Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 22 - Royal Antwerp FC-Sporting du Pays de Charleroi
Bosuilstadion - zondag 16 januari 2021 - 13:30u.
(15/01/2022)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Nicolas Laforge, Christophe Battiston, Vito Di Vincenzo, Kevin Van Damme.

De kern: op uitzondering van Birger Verstraete, Benson Manuel, Nill De Pauw, Robbe Quirynen, Aurélio Ulineia Buta en Senegalees international Abdoulaye Seck, werkte de technische staf een geslaagde winterstage af in Portugal. Op het thuisfront werd Birger Verstraete vader van een kloeke tweeling, kwam Benson Manuel uit isolatie en sloten Nill De Pauw en Robbe Quirynen inmiddels opnieuw aan bij de groepstrainingen op de Bosuil. In afwachting van de laatste testresultaten zijn alle spelers, behalve Abdoulaye Seck van wie het nationaal elftal op donderdag 14 januari (aftrap 14:00u.) zijn eerste opdracht afwerkt(e) van de Africa Cup of Nations, editie 2022, beschikbaar voor de opdracht tegen Sporting du Pays de Charleroi. Bleven Viktor Fischer en Faris Haroun uit voorzorg aan de kant tijdens de laatste opdracht van de winterstage, zij komen allicht wel in aanmerking voor zondag. Momenteel zijn er geen aanwijzingen dat een van beide clubs ernstig verontrust zou zijn door de pandemie. Net als voor de uitgestelde wedstrijd in het Guldensportenstadion op tweede kerstdag, ziet de technische staf zich wel verplicht te sleutelen aan de defensie door de gele schorsing van Ritchie De Laet, nadat hun aanvoerder getroffen werd door een vijfde boekingt in de Luminus Arena. Hij wordt na Birger Verstraete de tweede speler die een gele schorsing moet uitzitten. Koji Miyoshi is na blessure en langdurige herstelperiode beschikbaar voor deze eerste wedstrijd van het kalenderjaar. Zo bevolkt enkel Aurélio Ulineia Buta nog het dokterscabinet.

De (18) namen van de selectie (in alfabetische volgorde):

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 40+2, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> Ritchie De Laet, rode kaarten JPL >> (2+2), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Aurélio Ulineia Buta.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: de meest beklijvende wedstrijd sinds beide clubs opnieuw actief zijn op het hoogste niveau van het nationale voetbal voert ons ongetwijfeld naar zondag 26 mei 2019 met aftrap om 14:30u. Nauwelijks een kwartier ver of de Zebra's hadden zich een (comfortabele) 0-2 voorsprong verworven via Osimhen en... Dorian Dessoleil. In zes minuten tijd zorgden Dieumerci Mbokani en Lior Refaelov amper tien minuten later voor evenwicht in de score. De clubtopschutter legde halverwege de tweede periode op voorsprong en zorgde zo voor een eerste Europese kwalificatie in meer dan 25 jaar. Sinds de promotie van de Great Old, wist enkel Ivan Leko de volle buit thuis te houden dank zij doelpunten van Christian Benavente en Dieumerci Mbokani na een vroege own-goal in de tweede periode. Twee keer gingen de Karolo's met de driepunter aan de haal, een keer moesten beide ploegen genoegen nemen met een puntendeling. Christian Benavente verdedigde net als Dorian Dessoleil de kleuren van beide clubs, net als in een ver verleden Alex Czerniatynski(foto: hier als coach van SK Sint-Niklaas - archief De ANTWERPSUPPORTER Online)! De 5-3 eindstand van 19 september 1992 was een de opvallendste resultaten in een onderlinge wedstrijd tussen beide clubs op de Bosuil. Ook in die match moesten de bezoekers een dubbele voorsprong inleveren na vijf Antwerptreffers van o.a. H.-P. Lehnhoff, W. Vincent, P. Van Veirdeghem, Dragan Jakovljevic en... Alex Czerniatynski.
**Ook de ('matchworn') shirts van de Great Old werden in de kerstperiode ten voordele van Younited Belgium per opbod geveild. De totale opbrengst van de club klokte af op 21.380 euro. Radja Nainggolan en Ritchie De Laet waren de toppers bij de shirts, maar het topstuk van de veiling van alle deelnemende items was een schilderij van... Michael Frey, dat van eigenaar wisselde voor liefst 5.300 euro!
**Status-quo aan top van de schutterstabel. Deniz Undav (RUSG - 16) heeft inmiddels een wedstrijd meer gespeeld en voelt nog steeds de druk van Michael Frey (15). Zij blijven op hun posities en zien Shamar Nicholson (Sporting du Pays de Charleroi - 13) nu als dichtste achtervolger. Ali Gholi Zadehnojehdeh bezet met zeven treffers een gedeelde zestiende plaats in de tabel. Benson Manuel komt even verderop met vijf treffers. Hij liet ook vier assists achter zijn naam optekenen.
**Ritchie De Laet werd in de Luminus Arena in extremis volgeboekt door Laforge. Samen met de vroege gele kaart voor Dinis da Costa Lima Almeida, stond het clubtotaal op 42 voor de uitgestelde wedstrijd op tweede kerstdag. Ook al staan Ali Gholi Zadehnojehdeh en Ryota Morioka op scherp, hun club totaliseert zich niet geheel onverwacht slechts 34 gele kaarten.
**Royal Antwerp FC heeft altijd al een speciale binding met het ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis. Net voor Kerstmis mocht Sascha Van de Sande uit naam van de vele honderden supporters en de spelersgroep een bedrag van €10.000 afgeven. Het was de bedoeling geweest dat ook een delegatie van de staf en groep zouden langsgaan, maar dat bezoek werd uitgesteld vanwege de huidige gezondheidsmaatregelen, al werd het wel een leuke Kerst voor de jonge patiëntjes.
 
  
HOME