Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 11 - SV Zulte Waregem-Royal Antwerp FC
Regenboogstadion - zaterdag 16 oktober 2021 - 18:30u.
(13/10/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jonathan Lardot, Florian Lemaire, Matthias Massa, Michiel De Cuyper

De kern: heel wat rood-witte spelers-in-revalidatie bevinden zich in de laatste rechte lijn van hun herstelparcours. Zo kon Sam Vines op donderdag 7 oktober al ritme opdoen tijdens de oefenpartij tegen KVRS Waasland-SK Beveren. Michel-Ange Balikwisha (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online) deed eveneens zijn wederoptreden, scoorde meteen tijdens de oefenpot en werd later bij de nationale u21 verwacht voor interlands. Alhassan Yusuf Abdullahi, Sander Coopman en Björn Engels trainden ondertussen ook gedeeltelijk met de groep mee. Koji Miyoshi, Ally Samatta en Abdoulaye Seck waren tijdens de interlandbreak actief voor hun respectieve nationale elftal, Japan, Tanzania en Senegal. Het record aantal gele kaarten waarmee o.a. Van Driessche (10 in twee wedstrijden) en Van Damme (5 in een wedstrijd) uitpakten, had tot nog toe slechts een beperkte invloed op de samenstelling van de selectie, maar met Club Brugge in aantocht...

De (18) namen van de selectie (in alfabetische volgorde): Alhassan Yusuf Abdullahi, Micky Balikwisha, Jelle Bataille, Jean Butez, Dinis da Costa Lima Almeida, Ritchie De Laet, Ortwin De Wolf, Dorian Dessoleil, Viktor Fischer, Michael Frey, Pieter Gerkens, Faris Haroun, Benson Manuel, Koji Miyoshi, Mbwana Ally Samatta, Abdoulaye Seck, Aurélio Ulineia Buta, Birger Verstraete.

Facts & figures: gele kaarten spelers CPO >> 25+1, gele dreiging >> Birger Verstraete, geelgeschorst CPO >> 0 rode kaarten CPO >> (1), roodgeschorst CPO >> niemand, dokterscabinet >> Bruny Nsimba.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: bijna dag op dag een jaar geleden, zat de Great Old o.l.v. Ivan Leko in een goede flow. Dat bewezen niet alleen de cijfers op het Europese strijdtoneel, maar ook nationaal liet Royal Antwerp FC van zich spreken. SV Zulte Waregem werd die negende speeldag in eigen huis geklopt met duidelijke cijfers. Faris Haroun Martin Hongla Yma II veegden na de rust de vroege voorsprong van de thuisploeg van de tabellen. In de slotseconden scoorde Cristian Benavente een eerste keer in zijn rood-witte kleuren. De kern onderging de afgelopen mercato een grote make-over. Nog slechts vijf van de elf basisspelers van die achttiende oktober dragen nu nog het shirt van de Ploeg van 't Stad. Ook twee van de schutters van die voetbalmiddag verlieten ondertussen de Bosuil. Ook bij de thuisploeg zullen zondag aardig wat andere namen dan het vorige jaar op het scheidsrechtersblad ingevuld worden op aangeven van Francky Dury. De pers noemde het aanblijven van de hoofdcoach een verrassing van formaat na de recente mindere resultaten van de fusieclub. Haalde Royal Antwerp FC, op een enkele uitzondering na, telkens goede resultaten in het Regenboogstadion, het was en is zeker geen gemakkelijke opdracht.
**Voor het eerst in weken verkleinde het gemiddelde van de rood-witte gele kaarten en bedraagt nu precies 2,6 per wedstrijd, het blijft uiteraard een gigantisch hoog getal. p uitzondering van de dubbele boeking van Van Driessche, had geen enkele van de huidige publieke waarschuwingen tot nog toe invloed op de samenstelling van de selectie. SV Zulte Waregem moet rekening houden met een totaal van 23 publieke waarschuwingen en de schorsing van ex-Antwerpspeler Frank Boya, die er tegen FC Seraing uitgestuurd werd.
**Michael Frey opende z'n rekening op de eerste speeldag en deed op de derde speeldag met vijf doelpunten een greep naar de toppositie van de schutterstabel. Sindsdien voegde hij er elke volgende speeldag een doelpunt bij. Hij zit inmiddels aan twaalf goals, drie meer dan eerste achtervolger Paul Onuachu (KRC Genk) en vier meer dan Jelle Vossen van SV Zulte Waregem. Ook ex-Antwerpspeler Zinho Gano liet al van zich horen in het Regenboogstadion en deelt de negende plaats in de rangschikking met vijf treffers.
**De u21 van coach Gill Swerts zagen hun competitiewedstrijd uitgesteld worden. Zij oefenden samen met de a-kern op de Bosuil tegen KVRS Waasland (bij wie Bill Lathouwers het doel verdedigde). Michel-Ange Balikwisha haalde vernietigend uit en bezorgde zijn team de overwinning.
**Croky Cup 2022: Royal Antwerp FC neemt het in de zestiende finales van de nationale voetbalbeker op 28 oktober op tegen KVC Westerlo in Het Kuipje.
**Kalender Europa League: Royal Antwerp FC werd tijdens de loting op vrijdag 27 augustus gekoppeld aan Olympiacos (Griekenland), Eintracht Frankfurt (Duitsland) en Fenerbahçe (Turkije). Dit is het speelschema:
16/09/2021/21:00u. - Olympiacos-R. Antwerp FC
30/09/2021/18:45u. - R. Antwerp FC-Eintracht Frankfurt
21/10/2021/18:45u. - Fenerbahçe-Royal Antwerp FC
Vanwege de lokale covid-regels worden er voor deze wedstrijd geen bezoekende fans toegelaten.
04/11/2021/21:00u. - R. Antwerp FC-Fenerbahçe
25/11/2021/21:00u. - Eintracht Frankfurt-R. Antwerp FC
09/12/2021/18:45u. - R. Antwerp-Olympiacos
**Nog tot 26 oktober veilt hammertime.be shirts, vlaggen en een bal, geschonken door beide Antwerpse voetbalclubs ten voordele van Kom op tegen Kanker. Bieden kan via https://hammertime.be/nl/categories/main/online-stadsderby-tvv-kom-op-tegen-kanker-antwerp-vs-beerschot/2135
 
  
HOME