Proximus League - speeldag 25
Stemmen voor de wedstrijd Royal Union SG-Royal Antwerp FC
(03/02/2017)(Bron: Frank Nicola)
Wim De Decker: "Met de terugkomst van Mamoutou N’Diaye en Nicaise Kudimbana heb ik meer opties om uit te kiezen, maar de spelers die de laatste weken voor successen hebben gezorgd staan een trapje hoger. Er is ook geen reden om de ploeg te veranderen, want er schort niets. We moeten enkel nog accenten verleggen om succesvol de laatst wedstrijden af te haspelen. We moeten een blok blijven vormen en dan zie ik ons ook in het Koning Boudewijnstadion een driepunter meebrengen. Op een groot en goed bespeelbaar veld moet ons pressievoetbal volledig tot uiting komen en dan zijn er kansen. Nu is R Union SG wel in de maand januari aan een flinke remonte bezig en tegen R.A.F.C. loopt iedere ploeg wel een metertje meer, maar indien we ons eigen spel spelen moet het goedkomen."

Frédéric Duplus: "Met enkele ploeggenoten volg ik nu taallessen. Dat komt mijn integratie ten goede en helpt me bij het correct invullen van mijn taak als kapitein van de ploeg. Ik kan de Nederlandse taal al een beetje begrijpen, maar mijn woordenschat is nog onvoldoende om het te spreken. De functie van kapitein had ik niet verwacht en ik moet coach Wim De Decker dan ook bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen. De samenwerking vanachter met Isaac Kone verloopt positief, we kennen elkaars sterke punten reeds van vorig seizoen bij White Star. Met Steve Colpaert of Maxime Biset zou de samenwerking ook optimaal zijn. Het enige negatieve puntje was vorige speeldag het incasseren van twee tegentreffers, maar we hebben toch maar lekker bewezen dat we tegen het vechtvoetbal van AFC Tubize bestand zijn."

"Het is hoopgevend om dergelijke matchen te winnen, want zo blijven we in een positieve winnende spiraal. Op die flow kunnen we ook in het Koning Boudewijnstadion punten rapen. We moeten wel match per match aanvatten, want met het al uitverkochte stadion tegen K. Lierse SK mag onze focus nog niet te ver voorwaarts liggen. We moeten op de Heizel ons spelsysteem opleggen en dan komen de kansen vanzelf. Verder moet ik uitkijken want ik sta op een boeking van een schorsing, maar in het centrale gedeelte van de verdediging loop je minder risico dan op rechtsback tegen een snelle, handige winger. Ik verwacht een moeilijke match die we zegevierend gaan afsluiten. Dat is zoals steeds onze intentie."

Wim De Decker: "De huidige groep heeft iets neergezet de laatste weken dus als ik eerlijk wil zijn zullen er geen veranderingen komen in de uitgebreide kern. Hoewel ik uiterst tevreden was over de oefenmatch tegen KVC Westerlo op woensdagmiddag voor de spelers die de laatste weken minder aan de bak kwamen (2-2 einduitslag), blijven de plaatsen in de starterself duur. De selectie in de oefenmatch kan de vergelijking met een team in de Proximus League doorstaan. Weelde betekent ook dat je keuzes naar eer en geweten moet maken, mar de resultaten van de laatste vijf wedstrijden geven me alvast hoop dat we met de ingeslagen weg tot verdere successen kunnen komen. Dan is er namelijk geen wrevel en gaat iedereen mee in het verhaal."

"Met de spelers die uit de boot vallen, heb ik ook persoonlijke gesprekken, want ik heb dat ook meegemaakt op het eind van mijn spelerscarrière hier, dus ik weet hoe dat voelt. Het hoort immers bij het profvoetbal en ieder schakeltje moet kloppen. Bij verlies bij AFC Tubize zouden we deze wedstrijd aanvangen met het mes op de keel, nu kunnen we tamelijk bevrijd spelen. Verder mogen we nog niet bezig zijn met K. Lierse SK van wie de meesten zeiden dat ze een finaleplaats zouden halen, maar het blijkt toch allemaal met dat rekenen niet zo makkelijk te zijn. Als men bij de winterstage vroeg welke club ik nog bovenaan verwachtte antwoordde ik: OH Leuven."

"Nu lijken andere ploegen zich in pole-position te wurmen. Een extra boost is de voorspoedige revalidatie van Björn Vleminckx, hij zou wel eens sneller dan voorzien zijn wederoptreden kunnen maken. De uithaal in de media van Jordan Remacle laten we voor zijn rekening, de club heeft daar goed op gereageerd."
 
  
HOME