KFC Herentals

5 - 0

Zat. 10/10/1998 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: G.S. Herentals

Toeschouwers: 1.500
 
Scheidsrechter: Luigi Mauro

Lijnrechters: Michel Goethals - Rudi Cammerman
 
Na KFC Herentals - R Antwerp FC
Antwerptrainer Regi Van Acker hoopt dat het bestuur lessen trekt uit nieuwe nederlaag - "Nijpend tekort aan talent op het middenveld"

HERENTALS - De analyse die trainer Regi Van Acker al enkele maanden over R Antwerp FC verkondigt, werd op het veld van Herentals pijnlijk geïllustreerd. Het is geen toeval dat het precies het ervaren trio Versavel-Abeels-Essende was dat het verschil maakte.
Versavel beheerste samen met Abeels compleet het middenveld. De Great Old kreeg in die veldstrook geen enkel moment voet aan de grond. Sterker zelfs, bij momenten was er gewoon geen middenveld. Een pocketspeler als Sandro Da Silva wordt overlopen en kan zich niet wapenen tegen de stugge aanpak van tweede klasse.

"De besluiten blijven dezelfde als na twee weken voorbereiding," zegde Van Acker die op Herentals voor het eerst in zijn trainersloopbaan voor de derde keer op rij verloor. "Er is een tekort aan talent op het middenveld. Ik heb dat vastgesteld tijdens de voorbereiding en ik stel dat vast tijdens de competitie. Nu moeten andere mensen hun verantwoordelijkheid opnemen." Helemaal pijnlijk wordt het wanneer het niet de jongeren zijn die af en toe steken laten vallen, maar dat iemand als Aleks Klak ook in de fout begint te gaan. "Die individuele fouten komen altijd terug," stelt Van Acker vast.

"In Herentals was het Aleks Klak. Van die jonge gasten kan ik het nog aanvaarden, maar voor iemand met de maturiteit van Aleks is dat ontoelaatbaar. Ik heb bij de rust bewust niemand vervangen. Ik heb gezegd dat ze moesten herbeginnen alsof het 0-0 was. Anders steek je de groep nog dieper in de put." Of het Antwerpbestuur snel tot daden zal overgaan, is de vraag. De reactie van secretaris Paul Bistiaux na de wedstrijd doet vermoeden dat een snel en doortastend optreden niet moet worden verwacht. "Uithuilen en opnieuw beginnen," aldus Paul Bistiaux.

De wedstrijd
KFC Herentals behaalde tegen R.A.F.C. haar tweede zege op rij. De thuisploeg had de klus binnen het half uur geklaard. De bezoekers openden het best, maar zagen een doelpunt van Ganiyu Owolabi afgekeurd wegens buitenspel. Toen ging het licht uit voor de Great Old. Doelman Aleks Klak blunderde twee keer. Eerst Abeels en nadien Essende profiteerden van het mistasten van de Pool. R.A.F.C. dreigde even via William Verbeeck en Sandro Da Silva, maar Schippers gaf geen krimp. Toen uitblinker Versavel een één-twee met Essende rustig onder Aleks Klak schoof, was de match gespeeld.

Trainer Raoul Peeters ziet zijn ploeg week na week groeien. "In het begin van het seizoen waren er twijfels. Er moesten veel nieuwe mensen worden ingepast en dat klikte niet meteen. Nu gaan we duidelijk in stijgende lijn en lijken de groeipijnen voorbij."
Vlak na de rust zag William Verbeeck de aansluitingstreffer van de lijn gehaald door Kamara. Dat het de Great Old ook niet meezit, werd duidelijk toen een strafschopfout op Sandro Da silva niet werd gefloten. De vernedering nam pijnlijke proporties aan toen Jancevski en Essende de forfaitcijfers op het bord prikten.

"De zege van vorige week haalde een last van onze schouders," zegt Peeters. "We speelden vier keer gelijk in matchen die we telkens hadden kunnen winnen. Dat zorgde voor twijfels en kleine irritaties. De voorbije twee matchen hebben de spelers dat van zich afgespeeld (J.V.C -GvA - 12/10/1998)."

Kempense ploegen

De Kempense ploegen blijven R Antwerp FC pijn doen. Na de uitzege van KFC Dessel kreeg de oudste club in dit land een pandoering van KFC Herentals. Een uitstekende thuisdoelman zorgde voor vertekende eindcijfers, maar R.A.F.C. toonde zich nooit een ploeg. Die handicap werd nogmaals afgestraft. Een handvol supporters eisten na afloop luidkeels het hoofd van trainer Regi Van Acker, die ietwat potsierlijk zijn jas uitdeed en het gebaar maakte dat ze in zijn kleren mochten kruipen. "Ik had het te warm, meer moet je daar niet achter zoeken. Of dit wil zeggen dat ik het verlies met de glimlach opvang? Ik heb nog nooit met R.A.F.C. gelachen," benadrukte de geïrriteerde Antwerptrainer.

Tijdens de wedstrijd lachte Regi Van Acker nochtans al na twee minuten groen. Een wederoptredende Darko Pivaljevic vloerde keeper Schippers in twee tijden, maar Ganiyu Owolabi duwde de bal vanuit buitenspelpositie verder over de doellijn. Vervolgens startte KFC Herentals een onvergetelijk middagje voetbal. Nadat Gunter Ribus een schot van Gorts van de doellijn had gekeerd, zwiepte Essende de bal vanop de rechterflank tot bij Abeels. Die schoof het leer aan de tweede paal binnen. Tien minuten later kopte Essende een hoge bal van Versavel op de vuisten van Aleks Klak.

De rebound ging tegen het hoofd van de Congolees en verdween wel in de netten. Voor het halfuur rond was, doofde het licht helemaal voor de bezoekers. Essende stuurde Versavel de diepte in om het leer voorbij Aleks Klak te schuiven. Een aangeslagen R Antwerp FC bleef na de rust met veel inzet verder boeren. William Verbeeck, Ganiyu Owolabi en Danny Higginbotham kwamen dicht bij de verdiende goal. Ze botsten telkens op een uitstekende doelman Schippers. KFC Herentals danste. Jancevski duwde na een combinatie met Abeels nummer vier binnen en Essende legde met een rake kopbal de eindcijfers vast (B.O.G. - Het Nieuwsblad - 12/10/1998).

(bron: de pers - 12/10/1998)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Aleksander Klak (K)
7 Gunter Ribus
3 Jonas De Roeck - 55'
5 Laszlo Nagy
17 Danny Higginbotham
6 William Verbeeck
14 Johan Mucher - 72'
8 Zoran Campara - 71'
10 Sandro da Silva
9 Darko Pivaljevic
11 Ganiyu Owolabi
 
KFC Herentals
1 Nicky Schippers
2 Danny Van Leuven (K)
12 Igor Jancevski - 67'
5 Momoh Kamara
4 Sven Gorts - 35'
6 Rudy Boes
13 Bart Spiessens - 68'
7 Jean-Marie Abeels - 8'
14 Bruno Versavel - 28' - 30'
16 Jan De Smit
10 Yves Essende-Liombi - 21' - 76'
 
78' 14 Bruno Versavel (uit)/
9 Glenn Van der Put (in)
86' 4 Sven Gorts (uit)/
8 Gunther Tas (in)
88' 7 Jean-Marie Abeels (uit)/
Campo (in)