Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 3 - R Standard CL-Royal Antwerp FC - UPDATE
Stade Maurice Defrasne - zondag 8 augustus 2021 - 13:30u.
(06/08/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Bram Van Driessche, Yves De Neve, Kevin Monteny, Wesli De Cremer.

De kern: Koji Miyoshi wordt na de strijd om brons tegen Mexico eerstdaags terug in Deurne-Noord verwacht. Faris Haroun kondigde via Twitter zijn rentree op het oefenveld aan na een maandenlange revalidatie. Of hij de selectie voor zondag haalt, is nog een goed bewaard geheim. Mogelijk komt Alhassan Yusuf Abdullahi wel in aanmerking voor een plaats bij de achttien. En wat met Johannes Eggestein? Maakt Michel-Ange Balikwisha zijn debuut in rood-wit shirt in de vertrouwde omgeving van het Stade Maurice Defrasne? Sander Coopman, Bruny Nsimba en Anthony Vilsaint vervolgen hun respectieve individuele herstelparcours. De gelekaartenbarometer baart de trainersstaf momenteel nog maar weinig zorgen.

De (18) namen van de selectie (in numerieke volgorde): 1 Jean Butez, 2 Ritichie De Laet, 4 Abdoulaye Seck, 5 Aurélio Ulineia Buta, 6 Birger Verstraete, 7 Viktor Fischer, 8 Alhassan Yusuf Abdullahi, 9 Johannes Eggestein, 10 Michel Ange Balikwisha, 14 Benson Manuel, 16 Pieter Gerkens, 17 Robbe Quirynen, 25 Alexis de Sart, 26 Ortwin De Wolf, 33 Louis Verstraete, 34 Jelle Bataille, 38 Faris Haroun, 61 Dinis da Costa Lima Almeida, 99 Michael Frey.

Facts & figures: gele kaarten spelers CPO >> 2+2, gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CPO >> 0 rode kaarten CPO >> (0), roodgeschorst CPO >> niemand, dokterscabinet >> Sander Coopman, Bruny Nsimba, Anthony Vilsaint.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: de afgelopen seizoenen beleefden de fans in het stadion en op het thuisfront een uitgesproken jubelwedstrijd in het Luikse. Ook al waren de wedstrijden voor de nationale competitie de afgelopen seizoenen een meevaller, de kwartfinale op 18 december 2019 was een onovertroffen hoogtepunt. De (1-3) overwinning zou de spelers van Laszlo Bölöni en Wim De Decker (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) via de Bosuil en het Guldensporenstadion tot in het Koning Boudewijnstadion brengen voor een felbevochten bekerfinale. De resultaten in de Jupiler Pro League waren minder, al boekte rood-wit wel een overwinning twee gelijke spelen en een nederlaag sinds de promotie in de zomer van 2017 o.l.v. onvolprezen Wim De Decker. de afgelopen vier seizoenen stond er om uiteenlopende redenen slechts een onderlinge eindrondewedstrijd op het programma, die helaas verloren ging. Met 65 overwinningen, 49 gelijke spelen en 81 nederlagen, spreken de statistieken in het voordeel van thuisploeg Royal Standard Club Liégeois.
**Op zaterdag 26 juli was de parking van het Bosuilstadion haast te klein voor de hulpgoederen die werden aangebracht als hulp voor de regio Luik na de massale overstromingen. De supporters van de Royal Standard Club Liégeois hebben voor zondag een groot dankwoord klaar.
**Geen gele kaarten voor tijdrekken afgelopen weekeinde, wel werd KVK bedacht met liefst vijf publieke waarschuwingen. Louis Verstraete en Abderahmane Soussi verdwenen in het opschrijfboekje van scheidsrechter Lambrechts. Het clubtotaal komt daarmee op vier, een stuk onder het langjaarlijkse gemiddelde. Royal Standard Club Liégeois zag zich tot op heden bestraft worden met vijf gele prenten. Afwachten maar hoe Bram Van Driessche met de druk van de Luikse furie omgaat...
**Geen doelpunten op het conto van de Antwerpspelers afgelopen weekeinde. Michael Frey en Benson Manuel moesten enkele plaatsjes prijsgeven en komen nu uit op een gedeelde zesde plaats met elk een doelpunt. Théo Bogonda (KRC Genk - 3) voert de schutterstabel aan voor o.a. Thierry Henri en Faîz Selemani, die vorige zondag het vonnis voltrok op de Bosuil.
**De clubs dienen geen plek meer te reserveren voor het 'busje' van de Video-Assistent Referee. De VAR zal voortaan op de wedstrijden toezien vanuit Replay Centre Tubize. De regel rond het handspel was vorige week voorwerp van interpretatie/discussie.
 
  
HOME