Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 10 - Royal Antwerp FC-KAA Gent
Bosuilstadion - zondag 3 oktober 2021 - 18:30u.
(02/10/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Alexandre Boucaut, Laurent Conotte, Quentin Lesceux, Jan Boterberg.

De kern: handenvol werk voor de medische ploeg van de Bosuil. Gelukkig kan de technische staf zowel Ritchie De Laet (geschorst toeschouwer op de eretribune van het Dudenpark) als Jelle Bataille (na diens Europese strafdag) recupereren voor de moeilijke opdracht tegen KAA Gent. Met Sinan Bolat in doel bij de bezoekers zondag, heeft het aanvallend compartiment nood aan meer precisie dan afgelopen midweek tijdens de Europese opdracht. Faris Haroun traint al langer met de groep, maar nu doen ook Sam Vines en Michel-Ange Balikwisha volop mee met de kern. Laatstgenoemde maakt zich, net als Abdoulaye Seck (Senegal) en Koji Miyoshi (Japan) op voor een opdracht met een nationaal elftal. Alhassan Yusuf Abdullahi, Sander Coopman, Björn Engels en Bruny Nsimba zetten hun individuele herstelparcours verder. De selectie wijkt allicht niet gek veel af van de groep die inmiddels kan bogen op een bijna onberispelijke reeks in de Jupiler Pro League.

De (19) namen van de selectie (in alfabetische volgorde): Jelle Bataille, Jean Butez, Dinis da Costa Lima Almeida, Ritchie De Laet, Ortwin De Wolf, Dorian Dessoleil, Johannes Eggestein, Viktor Fischer, Michael Frey, Pieter Gerkens, Faris Haroun, Benson Manuel, Koji Miyoshi, Radja Nainggolan, Mbwana Ally Samatta, Abdoulaye Seck, Aurélio Ulineia Buta, Birger Verstraete.

Facts & figures: gele kaarten spelers CPO >> 22+3, gele dreiging >> Birger Verstraete, geelgeschorst CPO >> 0 rode kaarten CPO >> (1), roodgeschorst CPO >> niemand, dokterscabinet >> Alhassan Yusuf Abdullahi, Sander Coopman, Björn Engels, Bruny Nsimba.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: vorig seizoen kwamen Laszlo Bölöni en Wim De Decker al vroeg in het seizoen naar Deurne-Noord op zoek naar puntengewin. Ondanks de aanwezigheid van Sinan Bolat onder de lat bij de bezoekers, waren het de Bosuilen die de punten thuishielden. Dieumerci Mbokani was de auteur van het enige doelpunt in het door de pandemie getroffen stadion. Beide coaches verlieten onder lichte dwang al vroeg de Ghelamco Arena, meer dan een jaar later zal Sinan Bolat opnieuw het doel verdedigen van een fel gewijzigd bezoekend elftal. Ook de thuisploeg zal voor tenminste de helft met nieuwe gezichten aantreden. Van de vier onderlinge duels in het Bosuilstadion tijdens de reguliere competitie sedert de promotie van de Great Old in 2017, ging er geen enkele verloren. Twee keer bleef Royal Antwerp FC aan de winst, twee keer moest de thuisploeg remise toestaan. Enkel tijdens de PO van het seizoen 2018-2019 stonden de bezoekers na afloop op winst. Het own-doelpunt van Bronn werd achteraf net voor de rust en in de allerlaatste speelminuut omgebogen in een zege. Beide clubs stonden al in het voorjaar van 1914 een eerste keer tegenover elkaar, met gunstig gevolg voor de oudste club van 't land.
**Loting Croky Cup 2022: Royal Antwerp FC werd tijdens de loting voor de zestiende finales uitgeloot tegen KVC Westerlo. Er volgt op donderdag 28 oktober een korte verplaatsing naar Het Kuipje.
**De gele kaarten gingen vorige zondag vlotjes uit de bovenzak bij Laforge. De Great Old telt inmiddels het ongelooflijke aantal van vijfentwintig (25) boekingen. Dat gemiddelde van bijna drie per wedstrijd zou in de eindafrekening kunnen oplopen tot bijna of iets meer dan honderd! Heel ander cijfer bij de bezoekers. Eerste elftal dames en heren samen gerekend geeft het totaal van beide teams een verschil van twee, waarvan slechts 13 stuks voor het eerste elftal heren werd genoteerd. Opvallend ook dat doelman Sinan Bolat na negen wedstrijden slechts een keer werd opgeschreven.
**Het optelrijmpje voor Michael Frey (foto: centraal in duel met de defensie van R.U.S.G.) (11) blijft maar duren. De Gouden Stier, stond op zeven, acht, negen, klom na de inhaalwedstrijd al naar dubbele cijfers en deed er in het Stade Joseph Mariën nog een treffer bij. De Genkse topschutter Onuachu komt met negen treffers, waarvan drie tegen het bescheiden FC Seraing, dicht in de buurt van dubbele cijfers. Bij KAA Gent rekent de coach op o.a. Tissoudali, Nurio en de onvermijdelijke Depoirtre om het de rood-witte defensie knap lastig te maken.
**De u21 van coach Gill Swerts waren vrijgesteld van competitie. Oefenden in Nijlen tegen Excelsior Rotterdam en mochten met 4-2 de zege bijschrijven.
**Kalender Europa League: Royal Antwerp FC werd tijdens de loting op vrijdag 27 augustus gekoppeld aan Olympiacos (Griekenland), Eintracht Frankfurt (Duitsland) en Fenerbahçe (Turkije). Dit is het speelschema:
16/09/2021/21:00u. - Olympiacos-R. Antwerp FC
30/09/2021/18:45u. - R. Antwerp FC-Eintracht Frankfurt
21/10/2021/18:45u. - Fenerbahçe-Royal Antwerp FC
04/11/2021/21:00u. - R. Antwerp FC-Fenerbahçe
25/11/2021/21:00u. - Eintracht Frankfurt-R. Antwerp FC
09/12/2021/18:45u. - R. Antwerp-Olympiacos
 
  
HOME