorde eind augustus de beide treffers als vervanger van de geschorste Mamadou Fall.
**De minst bestrafte club werd afgelopen weekeinde alweer getrakteerd op VIER (4) gele kaarten. Het clubtotaal na 17 speeldagen komt daarmee op 37, bijna het dubbele van Club Brugge KV en zelfs meer dan het aantal van het voorbije seizoen na evenveel speeldagen. Begrijpen wie kan! Bij Sporting du Pays de Charleroi moet rekening houden met enkele spelers onder dreiging en een clubtotaal van 41 en daarbij zijn de (drie) verwittigingen voor de coach niet meegerekend.
**Er was de afgelopen dagen enige onrust onder de Antwerpfans in verband met het nieuwste boek rond de geschiedenis van 140 jaar Antwerp(spelers). Er werd ons gemeld dat het boek zal verschijnen in de aanloop naar de Europese wedstrijd tussen Royal Antwerp FC en Glasgow Rangers, midden februari 2021, een historisch moment voor onze club en onze fans, aldus uitgever Raf Willems.
 
  
HOME