P.L. 17 - Reacties na Royal Antwerp FC - Royal Union SG
(27/11/2016)(Bron: Frank Nicola)
Marc Grosjean: Ik ben ontgoocheld in het resultaat. We hadden veel beter verdiend en met minstens een punt huiswaarts kunnen keren, maar een catastrofale start heeft ons genekt. Toch schenkt deze wedstrijd mij veel voldoening, omdat we het initiatief hebben genomen om er iets van te maken. Een clownesk own-doelpunt sneed de adem van mijn spelers af. Nadien waren we nog wel dominant, maar niet present genoeg in de afwerking. Nu hebben we in de tweede periode tegen de drie grote titelfavorieten gespeeld en 1 op 9 gehaald. Dat hadden er best meer kunnen en moeten zijn. Wat ik vandaag miste bij ons was bijvoorbeeld de gedrevenheid waarmede Corryn zijn doelpunt scoorde, op basis van afwerkingspercentage missen we hier puntenoogst, want we waren zeker niet de mindere vandaag hé."

Wim De Decker (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online): "We startten heel goed aan de wedstrijd. Het plan was dan ook om in de eerste 15 minuten de tegenstander te versmachten. Na de vroege doelpunten konden we dan met rustig controlevoetbal de wedstrijd afhaspelen. Er kan zeker nog progressie geboekt worden, we zijn op de goede weg. Bij mijn spelers zit het in hun hoofden terug goed, met de instelling en de maturiteit van mijn poulains ben ik zeer tevreden. R Union SG is zelden gevaarlijk geweest, want we duwden goed door en speelden met een hoge pressie op de man in balbezit. K.Lierse S.K. wordt een heel moeilijke match, maar we hebben nog een week voorbereidingstijd. We zullen die goed benutten om ons op individueel en collectief vlak te verbeteren.

Zo doet het me plezier dat bankzitter Joeri Dequevy zich aan de rust positief liet opmerken door het woord te nemen in de kleedkamer. Mijn droomploeg is nog ver weg. Er moet nog veel trainingsarbeid geleverd worden om onze ambities waar te maken. Na nieuwjaar weten we meer. Björn Vleminckx heeft zich via trainingen terug in de ploeg geknokt en leidde de ploeg in het druk zetten op de tegenstander vanaf de eerste minuut. Met Nico Binst en Michaël Lallemand beschik ik over een offensieve weelde en zullen er keuzes gemaakt moeten worden. Belangrijk is dat iedereen meestapt in het sportieve verhaal. Tweemaal scoren doet deugd, zo zie je dat je met een goede mentaliteit, werkijver en de juiste ingesteldheid ver kan komen.

De opgelegde taken werden tot in de perfectie uitgevoerd. Na de rust was het minder, omdat we conditioneel nog niet top zijn. Maxime Biset voelde een pijnscheut in het bovenbeen en het zal afwachten worden voor een verdere analyse. Het is een bizarre competitie. Op twee weken tijd kan het momentum van de ene club naar de andere gaan. Het werkt dus in beide richtingen. De weg is nog lang, maar twee weken geleden was hij nog langer (Dit artikel wordt gepubliceerd met schriftelijke toestemming van de auteur)."
 
  
HOME