Proximus League - speeldag 26
Stemmen voor de wedstrijd Royal Antwerp FC-K Lierse SK
(09/02/2017)(Bron: Frank Nicola)
Wim De Decker: "De trainingsweek is goed verlopen met als extra bonus de gewonnen oefenmatch op het veld van K.V. Mechelen, een wedstrijd op een goed veld. Chapeau aan de spelers die de laatste weken minder aan de bak kwamen om zo'n resultaat neer te zetten. Topsporters willen nu eenmaal alles winnen. Al is het resultaat in een oefenmatch niet heilig makend, sluiten we ze toch liever winnend af. We steken niet onder stoelen of banken dat de wedstrijd tegen K. Lierse S.K. van zaterdagavond het belangrijkste is. De uitslag van de vorige week tegen R Union SG was een tegenvaller, gezien het matchverloop en de gecreŽerde kansen."

"Met 16 punten uit de laatste zes wedstrijden en 4 op 6 in een moeilijk tweeluik buitenshuis gaan we niet mopperen. Daar had namelijk iedereen vooraf voor getekend. We waren gewoon een klasse beter dan R Union SG, maar met slechts ťťn doelpunt voorsprong aan de rust hebben we ons te karig beloond. Hoewel er structureel niets fout liep, hebben we er als technische staf toch lessen uit getrokken."

MichaŽl Lallemand: "De taallessen verlopen voorspoedig aangezien de Duitse en Nederlandse taal veel overeenkomsten hebben. Vorige week speelden we zestig minuten op een hoog niveau, daarna vielen er te veel ruimtes waarvan de tegenstander kon profiteren. Als je dan verzuimt om een tweede doelpunt te maken en negentig minuten top te zijn, krijg je vaak het deksel op de neus. Met K. Lierse S.K. krijgen we een ploeg in vorm over de vloer. Ze hebben uitstekende aanvallers in hun rangen lopen. Ik ben klaar om me te tonen, hoop net als in de vorige match op het Lisp te scoren en dat zou naast een driepunter ook de kers op de taart zijn in verband met mijn verjaardag."

Wim De Decker: "Ik ga niet overdreven veel aandacht besteden aan de tegenstander. Vol ijver gooi ik me liever op wat mijn eigen ploeg moet brengen. Het is duidelijk dat we meer rendement moeten puren uit onze kansen. Zolang de kansen er zijn en we met veel volk in de zestien komen, ben ik tevreden. Met de 16 op 18 belonen we onszelf met een topaffiche op de Bosuil. We komen van ver, maar nu staan alle neuzen in dezelfde richting. De supporters moeten vanaf de eerste minuut de Hel van Deurne-Noord laten branden. Niet letterlijk dan, hť (lacht). We kunnen erg ontspannen toeleven naar de topper."

"Ik voel bij mijn spelers geen wedstrijdstress, wel een gezonde spanning om van het einde van de competitie naar iets moois toe te werken. In tegenstelling tot vorig seizoen zitten we nu wel in een positieve flow en de spelers voelen dat aan. Ik ben het niet eens met Walter Meeuws dat K. Lierse S.K. de beste ploeg heeft. We hebben wat dat betreft mooie stappen gezet in de recente wedstrijden. Ook KSV Roeselare mag je niet vergeten. Ze kunnen het ook nog halen indien ze de volgende drie wedstrijden winnend afsluiten. Mathematisch zet de winnaar zaterdagavond op de Bosuil een flinke stap richting tweede periodetitel."

"Na de reeks die we hebben neergezet de laatste weken moeten we vol voor de drie punten gaan. Ik denk dat mijn collega Van Meir zijn vier aanvallende troeven Masika, Benson, Joachim en De Belder in deze wedstrijd zal uitspelen. Vanuit het spelersfront kan ik melden dat buiten BjŲrn Vleminckx (nog 2 weken trainingsactiviteit opvoeren) en Jannes Vansteenkiste (lichte hinder) iedereen beschikbaar is. Ook de keepers weten al wie er gaat spelen, maar dat hou ik nu nog even geheim. Verder is het zeker een voordeel om voor een vol huis te mogen spelen, want we zitten in een luxepositie aangezien we twee maanden geleden nog in zak en as zaten. (Dit artikel wordt gepubliceerd met schriftelijke toestemming van de auteur.)"
 
  
HOME