K.F.C. Lommelse S.K.

5 - 2

Vrij. 22/08/1997 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: G.S. Gestelse Dijk

Toeschouwers: 6.000
 
Scheidsrechter: Danny Vangompel

Lijnrechters: Wim Van Goethem - Theo Arnouts
 
Na K.F.C. Lommelse S.K - R Antwerp FC

R Antwerp FC houdt slechts een half uur stand: ontketende Lommelaars nemen voorlopig de leiding over van buur Racing Genk

LOMMEL - K Lommelse SK neemt de leidersfakkel zeker tot vanavond van KRC Genk over. De Limburgers wonnen verdiend met 5-2 van een in de openingsfase van de partij nochtans goed meespelend R Antwerp FC. De troepen van Walter Meeuws duwden net voorbij het halfuur het gaspedaal wat dieper in, de Great Old moest onmiddellijk afhaken. Kessler en co blijven na twee wedstrijden verweesd achter met een nul op zes. Aan de zege van K Lommelse SK viel niets af te dingen.

De Great Old slikte nu al zeven tegentreffers in twee partijen. Antwerpcoach George Kessler wijzigde zijn elftal ten opzichte van de vorige zondag met 2-0 verloren partij op het veld van KSC E. Aalst op vier plaatsen. Igor Nikolovski, Dragan Siljanoski, Manu Godfroid en Darko Pivaljevic kwamen. Rudi Taeymans, Ganiyu Owolabi en Sandro Da Silva gingen. Gunter Ribus verdween zelfs uit de kern. Bij K Lommelse SK kon trainer Walter Meeuws geen beroep doen op de diensten van Segers en Cannaerts. Lange Gert moest noodgedwongen vanuit de tribune toekijken na zijn rode kaart van vorige week tegen KSK Beveren. Zouaoui kwam in de basis en vatte post achter de twee spitsen. Klomp verhuisde naar de rechterflank, Nuyts vertrok in de basis op de plaats van de aan de dij geblesseerde Segers.

De eerste periode was leuk om te zien. Beide teams trokken resoluut de aanvalskaart. Dragan Glogovac vond Nys op zijn weg, Aleks Klak wierp zich onvervaard in de voeten van Nuyts, Walligora kopte over. De partij was toen nauwelijks vijf minuten ver. De start was snedig, dat was wel het minste wat je kon zeggen. Even later schudde de Lommelse publiekslieveling Eshun een solootje uit zijn Ghanese schoenen. Aleks Klak wist raad met de poging van de ex-Tielen spits. Aan de overkant bracht Klomp redding voor de aanstormende Manu Godfroid. Hij probeerde het opnieuw na de daaropvolgende hoekschop, maar de Lommeldefensie stond pal. Na een halfuurtje dreigde het vertoon even stil te vallen. Antwerps sportieve baas Kessler wilde de partij nieuw leven inblazen en bracht Rudi Taeymans voor Johan MŁcher in. Onmiddellijk daarop dweilde Zouaoui de rechterflank af, Walligora deed de rest: 1-0. R.A.F.C. moest het spel nu ondergaan. De Poolse aanwinst Szubert pegelde van ver op de dwarsligger. De voorsprong van de Limburgers was verdiend, al schoof Antwerplibero Igor Nikolovski nu geregeld in, maar Nys keerde een poging van de MacedoniŽr. Net voor het rustsignaal lepelde opnieuw Zouaoui het leer voor de kooi. Klomp knalde staalhard over de doellijn: 2-0. Echt onverdiend kon je die tussenstand niet noemen.

Na de pauze werd de partij al snel in een definitieve vorm gegoten. Zouaoui en Klomp dikten in een tijdsbestek van amper vier minuten aan tot zware 4-0 cijfers. R.A.F.C. liep de laatste dertig minuten dan ook te voetballen als een geslagen ploeg en slikte door een derde doelpunt van Klomp een vijfde tegentreffer. Manu Godfoid en Ganiyu Owolabi milderden nog tot 5-2 (M.D. - GvA - 24/08/1997).

(bron: de pers - 24/08/1997)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Aleksander Klak
2 Wim Kiekens (K)
3 Igor Nikolovski
14 Johan Mucher
12 Dragan Siljanoski
15 Dragan Glogovac - 20'
7 Zoran Campara
8 Manu Godfroid - 87'
11 Argent Beciri
6 William Verbeeck
9 Darko Pivaljevic
 
35' 14 Johan Mucher (uit)/
5 Rudi Taeymans (in)
46' 6 William Verbeeck (uit)/
10 Sandro da Silva (in)
62' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
22 Ganiyu Owolabi (in) - 88'
K.F.C. Lommelse S.K.
20 Patrick Nys
2 DaniŽl Nassen - 80'
4 Eric Van Kessel
3 Frank Machiels
5 Rob Nuyts
7 Renť Klomp - 44' - 55' - 65' - 79'
6 Harm Van Veldhoven (K)
10 Karim Zouaoui - 51'
8 Dariusz Szubert
9 Miroslaw Walligora
11 Robert Eshun
 
72' 5 Rob Nuyts (uit)/
15 Kristof Coomans (in)
77' 9 Miroslaw Walligora (uit)/
14 Eddy Bembuana-Keve (in)
82' 10 Karim Zouaoui (uit)/
12 Benny Lunenburg (in)