Nationale 1A - competitie - speeldag 22 - KAS Eupen-Royal Antwerp FC
Stadion am Kehrweg - dinsdag 26 januari 2021 - 18:45u.
(25/01/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Bram Van Driessche, Philippe Vandecauter, Tom Vanpoucke, Arthur Denil.

De kern: Gouden Schoen Lior Refaelov kon zaterdag na blessure zijn plaats in de basis opnieuw innemen, al bleven met Dieumerci Mbokani, Faris Haroun en Jérémy Gelin de stevige ruggengraat van het elftal van de eerste seizoenshelft onbeschikbaar. De centrale verdediger sukkelt net als Koji Miyoshi met een gezondheidsprobleem. Zij blijven allicht ook voor deze 'Europese verplaatsing' naar de Oostkantons thuis. Of de technische staf clubtopschutter Dieumerci Mbokani (die met acht doelpunten ruim aandeel had in de puntenwinst onder Ivan Leko) en/of aanvoerder Faris Haroun (die zijn team bijna altijd naar een hoger niveau tilde onder Ivan Leko) recupereert, is momenteel nog geen uitgemaakte zaak. De rood-witte strafbank blijft voor deze wedstrijd leeg. De langdurig geblesseerden Jean Butez (enkel), Louis Verstraete (knie) en Sander Coopman zetten hun revalidatieparcours keihard verder. De afgelopen weken troffen de rood-witten al vaker een of meerdere oud-spelers bij de tegenstander. Dat is deze dinsdag niet anders. Théo Defourny verdedigt waarschijnlijk het doel bij KAS Eupen en Amara Baby zal allicht proberen doelman Alireza Safarbeiranvand te kloppen.

De selectie (20) namen (in numerieke volgorde): Alireza Safarbeiranvand, Ritchie De Laet, Abdoulaye Seck, Birger Verstraete, Guy Mbenza, Didier Lamkel Ze, Lior Refaelov, Nill De Pauw, Frank Boya, Pieter Gerkens, Martin Hongla Yma II, Dylan Batubinsika, Bruny Nsimba, Opoku Ampomah, Cristian Benavente, Alexis de Sart, Chevaughn Thiam, Davor Matijas, Jordan Lukaku.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (45+3), gele dreiging >> Dieumerci Mbokani, Dylan Batubinsika, geelgeschorst CO >> niemand, rode kaarten CO >> (3), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Jean Butez, Sander Coopman, Jérémy Gelin, Faris Haroun, Simen Juklerod, Dieumerci Mbokani, Koji Miyoshi, Aurélio Ulineia Buta, Louis Verstraete.

Nieuwssprokkels Online:
**De redactie van Antwerp Clubblad is ondertussen al opnieuw bezig met de voorbereiding van de dertiende digitale editie van het lopende seizoen met een terugblik op de straffe competitiekalender van deze januarimaand.
**Het verleden: winter in de Oostkantons. De Great Old trok net als dinsdag wel eens meer onder moeilijke weersomstandigheden naar Stadion am Kehrweg om er KAS Eupen te bekampen. Zo was er die reis van Warren Joyce, ook in januari 2007. Ryan Shawcross bezorgde in zijn eerste uitwedstrijd als Red voor het enige doelpunt en winst voor zijn nieuwe kleuren, de eerste competitiezege ooit in het huis van de Panda's. David Gray liep tegen én een uitsluiting én een zware blessure aan. Er was toen overigens nog een heel parcours af te leggen tot het einde van het seizoen. "Alex grapt: nog 21 overwinningen verwijderd van hoofdprijzen", aldus aanvoerder Alex Di Gregorio. Al was het verschil slechts een keer uitgesproken, de afgelopen drie seizoenen waren Laszlo Bölöni en zijn spelersgroep telkens aan het feest am Kehrweg. Doelpunten van Stallone Limbombe (coronaproof vieren am Kehrweg op 18 november 2017 met links Faris Haroun en rechts Stallone Limbombe - foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online), Lior Refaelov (2), Ivo Dos Santos Rodrigues (2) en Dieumerci Mbokani (2) zorgden samen voor een negen op negen.
**Pieter Gerkens dook in de zestien als een 'duiveltje-uit-een-doosje' en bracht de Great Old op voorsprong afgelopen zaterdag. Het zou bij dat ene doelpunt blijven en dus behoudt Dieumerci Mbokani met acht goals de koppositie in de rood-witte schutterstabel. Hij moet in de reeksrangschikking opnieuw een plaatsje inleveren en deelt nu de veertiende stek met Geoffry Hairemans van YRKV Mechelen. Zes plaatsjes hoger treffen we Smail Prevljak van KAS Eupen met tien doelpunten. Paul Onuachu (20) behoudt zijn leidersplaats als Gouden Stier met liefst het dubbele aantal treffers.
**Het blijft een bijzonder opvallend gegeven, maar alweer drie spelers van Royal Antwerp FC moesten hun inzet bekopen met een gele kaart. Het totaal komt daarmee uit op 48, toch opvallend voor een club met nagenoeg het minste overtredingen. Dylan Batubinsika en Dieumerci Mbokani blijven onder dreiging. Tegenstander KAS Eupen houdt rekening met 51 publieke waarschuwingen, maar hoeft voorlopig niet te vrezen.
**Royal Antwerp FC ontvangt R.A.A. Louviéroise in eigen huis op 2 februari e.k. in het kader van de zestiende finale van de Croky Cup. Het is overigens al van april 2004 geleden dat beide clubs elkaar nog ontmoetten op een voetbalveld. "Het zwarte beest klauwde weer!", titelde deze website na afloop van die wedstrijd. Op 9 februari staan de achtste finales van de nationale voetbalbeker al op het programma.
**Het nieuwste boek over de geschiedenis van 140 jaar Antwerp(spelers) is nu helemaal af en verschijnt midden februari in aanloop naar de Europese wedstrijd tussen Royal Antwerp FC en Glasgow Rangers, een volgend historisch moment voor onze club en onze fans, aldus uitgever Raf Willems.
 
  
HOME