Proximus League - speeldag 20
Stemmen voor de wedstrijd Lommel United - Royal Antwerp FC
(15/12/2016)(Bron: Frank Nicola)
Wim De Decker: "We zijn al vijf wedstrijden ongeslagen en dat doet me deugd, al moet ik wel erkennen dat het gelijkspel tegen AFC Tubize een zure pil was om slikken. We hadden enorm veel mogelijkheden om het pleit in ons voordeel te beslechten, maar aangezien er ook tactische patronen en een spelsysteem moet worden ingeslepen vergt dat even tijd. We hinken op twee gedachtes, zoveel mogelijk punten binnenrijven voor de winterstop zonder al te veel rekenwerk, maar ook topfit aan de aftrap komen op 6 januari na onze winterstage in Pinatar. Met Lommel United krijgen we een georganiseerd blok tegen ons, maar we moeten alles in het werk stellen om de drie punten mee te graaien naar de Bosuil."

"Ik verwacht geen open wedstrijd, want het viel me op bij de scouting van de tegenstander dat ze vooral uit de omschakeling gevaarlijk komen opzetten met Bertjens als speerpunt van de aanval. Na de vrijdagavondwedstrijd wil ik de spelers nog wel zien zaterdagmorgen om na te beschouwen. Daarna volgt een korte vakantieperiode en de stage in Spanje. Na een tot op heden turbulent seizoen kunnen we dan tactisch trainen en verder in kleinere groepjes oefenen. Ik neem niet meer dan 25 selectiespelers mee, de anderen zullen hun conditie op de Bosuil onderhouden. Maxime Biset traint terug mee en is selecteerbaar, Johanna Omolo heeft nog last van zijn hand. Isaac Kone, Mamoutou N’Diaye en Steve Colpaert zijn geblesseerd, Dimitri Daeseleire maakt vorderingen in zijn herstel."

Joren Dom: "Mijn comeback tegen AFC Tubize is bevredigend verlopen. Ik moest na de wedstrijd wel een dag meer recuperatie inlassen, maar dat is normaal als je vier maanden niet gespeeld hebt. Eerst zag mijn blessure er als een stevige vleeswonde uit, maar weldra werd duidelijk dat er ook kraakbeen beschadigd was. Voetballen voor een enthousiast Bosuilpubliek, dat went nooit. In tegenstelling tot vorige jaren speelt Lommel United niet langer als de dominante, meevoetballende ploeg, maar kiezen ze voor realistisch, georganiseerd voetbal. Het zal aan ons zijn om dat blok te ontmantelen. Dan kunnen we met een goed gevoel de winterstop in. Zo ga ik op citytrip naar Sevilla, maar ik hoor van onze coach dat we een individueel loopprogramma meekrijgen."

Wim De Decker: "Met de drie blessures vooral centraal achterin dien ik te puzzelen. Dat zal een lastige opgave worden, vooral voor de automatismen. Het spelsysteem blijft leidend, zodat ik geen onoverkomelijke problemen verwacht. Ook met het gebruik van de polars ben ik tevreden. Nu hebben we immers duidelijke informatie over elke speler en zijn belastbaarheid. Aan de winterstop zullen er spelers afvloeien en bijkomen. We moeten wel streven naar een meer complementaire selectie, met een goed evenwicht tussen aanvallende en verdedigende opties. (Dit artikel wordt gepubliceerd met schriftelijke toestemming van de auteur.)"
 
  
HOME