Nationale 1A - competitie - speeldag - KAA Gent-Royal Antwerp FC
Ghelamco Arena - zondag 17 januari 2021 - 13:30u.
(15/01/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Nathan Verboomen, Mathias Hillaert, Ruben Wyns, Arthur Denil.

De kern: veel 'nieuwe' gezichten voor coach Frank Vercauteren, maar nog geen winteraanwinsten. Toch kon de technische staf deze week DLZ7 na zijn (maandenlange) passage bij de u21 van de club wel (opnieuw) begroeten. Of hij ook wedstrijdfit is, hangt van het oordeel van de nieuwe hoofdcoach en zijn assistenten. Erik Lambrechts zwaaide met de flappen en zo moet de technische staf Aurélio Ulineia Buta voor de opdracht van zondagmiddag in de Ghelamco Arena wel missen. Een kans voor Nill De Pauw? Of maakt een jonkie uit de kern van Gill Swerts zijn opwachting? Maakt Lior Refaelov na zijn gouden schoen ook een gouden doelpunt zondag? Club en speler waren best tevreden en dus zal er na zijn nieuwe verbintenis bij de club ook wel een klein feestje ten huize De Laet georganiseerd zijn. Op de langdurig geblesseerden na kan de Great Old zondag wel zijn volledige effectief in lijn brengen. Staan Jean Butez (enkel) en Louis Verstraete (knie) nog aan het begin van hun revalidatie, voor Sander Coopman komt de groepstraining steeds dichter bij.

De selectie in (20) namen (in numerieke volgorde): Alireza Safarbeiranvand, Ritchie De Laet, Abdoulaye Seck, Birger Verstraete, Simen Juklerod, Lior Refaelov, Nill De Pauw, Frank Boya, Pieter Gerkens, Martin Hongla Yma II, Koji Miyoshi, Dylan Batubinsika, Nana Ampomah, Alexis de Sart, Jérémy Gelin, Faris Haroun, Chevaughn Thiam, Dieumerci Mbokani, Davor Matijas, Jordan Lukaku.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (38+3), gele dreiging >> Martin Hongla, Dieumerci Mbokani, geelgeschorst CO >> Aurélio Ulineia Buta, rode kaarten CO >> (3), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Jean Butez, Sander Coopman, Louis Verstraete.

Nieuwssprokkels Online:
**De redactie van Antwerp Clubblad legt de laatste hand aan de eerste (digitale) uitgave van het nieuwe kalenderjaar. Er wordt waarschijnlijk enige aandacht geschonken aan de eerste Gouden Schoen van de club van de 21e eeuw! Of eist een verkeerd shirtje opnieuw de hoofdrol op?
**Het verleden: Ferdinand Wertz scoorde drie keer in het allereerste onderlinge duel van oktober 1913, maar dat was helaas niet genoeg voor de overwinning. Er staan nog andere merkwaardige uitslagen tussen de 147 onderlinge competitieduels (waarvan inmiddels de 74e in de thuisbasis van de Gentse club). Zo kon dichter in de tijd Reda Jaadi (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) in de allereerste uitwedstrijd van de Great Old na de promotie in 2017 o.l.v. Wim De Decker de winnende treffer netten in de Ghelamco Arena. De voorbije seizoenen zorgde de buitenspelval en de VAR de Reds telkens van een beter resultaat, al werd er tot heden nog niet verloren in de nieuwe en telkens goed bezette thuishaven van KAA Gent.
**Geen doelpunten met een rood-wit lintje in het Afas Stadion Achter de Kazerne en dus behoudt Dieumerci Mbokani zijn positie als beste Bosuilschutter. Hij behoudt daarmee wel zijn gedeelde negende plaats in de topschutterstabel. Leider Paul Onuachu (derde in het referendum van de Gouden Schoen) voegde nog een eenheid aan zijn indrukwekkende totaal (19) toe. Geoffry Hairemans was opnieuw trefzeker tegen zijn ex-club en deelt de negentiende stek met o.a. Gouden Schoen Lior Refaelov. Bij KAA Gent voert Roman Yaremchuk (9) de lijst aan, verder rekent de staf ook op Niklas Dorsch en Osman Bukari om de rood-witte netten te zoeken.
**Scheidsrechter Erik Lambrechts haalde weer zwaar uit. In tegenstelling tot een aantal thuisspelers, gingen liefst drie Antwerpspelers voor eerder banale fouten het boekje in. Aurélio Ulineia Buta werd zodoende volgeboekt en zal zondag moeten toekijken. Royal Antwerp FC voelt inmiddels de last van 41 gele kaarten, opmerkelijk want dat is een groter aantal dan het vorige seizoen, begrijpe wie kan! Geen enkele speler bij de tegenstander onder dreiging en een clubtotaal van slechts 27 is best opvallend aangezien Sinan Bolat en Dino Arslanagic (van wie de statistieken ook vorig seizoen fors geel kleurden) het shirt van KAA Gent verdedigen.
**De wedstrijd van Royal Antwerp FC van de zestiende finale van de Croky Cup werd in de kalender ingeschreven op 2 februari e.k. Royal Antwerp FC ontvangt voor het eerst in het kader van de nationale beker R.A.A. Louviéroise in eigen huis. Het is overigens van april 2004 dat de huidige tegenstander (met George Blay in de rangen) nog op bezoek kwam op de Bosuil. "Het zwarte beest klauwde weer!", titelde deze website na afloop van de wedstrijd. Een week later staan de achtste finales al op het programma.
**Het nieuwste boek over de geschiedenis van 140 jaar Antwerp(spelers) verschijnt midden februari in aanloop naar de Europese wedstrijd tussen Royal Antwerp FC en Glasgow Rangers, een volgend historisch moment voor onze club en onze fans, aldus uitgever Raf Willems.
 
  
HOME