Nationale 1A - competitie - speeldag 23 - Royal Antwerp FC-KVRS Waasland-Sk Beveren
Bosuilstadion - vrijdag 29 januari 2021 - 20:45u.
(28/01/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Wesley Alen, Ruben Wyns, Brecht Devriese, Brent Staessens.

De kern: er staan momenteel nog steeds vraagtekens achter de namen van enkele spelbepalende spelers als Dieumerci Mbokani en Faris Haroun. Jérémy Gelin, Koji Miyoshi en Aurélio Ulineia Buta blijven zeker onbeschikbaar. Gelukkig komen daar geen onvoorziene schorsingen bovenover. De rood-witte strafbank blijft voor deze wedstrijd dus gelukkig leeg. Jean Butez (enkel), Louis Verstraete (knie) en Sander Coopman zetten hun onverdroten inspanningen tijdens hun revalidatieparcours zonder onderbreking verder. Nieuweling Felipe Avenatti is nog niet speelgerechtigd. Er worden dus weinig tot geen verschuivingen in de wedstrijdkern verwacht.

De (19) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Alireza Safarbeiranvand, Ritchie De Laet, Abdoulaye Seck, Birger Verstraete, Simen Juklerod, Didier Lamkel Ze, Guy Mbenza, Lior Refaelov, Nill De Pauw, Frank Boya, Pieter Gerkens, Martin Hongla Yma II, Dylan Batubinsika, Opoku Ampomah, Cristian Benavente, Alexis de Sart, Chevaughn Thiam, Davor Matijas, Jordan Lukaku.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (48+1), gele dreiging >> Dieumerci Mbokani, Dylan Batubinsika, geelgeschorst CO >> niemand, rode kaarten CO >> (3), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Jean Butez, Sander Coopman, Jérémy Gelin, Faris Haroun, Dieumerci Mbokani, Koji Miyoshi, Aurélio Ulineia Buta, Louis Verstraete.

Nieuwssprokkels Online:
**De redactie van Antwerp Clubblad legt de laatste hand aan de dertiende digitale editie van het lopende seizoen met aandacht voor de recente sportieve en extra-sportieve actualiteit van de club tijdens deze zware januarimaand.
**Het verleden: de fusieclub uit het Waasland toonde zich bij meerdere gelegenheden een moeilijk te bekampen tegenstander en dat was zeker zo voor de verhuis naar de Freethiel. Huidig Antwerpspeler Louis Verstraete en zijn ploegmaats konden half december 2018 o.l.v. Adnan Custovic met de volle buit de Schelde over. Een goed half jaar later waren de Bosuilboys Dieumerci Mbokani (2), Lior Refaelov (volle tribunes en de Great Old scoorde als gek - foto archief De ANTWERPSUPPORTER Online) en Aurélio Ulineia Buta beter bij schot en kregen de Waaslanders een vierklapper om de oren: "Het nog prille seizoen werd met rood-witte vlag en wimpel ingezet in Deurne-Noord. De bezoekers uit het Waasland hadden de traditie mee, maar tijdens de openingsspeeldag in het verre Eupen had het vertrouwen bij coach Laszlo Bölöni, zijn assistenten en spelersgroep een enorme boost gekregen. Wijzigingen waren dus niet aan de orde, al mocht jonge belofte Robbe Quirynen op het gras voor zijn allereerste speelminuten in de J.P.L.", lezen we in het R.A.F.C.-Museum. Ook tijdens de allereerste onderlinge competitiewedstrijd in december 2004 haalde de Great Old dank zij Dejan Mitrovic, Souleymane Mamam en Arthur Gomez (2) de trekker over.
**Het eerste doelpunt van Lior Refaelov was al bijna beslissend, maar dank zij de inzet van iron man Abdoulaye Seck, leek de Great Old nog voor de kampwissel in veilige haven in het verre Eupen. Ondanks een gemiste elfmeter deelt de Gouden Schoen nu de zestiende stek in de reeksschutterstabel met o.a. Aboubakary Koita en Daan Heymans die elk zeven keer raak trof voor KVRS Waasland-Sk Beveren. Dieumerci Mbokani behoudt met z'n acht treffers de kop van de rood-witte schutterstabel. Hij blijft zij aan zij met met Geoffry Hairemans van YRKV Mechelen op de veertiende stek. Paul Onuachu voegde inmiddels nog twee goals toe aan zijn indrukwekkende aantal en is Gouden Stier met 22 doelpunten.
**Die ene gele kaart voor Antwerpspeler Pieter Gerkens leek terecht, maar werd niet consequent gevolgd door een even logische straf bij een overtreding op de jonge Bosuilmiddenvelder in de tweede helft. De technische staf moet rekening houden met een clubtotaal van 49, nog steeds meer dan het afgelopen seizoen en in tegenspraak met het klassement van de overtredingen! Dylan Batubinsika en Dieumerci Mbokani staan op scherp. Aleksandar Vukotic boette recent voor vijf van de 43 publieke waarschuwingen van tegenstander KVRS Waasland-Sk Beveren.
**Harald Pinxten speelde in totaal 186 wedstrijden voor R Antwerp FC. Zesentwintig gele en drie rode kaarten waren zijn deel. Eén van zijn acht rood-witte competitietreffers is onvergetelijk! Met het beeld van zijn kopbaldoelpunt op hoekschop van Ibrahima Yattara die derde november 2002 zwaaien we hem uit bij het einde van zijn actieve carrière als voetballer. Bedankt, Harald. Het ga je goed!
**Ondanks het stopzetten van de amateurcompetities, is R.A.A. Louviéroise vast van plan om zich volgende week dinsdag op de Bosuil te melden voor de zestiende finale van de Croky Cup. Op 9 februari staat het vervolg van de nationale voetbalbeker op het programma.
**Het nieuwste boek over de geschiedenis van 140 jaar Antwerp(spelers) is nu helemaal af en verschijnt midden februari in aanloop naar de Europese wedstrijd tussen Royal Antwerp FC en Glasgow Rangers, een volgend historisch moment voor onze club en onze fans, aldus uitgever Raf Willems. Naar we begrepen hebben, zouden de bestelde exemplaren eerstdaags de deur uitgaan.
 
  
HOME