Proximus League - speeldag 17
Stemmen voor de wedstrijd R.A.F.C. - R.U.S.G.
(25/11/2016)(Bron: Frank Nicola)
Wim De Decker (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online): "Voor de tweede thuismatch onder mijn leiding is het belangrijk dat de rust is teruggekeerd. Ik zag op training deze week een rustige en gretige groep met zin voor arbeid. Als trainersstaf hebben we getracht om er reeds enkele tactische patronen in te slijpen. Het is van reuzenbelang dat bestuur, spelers en supporters nu één blok vormen, dat is de enige juiste richting voor het restant van de competitie. Ik heb ook het aantal trainingssessies deze week opgedreven. Je mag daar niet uit afleiden dat het een bezigheidstherapie voor de spelers is om ze zo lang mogelijk op de club te houden, maar een middel om de spelers beter te maken. Alles gebeurt uiteraard met in het achterhoofd het respecteren van de arbeid- en rustverhouding. Ook is het belangrijk om alles nu wedstrijd per wedstrijd te bekijken. Na nieuwjaar zien we dan wel waar we staan en kan er een evaluatie gemaakt worden. Op onze opponent moeten we ons niet te veel focussen, het gaat erom dat de 18 geselecteerde kernspelers de winst binnenrijven. We hebben immers geen ruimte meer om nog punten te laten liggen."

"Deze trainingsweek zag ik scherpe trainingsvormen gepaard met mentaliteit, de polar-resultaten bewezen dat. Natuurlijk hebben Jerry Vanacker en ik nog wat meer tijd nodig om alles in goede banen te leiden. Positief is ook dat enkele spelers die afgeschreven leken terug boven water zijn gekomen, ze staan terug recht en beginnen in ons verhaal mee te gaan. Dat stemt me positief. We zullen ook beroep moeten doen op onze conditionele fitheid, in dat kader dienen ook de wat langere trainingssessies gezien te worden. Ik volg hierin mijn eigen intuïtie al heb ik van alle trainers wel iets opgestoken qua trainingsopbouw. De uitbreiding van de staf is een prioriteit maar we gaan niet over een dag ijs. Want de kandidaten zullen grondig gescreend worden en misschien is het geen nadeel dat de spelersgroep het tot op vandaag moet stellen met de vertrouwde gezichten. De spelers kruipen naar elkaar toe maar in een ideale wereld zouden we linietrainingen moeten kunnen geven. Ik besef dat ik één van de jongste trainers ben maar ja, ik ben er dan ook ingerold in woelige omstandigheden."

"Zo gaat dat in het leven. Met winterversterkingen ben ik niet bezig, de club heeft nu andere prioriteiten. We scoren weinig, maar het zou verkeerd zijn om de groep daar dagelijks mee te confronteren. Dat zou een nefaste uitwerking hebben. Na de wedstrijd op OHL lieten de jongens een gretige indruk na en ik verwacht dan ook een thuisoverwinning. Een extra geprikkelde opponent verwacht ik niet, alhoewel ze enkele ex- spelers van ons in hun rangen hebben. De focus moet op de eigen ploeg liggen. We hebben veel voetballende kwaliteiten maar het kan dat ik in het offensieve compartiment enkele veranderingen ga doorvoeren. Met Fabien Camus hebben we een sleutelspeler in het aanvallende compartiment, met hem hebben we iemand die een defensie kan openrijten maar we moeten vooral 1 blok vormen. De discipline is geen probleem, soms moet er een detail bijgesteld worden maar als je duidelijkheid schept en het psychologisch goed aanpakt kan je ver komen."

Fabien Camus: "De trainer is een ex-speler van de club, kent het team door en door en kan dan nog eens rekenen op een imposante spelerscarrière. Dat zijn alvast veel ingrediënten om het te maken als coach. We moeten nu focussen op de zaterdagmatch en vooral niet te ver vooruit denken. Match per match en geen kampioensambities uitspreken. Elke match van nul beginnen en ons amuseren op het terrein. Zo kunnen we het verste komen. Mijn vorige match tegen de hoofdstedelingen was een succes, maar een herhaling van dat scenario zal wel niet mogelijk zijn. Van mij mag Nicaise Kudimbana de wedstrijd met drie omgezette strafschoppen het pleit in ons voordeel beslechten. Het belangrijkste is dat de club wint, ongeacht wie dan scoort ((Dit artikel wordt gepubliceerd met schriftelijke toestemming van de auteur)."
 
  
HOME