Nationale 1A - competitie - speeldag 25 - Royal Antwerp FC-Cercle Brugge KSV
Bosuilstadion - woensdag 20 januari 2021 - 21:00u.
(19/01/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Alexandre Boucaut, Pieter Becquet, Christophe Battiston, Quentin Pirard.

De kern: in tegenstelling tot Oostende en Moeskroen kregen Gent en Antwerpen amper enkele sneeuwvlokken te zien afgelopen weekeinde. Het speelveld van de Bosuil is dus opnieuw in uitstekende staat. Naar verluidt zouden de spelers Faris Haroun (vroegtijdig vervangen) en Jérémy Gelin wel lichte hinder ondervinden na de gewonnen Ghelamco-derby van zondag. Of hun aantreden voor de wedstrijd van woensdag daarmee gehypothekeerd is, valt momenteel niet met zekerheid te zeggen. Wel zal Martin Hongla Yma II, ondanks zijn doelpunt, woensdag moeten toekijken vanwege gele overlast. De langdurig geblesseerden Jean Butez (enkel), Louis Verstraete (knie) (beiden aan het begin van hun revalidatie) en Sander Coopman werken naarstig aan hun herstelprogramma. De technische staf ziet wel Aurélio Ulineia Buta opnieuw opstaan van de strafbank.

De selectie (21) namen (in numerieke volgorde): A. Safarbeiranvand, R. De Laet, A. Seck, B. Verstraete, S. Juklerod, D. Lamkel Ze, L. Refaelov, N. De Pauw, F. Boya, P. Gerkens, K. Miyoshi, D. Batubinsika, O. Ampomah, C. Benavente, A. de Sart, J. Gelin, A. Ulineia Buta, C. Thiam, D. Matijas, D. Mbokani, J. Lukaku.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (41+2), gele dreiging >> Dieumerci Mbokani, geelgeschorst CO >> Martin Hongla Yma II, rode kaarten CO >> (3), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Jean Butez, Sander Coopman, Louis Verstraete.

Nieuwssprokkels Online:
**De Gouden Schoen voor Lior Refaelov en de zege in de Ghelamco Arena domineerden de voorbije week het clubleven in Deurne-Noord. Onderwerpen genoeg voor de redactie van Antwerp Clubblad om de eerste (digitale) uitgave van het nieuwe kalenderjaar te stofferen.
**Het verleden: ook Cercle Brugge KSV is een van de klassieke tegenstanders in het nationale voetbal. De Vereniging was voor het eerst in Antwerpen op het middenplein van de Velodroom van Zurenburg te gast in november 1901 en moest met een zware 4-1 nederlaag huiswaarts. De 18-jarige Jules Lecomte scoorde twee keer. Vorig seizoen kwamen de Bruggelingen al vroeg in de competitie naar de Bosuil. Dieumerci Mbokani scoorde dan al zijn zesde van het seizoen en... DLZ7 pakte zowaar uit met een tweeklapper. Dino Arslanagic klopte zijn eigen doelman en zorgde zo voor de Brugse tegentreffer. Een seizoen eerder werd het ook al vroeg in het seizoen en na een vroege uitsluiting een soberder zege dank zij de trefkracht van William Owusu Acheampong (foto: in achtervolging herkennen we Isaac Koné - archief De ANTWERPSUPPORTER Online). De Great Old scoorde 252 keer in 160 onderlinge duels en moest ook 233 doelpunten toestaan.
**Een doelpunt met een mooie rood-witte strik na een knappe assist van aanvoerder Faris Haroun en een coole afwerking van Martin Hongla Yma II bovenop, bezegelde het lot van KAA Gent. Dieumerci Mbokani blijft de beste Bosuilschutter, maar zakt wel weg uit de top tien. Hij deelt momenteel de dertiende positie met Fabrice Sakala (KV Oostende), volgende zondag op bezoek in Deurne-Noord. Geen wijzigingen overigens aan kop van de schutterstabel. Paul Onuachu (KRC Genk - 19) blijft leider. Cercle Brugge rekent op haar topschutter Ike Ugbo, die met zijn 10 doelpunten instaat voor 40 procent van de groen-zwarte goals.
**KAA Gent maakte met veertien precies het dubbele van de overtredingen zondag, goed voor een gele kaart. Twee spelers van R.A.F.C. werden daarentegen geboekt. Begrijpe wie kan! Martin Hongla Yma II mag Aurélio Ulineia Buta op het strafbankje aflossen. Het clubtotaal komt op 43 en dat zijn er verrassend genoeg nog (twee) meer dan tegenstander Cercle Brugge KSV.
**Royal Antwerp FC ontvangt R.A.A. Louviéroise in eigen huis op 2 februari e.k. in het kader van de zestiende finale van de Croky Cup. Het is overigens al van april 2004 geleden dat beide clubs elkaar nog ontmoetten op een voetbalveld. "Het zwarte beest klauwde weer!", titelde deze website na afloop van die wedstrijd. Op 9 februari staan de achtste finales al op het programma.
**Bill Lathouwers verliet de club tijdens de zomermercato en trok richting Nederland om er te tekenen bij MVV. Inmiddels is hij opnieuw neergestreken in de JPL. Hij tekende onlangs een contract bij KVRS Waasland-Sk Beveren.
**Het nieuwste boek over de geschiedenis van 140 jaar Antwerp(spelers) verschijnt midden februari in aanloop naar de Europese wedstrijd tussen Royal Antwerp FC en Glasgow Rangers, een volgend historisch moment voor onze club en onze fans, aldus uitgever Raf Willems.
 
  
HOME