Proximus League - speeldag 22
Stemmen voor de wedstrijd Cercle Brugge KSV - Royal Antwerp FC
(13/01/2017)(Bron: Frank Nicola)
Wim De Decker (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online): "Er komen nog zeven belangrijke finales aan, maar we moeten nog niet al te veel rekenen. Belangrijk is dat de opwaartse lijn van de laatste wedstrijden wordt doorgetrokken. We moeten op hetzelfde stramien verder gaan. We zijn nog ongeslagen in de tweede periode en dat zijn leuke statistieken. Enkele maanden geleden had niemand nog verwacht dat we ons in deze uitgangspositie zouden bevinden. Nu moeten we wedstrijd per wedstrijd bekijken en onze eerste focus gaat naar het duel in Jan Breydel. Cercle Brugge KSV is overigens onder de nieuwe trainer Riga aan een remonte bezig en in niets te herkennen van de ploeg uit de eerste periode. Ze zullen een geweldig blok neerzetten, maar toch geef ik ons mogelijkheden om de drie punten mee naar de Bosuil te brengen."

Maxime Biset: "Het is ronduit vervelend om te moeten toekijken door een schorsing na vijf gele kaarten. Positief is alvast dat we die wedstrijd tegen KSV Roeselare gewonnen hebben. Natuurlijk wil je deel uitmaken van de groep, de ambiance meebeleven en bij een schorsing is dat toch iets minder aanwezig. De groep evolueert in positieve zin en dus was ik even blij met de overwinning. De wedstrijd tegen Cercle Brugge KSV moeten we evenzeer trachten naar onze hand te zetten. Aangezien we in een groot stadion met een groot veld spelen zie ik ons voluit vanaf de eerste minuut voor de drie punten gaan. Via Faris Haroun hebben we uit eerste hand belangrijke info gekregen over de sterkte en zwaktes van onze eerstvolgende opponent. Hoewel het nu money time is, is de groep vrij rustig en zonder te hoge druk naar dit duel aan het toeleven. De stage in Pinatar heeft de groepssfeer duidelijk verbeterd. We hebben daar hard labeur geleverd en zijn door het feit dat we 24 u met elkaar optrokken naar elkaar toegegroeid."

Wim De Decker: "Door de beschikbaarheid van Maxime Biset heb ik voor het eerst sinds lang positieve selectiemogelijkheden. Niemand is zeker van een basisstek. Na de afsluitende training van zaterdagmorgen geef ik de selectie door. Het kan best dat Fabien Camus terug deel uitmaakt van de wedstrijdselectie. Met Jerry Vanacker ben ik tot de conclusie gekomen dat een keeperwissel nefast zou zijn voor het vertrouwen van Kevin Debaty. Keepers hebben namelijk de steun nodig van de technische staf en ik weet uit ervaring dat wisselen op die positie geen gunstig gevolg heeft tijdens de wedstrijden. Verder wil ik nog eens benadrukken dat managers en bestuur geen invloed hebben op mijn wedstrijdselectie. Daar gaat alleen de technische staf over. Ondanks de aangekondigde sneeuw hebben we vanmorgen heerlijk kunnen trainen op een biljartlaken en aangezien de club veldverwarming heeft, vrees ik geen afgelasting (dit artikel wordt gepubliceerd met schriftelijke toestemming van de auteur.)."
 
  
HOME