Technische staf 2017-2018
László Bölöni Wim De Decker
11 maart 1953 6 april 1982
T1 T2
"Een sportieve structuur uitbouwen met iemand die je kent en in wie je vertrouwen hebt, is een goede zaak", motiveerde sportief manager Luciano D'Onofrio zijn keuze voor László Bölöni als nieuwe sportieve patron van de Bosuil voor het seizoen 2017-2018. Beiden werkten samen te Luik bij Royale Standard CL en hebben er samen een stuk aan het palmares van de club toegevoegd. Hoewel de sfeer aan de Maas en aan de Schelde vergelijkbaar zijn, mogen de ambities voorlopig nog niet reiken tot in de hemel. Het hoogst mogelijke verwezelijken is een realistischer doelstelling. Internationale ervaring, nationale bekendheid, geloof in het project van de club en een mooi resumé waren verlangens van de club die één voor één terug te vinden zijn in het CV van de nieuwe sportieve patron op de Bosuil. Successen in Frankrijk bij AS Nancy-Lorraine, in Portugal bij Sporting Lissabon, tijdens de Aziatische Champions League staan te blinken op zijn palmares naast de opperkroon die hij met Royal Standard CL behaalde tijdens het seizoen 2008-2009. De afgelopen jaren werkte hij afwisselend bij clubs in Europa en het Arabische Schiereiland. Hoewel hij in België als speler actief was bij het bescheiden Racing Jet Waver, voetbalde hij een imposant palmares bij elkaar. Zo won hij met zijn club Steaua Boekarest Europacup I in het seizoen 1985-'86, zijn grootste succes. László Bölöni is een bouwheer die er niet voor terugschrikt jong talent te lanceren en tegelijk resultaten te behalen. Tevreden met zijn aanstelling belooft hij alvast hard te zullen werken en ook nog Nederlands aan zijn talenkennis toe te voegen. Het gebrek aan kennis van stad en streek mag geen hinderpaal zijn bij het realiseren van de ambities van Royal Antwerp FC. De Stad aan de stroom, de oudste club van 't land en de fenomenale achterban verdienen een mooi project. Gezien de moeilijke verkeerssituatie die een vertraging van de persconferentie na zijn aanstelling veroorzaakte, neemt hij zich alvast voor zo snel mogelijk man van de stad of de streek te zullen worden. De uitdaging is groot, het vertrouwen in de mogelijkheden ook en dan is er nog het vaste voornemen 'het hoogst mogelijke te realiseren op korte termijn'.
Dat standbeeld dat vorige herfst werd aangekondigd bij de aanstelling van Wim De Decker als hoofdcoach van de club is er na de promotie nog niet. Toch gaat Royal Antwerp FC wel nog ten minste drie jaar door met de oud-speler, dit keer in de rol van t2. "Hiermee wordt de continuïteit van de club verzekerd", aldus de nieuwe sportieve manager Luciano D'Onofrio. Zijn eerste aanstelling (als hoofdcoach) half oktober 2016, was niet zomaar een noodgreep van het clubbestuur, eerder een bevestiging van een traditie waarbij een oud-speler de leiding krijgt over de hoofdmacht van de club. Gust Hofman, Bob Maertens, Danny Koekelcoren, Ratko Svilar, Wim De Coninck, Henk Houwaart, René Desaeyere, om maar deze te noemen, gingen hem voor. Zij brachten een schat aan ervaring als speler én als trainer mee naar Deurne-Noord en laat dat nu net het grote verschil zijn. Wim De Decker was als hoofdcoach en opvolger van het duo John Bico en David Gevaert, nog niet beslagen in het (trainers)vak. Hij bleef dus direct na zijn actieve carrière op het hoogste vlak bij o.a. KSK Beveren en later bij Royal Antwerp FC, meteen op de Bosuil met kennis van de spelersgroep en de soms raadselachtige geplogenheden van de club. Hij mag bovendien rekenen op een ongekende populariteit bij het legioen. Ook als speler en aanvoerder was hij al enorm populair vanwege zijn niet-aflatende inzet op en naast het terrein. Hij trok in de zomer van 2013 het rood-witte shirt van Royal Antwerp FC aan en zou zich spoedig opwerpen als drijvende kracht van het effectief van Jimmy Floyd Hasselbaink. Onverzettelijk als hij was als verdedigende middenvelder, rolde "Wim De Decker is a Red", spoedig en bij herhaling van de Bosuilbanken en -zitjes. Geliefd en gerespecteerd bij de achterban, kreeg hij ook de aanvoerdersband rond de bovenarm. Een knieblessure kostte hem helaas nagenoeg de volledige campagne 2014-2015, maar hij vocht zich terug in de selectie en in de ploeg, populairder dan ooit. In de zomer van 2016 was de actieve carrière ten einde. Hij bleef bij de club in een administratieve taak om in de herfst van 2016 terug te keren op het oefenveld van de Bosuil in een nieuwe rol en met een welbepaalde ambitie. Hij volbracht in eerste instantie een beperkte opdracht en werd na het tweede korte tijdperk van David Gevaert aangesteld als hoofdcoach. Met zijn 34 was hij de jongste coach van de Proximus League - nieuwe stijl, maar hij wist om te gaan met de hoge verwachtingen in Deurne-Noord en met de druk van de immer kritische pers. Eind juli 2017 debuteert hij als assistent-coach in de Jupiler Pro League en het mag geen wonder heten dat de wedstrijden tegen de oudste club van 't land nu al gehypet worden.
   
