P.L. 18 - Reacties na K Lierse SK - Royal Antwerp FC
Het oordeel van de trainers
(03/12/2016)(Bron: Frank Nicola)
Wim De Decker: "Het was zeker een spektakelrijke wedstrijd. Vooral de slotminuten dan. We hebben vanaf het begin onze aanvallende intenties getoond. We wonnen ook vaak de tweede bal na de duels en konden voornamelijk dreigen met schoten vanop afstand. We hadden eigenlijk de wedstrijd gedurende 90 minuten in handen, maar komen wel tweemaal onverdiend op achterstand. Dan wordt er mentale veerkracht verlangd van de jongens en ze hebben me niet ontgoocheld. Als er vandaag een ploeg mocht winnen dan was het toch wel R Antwerp FC. We waren bijna dood, maar als ik de gelaatsuitdrukkingen en de emoties op de bank bij de late gelijkmaker zag, dan zeg ik: hier staat terug een gedreven en solidaire groep. Misschien is dit gelijkspel wel de aanzet naar nog meer mooie momenten. De kentering in de beleving en de resultaten zijn hoopgevend. In de kleedkamer heerste het gevoel alsof we een overwinning hadden behaald. Het was een uitgelaten feeststemming, we komen van ver, nietwaar."

Eric Van Meir: "Heel moedig van Wim om hier met twee spitsen te komen spelen. Hij heeft onze wedstrijd op KVS Roeselare goed geanalyseerd. Ik denk dat het een correcte uitslag was met het venijn in de staart. We halen nu 7 op 9 tegen R.A.F.C. en beide ploegen zullen nu moeten opletten dat KVS Roeselare niet met de twee periodetitels gaat lopen. Natuurlijk als je in blessuretijd voorkomt, moet je dat professioneel uitspelen. Sommige spelers waren niet bij de les en dus smaakt dit gelijkspel toch zuur. Er was bij ons geen hoerastemming in de kleedkamer. Ik hoop dat deze 2-2 geen fysieke en mentale sporen zal achterlaten bij mijn spelersgroep, want het zal nog een lange spannende strijd worden om de tweede periodetitel. Kortom, vandaag leden we te veel balverlies en een gebrek aan concentratie kost ons de drie punten. (Dit artikel wordt gepubliceerd met schriftelijke toestemming van de auteur.)"