Reacties na R Antwerp FC - KSV Roeselare
Het oordeel van de trainers
(07/01/2017)(Bron: Frank Nicola)
Arnauld Mercier: "Het is een verdiende overwinning voor R Antwerp FC. We probeerden alles om de tegenstander te beletten om te scoren. Doelman Biebauw speelde een fantastische match en werd soms ook bijgestaan door paal en lat. Natuurlijk kregen we zelf ook enkele kleine mogelijkheden, maar we konden ze niet benutten. De thuisploeg had duidelijk veel vertrouwen na hun recente reeks van ongeslagen matchen en kunnen bovendien rekenen op een supporterslegioen dat optreedt als extra veldspeler. 12 tegen 11 als het ware. De omstandigheden waren voor beide ploegen ondankbaar op dit bevroren veld, maar dat is geen excuus om onze ongeslagen serie van 16 wedstrijden te zien eindigen."

"Nu hebben we nog zeven finales voor de boeg. We zijn nog steeds de fiere koploper en hebben alles nog in eigen handen. We zijn na deze nederlaag echt nog niet dood. We blijven strijden en misschien valt op Schiervelde wel de beslissing in de return. Kortom, na de 4-1 nederlaag tegen AFC Tubize en een 2 op 12 was het erg gesteld met het vertrouwen, maar nu komen we dat heus wel te boven. Ik heb de eerste wedstrijd hier op de Bosuil met coach Vanderbiest al gezegd dat de thuisploeg er één is om rekening mee te houden en ik blijf bij die stelling. De transferperiode zullen we gebruiken om te analyseren, maar we gaan zeker niet overhaast te werk om nieuwe spelers te halen."

Wim De Decker (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online): "In het begin was het even zoeken bij deze moeilijke ondergrond, maar op basis van zeker de tweede helft was deze zege oververdiend. Dit is het R Antwerp FC dat iedereen wil zien. Dwingend, aanvallend en hongerig. KSV Roeselare is een stevig blok. Om dat te ontwrichten heb je veel geduld nodig en spelers met een individuele actie. Nu we de serie van 16 ongeslagen matchen van de West-Vlamingen een halt hebben toegeroepen, heeft dat in de kleedkamer, bij de materiaalmensen en bij iedere medewerker begaan met deze club een boost gegeven. Wees maar zeker dat het in het hoofd van de spelers goed zit na deze overwinning, we hebben nu iets om naar toe te werken."

"Het publiek werkt ook erg aanstekelijk, zeker bij positieve resultaten. De kunst zal erin bestaan om dat zo te houden en in ons voordeel te laten spelen. Er is toch niets beter dan dat de spelers door het publiek op handen worden gedragen. Na de geslaagde stage in Pinatar heb ik vandaag bloed, zweet en tranen gezien. Dat geeft me veel voldoening. We zitten nu in een goede flow en moeten op dit elan verdergaan. Bij verlies volgende week is al het goede werk en het resultaat van vandaag voor niets geweest. Winnen op verplaatsing gaat ons nog niet zo goed af. Met maar één uitoverwinning wordt dat het volgende doel. We moeten niet te veel rekenen en tactisch nog verbeteren."

"William Owusu was vandaag weer de reddende engel, het is te hopen dat hij de laatste criticasters ook het zwijgen heeft opgelegd. Aan zijn applauswissel te zien is dat het geval. Als je William dagelijks ziet trainen dan weet je dat het publiek hem wel in de armen moet sluiten. Aan trainingsijver en werkethiek heeft het hem nooit ontbroken. Over de keuze van de doelman heb ik met Jerry Vanacker overlegd. Na maandenlange afwezigheid van Jezina en de constante vormcurve van Kevin Debaty hebben we voor laatstgenoemde gekozen. Fabien Camus was er vandaag om familiale redenen niet bij, maar dat kan volgende week weer helemaal anders zijn."

"Over Faris Haroun ben ik meer dan tevreden, hij is een aanwinst en met zijn ervaring kan hij zijn ploeggenoten sturen. Tevens leeft hij voor wedstrijden als vandaag. (Dit artikel wordt gepubliceerd met schriftelijke toestemming van de auteur.)"
 
  
HOME