Frédéric Renotte Vedran Runje
  10 februari 1976
physical coach keepertrainer
Frédéric Renotte (46) tekende eind november 2016 een contract van anderhalf seizoen bij Royal Antwerp FC. Hij verliet vijf maanden eerder Mambour om in Deurne-Noord Wim De Decker bij te staan om de fysieke begeleiding van de spelersgroep gestalte te geven, of hoe een Zebra met één pennentrek een Bosuil werd. Eerder was hij op clubniveau al actief bij R Union SG (1995-1999), RWDM (2000-2002), FC Brussels (2002-2006), KV Mechelen (2006-2010) en in de periode 2013-2016 ook bij Henegouwse trots Sporting du Pays de Charleroi. Ook de nationale ploeg van Burkina Faso staat op zijn CV als werkgever. Frédéricc Renotte is master in Kinesitherapie en Inspanningsfysiologie. Hij studeerde aan de Franstalige afdeling van de Universiteit van Brussel. Vanaf dit seizoen zal hij als physical coach T1 László Bölöni en T2 Wim De Decker bijstaan.
 
   
Jerry Vanacker Ken Bastin
8 maart 1968 18 november 1972
video-analyst beloftentrainer / team-manager
Jerry Vanacker werd in de zomer van 2015 de opvolger van als nieuwe keeperstrainer op de Bosuil! Hij deed eerder ervaring op als keeperstrainer, maar ook als assistent, jeugdcoördinator, scout en zelfs hoofdcoach. Een veelzijdig man, dus. Hij werkte o.a. bij KV Kortrijk, SV Zulte Waregem, K Lierse SK, KSV Roeselare en KRC Waregem. Bij de beloften van Zulte was hij assistent-coach van David Gevaert, terwijl hij ook een jaar wedstrijdscouting deed. Tijdens het seizoen 2014-2015 verzorgde Jerry Vanacker de wedstrijdanalyses voor KSC Eendracht Aalst. Met zijn UEFA A-diploma is dit voetbaldier in ieder geval voldoende geschoold om de T1 en T2 bij te staan in voetbaltechnische zaken, naast zijn taken als keeperstrainer! Leuk weetje: het is in feite al de tweede passage van Jerry Vanacker op de Bosuil! In het seizoen 1999-2000 moest keeperstrainer en clublegende Wim Coremans een hartoperatie ondergaan en dat bracht toenmalig hoofdcoach Regi Van Acker tot bij Jerry Vanacker. Hij depanneerde toen enkele weken als keeperstrainer tot Wim Coremans weer de oude was! In de zomer van 2016 begon Jerry Vanacker aan zijn tweede seizoen bij de Great Old. Na de promotie naar 1A werd Jerry aangesteld als full-time video-analyst. (bron: www.rafc.be)
Als opvolger van de onvolprezen Steve Van Giel als trainer voor het beloftenelftal van R Antwerp FC landde Ken Bastin in de zomer van 2015 op de Bosuil. Het stond in de sterren geschreven dat ook hij na zijn jeugdopleiding in Deurne-Noord, ooit opnieuw aan de Bosuilpoort zou aankloppen. Tijdens het seizoen 2014-2015 kwam hij als hoofdtrainer van KFC St.-Job al een keertje de krachten meten op het kunstgras van de Bosuil. Ook als jeugdspeler van R Antwerp FC klonk zijn familienaam al bekend in de oren op en rond de 'vier velden' van de Bosuil. Edward (Warre), Desiré (Dis), Theophiel (Fille), Louis en vader Harry Bastin gingen hem voor in het rood-witte spelerstenue. Zijn roemrijke voorgangers voetbalden zich een reputatie en een verzekerde plaats in het collectieve Antwerpgeheugen en -museum bij elkaar. De eigen voetbalcarrière liep langs KFC Turnhout, Oude God Sport en Maccabi, om in 2003, amper 31 jaar oud, bij KV Luchtbalboys aan zijn eerste opdracht als hoofdtrainer te beginnen in combinatie met zijn beroep in het onderwijs. Vader Harry Bastin was inmiddels terug bij het eerste elftal van de oudste club van 't land. Hij zou pas in 2008 met vijftien dienstjaren op de teller als ploegafgevaardigde voor het laatst het potlood hanteren bij het invullen van het scheidsrechterblad. Successen bij KFC Brasschaat (2011), KFC Kaart (2013) en tussendoor een keertje als beloftencoach en assistent van Regi Van Acker bij KRC Mechelen voerden hem opnieuw als assitent van de oud-Antwerpcoach via de kampioenstitel van KVV Hoogstraten naar tweede nationale! Ken Bastin maakte zo een eigen (voor)naam als trainer. Vertrouwd met het huis ging hij met vertrouwen zelf op de Bosuil aan de slag en zette daarmee een honderdjarige familietraditie verder. In december 2016 werd de extra-sportieve medewerking verder opengetrokken, wanneer hem de taak van team manager werd toevertrouwd in combinatie met het trainersschap van de beloften. Als hij zelf aan sport deed en doet, wil hij steeds winnen en in die geest werkte hij in Deurne-Noord een eerste jaargang af. Met een rijpere en vernieuwde kern en met Jo Van Dijck als assistent aan zijn zijde, treedt hij straks de tegenstanders van 1B op maandagavond tegemoet. Voorwaar opnieuw een stevige uitdaging! Ken Bastin is getrouwd met Bieke en heeft twee kinderen Fran en Simon.
 
(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online i.s.m. Royal Antwerp Football Club)