P.L. 20 - Reacties na Lommel United-Royal Antwerp FC
Het oordeel van de trainers
(17/12/2016)(Bron: Frank Nicola)
Wim De Decker: "We beginnen heel goed aan de wedstrijd. De eerste helft was voor ons met elf spelers die zowel offensief als defensief hun taken perfect invulden. Met de compactheid en het voetballend vermogen van mijn selectie is er niets mis. Nu hebben we de kansen die we afdwongen ook in doelpunten uitgedrukt. Na de rust komen we in problemen, omdat we te veel de lange bal hanteerden. de thuisploeg kon in de omschakeling prikken en scoren, maar na 15 minuten vonden we terug ons ritme en waren opnieuw de dominante ploeg. Een verdiende overwinning zeker op basis van een grandioze eerste helft. De flankwissels waren top en de opdrachten werden perfect uitgevoerd. Toch zijn er nog werkpunten. Zo moeten we erin slagen om de wedstrijd dood te maken, die maturiteit missen we blijkbaar nog. We hebben ons goed herpakt in blok want de chaos duurde hooguit 10 minuten."

Tom Van Imschoot: "Ik ben minder leuk gaan rusten. Ik heb mijn spelers gewaarschuwd voor het eerste kwartier van de tegenstander, maar we overleefden de storm niet. We werden op alle domeinen overpowered, ons plan in balverlies was niet goed. We vormden met 11 man geen blok bij balverlies, maar mijn spelers blijven me verbazen. Na de rust was de spirit er wel en met de getoonde mentale veerkracht kunnen we het nog ver schoppen. We zijn immers nog niet dood. We rechten de rug en met enkele inkomende transfers zullen we beter gewapend zijn om het restant van de competitie met succes af te haspelen. Maar ja, dan moet het geluk ook eens onze zijde kiezen, want bijvoorbeeld het schot van De Bruyn had bij een 0-2 stand voor de ommekeer kunnen zorgen. Na de 2-3 konden we misschien beter afgewerkt hebben in een scrimmage voor doel. De spoeling is dun en we moeten op de transfermarkt met gerichte versterkingen uitpakken. (Dit artikel wordt gepubliceerd met schriftelijke toestemming van de auteur.)"