K.S.C. Eendracht Aalst

2 - 0

Zon. 17/08/1997 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Pierre Cornelisstadion

Toeschouwers: 8.000
 
Scheidsrechter: Paul Allaerts

Lijnrechters: Edgard Van Den Boer - Johnny Ladrière
 
Na K.S.C.E.Aalst - R Antwerp FC

Verzwakt R Antwerp FC toont goede wil, maar kan KSC E. Aalst niet afstoppen - Krist Porte neemt een nieuwe start

AALST - Geert Emmerechts, Iwan Ilic, Darko Pivaljevic en Dragan Siljanoski geblesseerd, Igor Nikolovski naar Roemenië voor een interland met Macedonië op woensdag en Manu Godfroid geschorst: het R Antwerp FC dat zich gisterennamiddag voor het eerst dit seizoen in het competitiegewoel stortte, kreeg het label 'gehandicapt' opgeplakt. George Kessler had voor één spits, Ganiyu Owolabi, gekozen. Sandro Da Silva, Argend Bekiri, William Verbeeck en Zoran Campara moesten de spits steunen. Het leverde de rood-witten in de eerste helft welgeteld één doelkans op. Vaesen duwde een schotje van Ganiyu Owolabi met één hand voor de voet van Sandro Da Silva. Sandjon belette Sandro vervolgens het scoren. Van veelvuldig Aalsters geklungel in de defensie kon R.A.F.C. niet profiteren.

KSC E. Aalst, gedragen door een goed spelende Krist Porte en een hard werkende Yves Vanderhaeghe, creëerde in de eerste helft ondanks matig voetbal een handvol kansen. Lässen, niet in goede doen, bedreigde Aleks Klak tot drie keer toe. Afwerken deed de spits niet. Gelegenheidslibero Wim Kiekens hield met Johan Mücher, Rudi Taeymans en Gunter Ribus de Aalsterse aanvallers toch vrij makkellijk van het Antwerpdoel weg. Alleen Porte bracht het bezoekend geheel voor de pauze nog even aan het wankelen. Hij schoot een vrije trap eerst in de muur en mikte dan de rebound tegen de paal.

Sensatie onmiddellijk na de rust toen Vanderhaeghe op aangeven van Porte Aleks Klak versloeg. Meteen nam KSC E. Aalst de wedstrijd stevig in handen. Een kwartiertje doordrukken bezegelde het lot van de bezoekers. Aleks Klak kon schoten van Vanderhaeghe en Porte afweren, maar na een hoekschop van Van Den Bossche duwde Lässen aan de verste paal de 2-0 op het bord. Sandro Da Silva zette Vaesen voor de tweede keer aan het werk. Later probeerden William Verbeeck en Argent Beciri zonder succes de Antwerpse eer te redden. Aan de overzijde haalden Lauwers tijdens een sterke tweede helft en Vanderhaeghe uit. Aleks Klak bleef telkens baas (L.D.R. - GvA - 18/08/1997).

(bron: de pers - 18/08/1997)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Aleksander Klak
15 Dragan Glogovac
14 Johan Mucher
2 Wim Kiekens (K)
5 Rudi Taeymans
6 William Verbeeck
17 Gunter Ribus
7 Zoran Campara
11 Argent Beciri
10 Sandro da Silva
22 Ganiyu Owolabi
 
54' 17 Gunter Ribus (uit)/
4 Victor Lembi Kubu (in) - 65'
67' 10 Sandro da Silva (uit)/
8 Sylvain Naets (in)
K.S.C. Eendracht Aalst
1 Nico Vaesen
3 Koen De Vleeschauwer
4 János Banfi
6 Sandjon Justice Djeumen
5 Stefan Van Riel
9 Krist Porte - 18'
10 Yves Vanderhaeghe (K) - 46'
12 Sammy Van Den Bossche
7 Harold Meyssen
11 Peter Lässen - 47' - 53'
16 Christophe Lauwers
 
76' 12 Sammy Van Den Bossche (uit)/
15 Zakari Lambo (in)
83' 11 Peter Lässen (uit)/
17 Peter Quintelier (in)
88' 10 Yves Vanderhaeghe (uit)/
19 Dimitri Delière (in)