Proximus League - speeldag 23
Stemmen voor de wedstrijd Royal Antwerp FC-OH Leuven
(20/01/2017)(Bron: Frank Nicola)
Wim De Decker (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online): "Ik ben niet bepaald bezig met de eerste plaats in de tweede periode. We moeten niet beginnen te tellen en ons gewoon focussen op de volgende tegenstander. We moeten nog kunnen groeien op korte termijn en voortbouwen op de vorige wedstrijden. Het is mooi dat er na maanden van onrust nu opnieuw een positieve sfeer rond de groep hangt en die beleving zet zich door naar het publiek. Ik ken het huis en weet het mooie hiervan te waarderen. Tegen KSV Roeselare was er vanaf de eerste minuut een connectie met het Bosuilpubliek en de spelers voelen dat er dan mooie dingen kunnen plaatsvinden. Dinsdag hebben de spelers die de afgelopen weken niet veel speelden, hun conditie en wedstrijdritme kunnen onderhouden in de oefenpot tegen KFC Sint-Lenaarts. Het is belangrijk dat ik op iedereen kan rekenen in deze cruciale fase van de competitie. Het gegeven dat onze tegenstander wellicht met een nieuwe coach kan aantreden zal hen een boost geven, al zullen we dat na het einde van de wedstrijd wel zien. Ik concentreer me liever op mijn eigen ploeg. Net als in de voorgaande wedstrijden verwacht ik wel dat de Leuvenaars zich gaan aanpassen aan ons spelsysteem. Wat de transferactiviteit betreft zal er niet veel verloop meer zijn, nu nog iets veranderen kan nefast zijn."

Alexander Corryn: "Met mijn vertrouwen zit het goed, net als dat van de gehele ploeg. We moeten nog verder groeien en niet aftellen naar het einde. OHL is een ploeg die voetbalt, maar ik verwacht ook vele hoge, lange ballen naar hun twee torens Casagolda en Kostovski. We moeten even kijken hoe ze spelen en dan volop het initiatief naar ons toetrekken. Niet vergeten, in de Proximus League is iedereen aan elkaar gewaagd. De concurrentiestrijd met Jannes Vansteenkiste verloopt wonderwel, we gaan op een professionele manier met elkaar om en gunnen elkaar het succes."

Wim De Decker: "We zullen er alles aan doen om het speelveld in optimale staat te krijgen. Intern hebben we dat al besproken. Al is de transfermarkt nog open en je nooit weet wat er nog kan gebeuren, ben ik tevreden met de huidige groep. In de wedstrijden hoop ik dat de efficiëntie nog opgevoerd kan worden, zo hadden we de voorbije wedstrijden 6 doelpunten meer kunnen maken. De uitvoering van het systeem gebaseerd op een hoge pressing stemt me wel hoopvol. Waar het schip gaat stranden, weet ik niet. Dat is afhankelijk van enkele factoren. Opvallend is ook dat mijn spelers me komen vragen om wedstrijden te bekijken van andere ploegen, zodat ze nog beter voorbereid zijn. Het leeft dus erg veel in de spelersgroep om er een succesvol eind aan te breien. We zijn al 20 keer afgeschreven geweest dit seizoen dus we moeten focussen op onze eigen wedstrijden en niet naar KSV Roeselare of K. Lierse SK kijken."

Wim De Decker: "Dimitri Daeseleire heeft in de beloftenmatch negentig minuten meegespeeld en was top, maar het is nog iets te vroeg voor hem. Ondanks de 9 op 9 zal ik niet twijfelen om een speler te wisselen als ik denk dat de teamprestatie daarmede bevorderd wordt. Zaterdagmorgen krijgen de spelers de opstelling te horen. Over de assistent (T2) kan ik kort zijn, we gaan dit niet halsoverkop doen, want zo iemand moet zich inwerken in de groep en de groep moet hem leren kennen. Het huidige systeem is niet op het lijf geschreven van Fabien Camus, maar hij stelt zich zeer professioneel op. Ook Björn Vleminckx blijft ondanks zijn blessure kort bij de groep om de teambinding en spirit aan te wakkeren. (Dit artikel wordt gepubliceerd met schriftelijke toestemming van de auteur.)"
 
  
HOME