R. Antwerp F.C.

6 - 0

Don. 03/06/1999 19:00 u.

K.F.C. Verbr. Geel

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 1.500
 
Scheidsrechter: Eric Blareau

Lijnrechters: Danny Vanderhoven - Marco Venditti
 
Na R Antwerp FC - KFC V. Geel

R Antwerp FC speelt neo-eersteklasser van het veld: alleen gefeest, niet getraind

DEURNE - Geen mens die voor aanvang van de eindronde had gedacht dat R Antwerp FC op de slotdag kersvers eersteklasser KFC V. Geel op bezoek zou krijgen. Na afloop was de vraag echter wie volgend seizoen in feite de stap naar 's lands elite zet. De jongens van Paul Put hadden de promotie blijkbaar erg grondig gevierd en werden door een gretig R.A.F.C. helemaal in de vernieling gespeeld. 6-0, het was niet eens een overdreven resultaat.

De thuisploeg moest het gaspedaal niet indrukken om de makke Kempenaars al na twintig minuten op een 3-0 achterstand te plaatsen. Van een wedstrijd was op geen enkel moment sprake. Olivier Brassart opende vlak na de aftrap de score na een mooie combinatie met William Verbeeck. Daarna werkte de neo-eersteklasser gul mee aan de verdere uitbouw van de voorsprong. Eerst pakte Aleks Klak een strafschop van Curto en een minuut later werkte Sylverans knullig een voorzet van Ganiyu Owolabi in eigen doel. De Nigeriaanse spits maakte KFC even later helemaal af met een knappe halve omhaal. "Deze match was er te veel aan voor ons," aldus Paul Put. "Ik neem het mijn jongens niet kwalijk. We hebben de voorbije dagen alleen gefeest en niet getraind." R.A.F.C. en KFC V. Geel beleefden de voorbije dagen en weken de meest tegengestelde gevoelens.

In de Kempen ging men compleet uit de bol na de onverwachte promotie. Op de Bosuil heerste n en al droefnis, omdat in korte tijd alles uit handen werd gegeven. Het siert rood-wit dat het zich gisteren nog kon opladen om waardig afscheid te nemen van zijn supporters. Het dient gezegd dat Verbroedering de Great Old weinig in de weg legde. Na de rust wrong doelman Schuermans een tweede Geelse strafschop de nek om. De rood-witte motor viel niet stil en de ingevallen Sandro Da Silva maakte de Geelse vernedering compleet met een hattrick binnen een kwartier. Hoewel er gisteren niets van te merken was, is KFC de verdiende winnaar van de eindronde. De pronostiek van Regi Van Acker dat KFC Verbroedering Geel de te kloppen ploeg was, kwam uit. "En ik zei dat echt niet om te lachen," zegde Regi Van Acker.

"KFC was typisch een ploeg die relaxt aan de eindronde kon beginnen. Het had niks te winnen of te verliezen. Als zo'n ploeg een goede start neemt, dan kan ze groeien. Ik blijf ondanks het missen van de promotie met een goed gevoel achter. We hebben een schitterend seizoen gespeeld met op het einde een valse noot door de titel te missen. Jammer dat de motor op het einde begon te sputteren (M.D. - GvA - 4/06/1999)."

(bron: de pers - 04/06/1999)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Aleksander Klak
17 Barry Budts
22 Jonas De Roeck
4 Geert Emmerechts (K)
14 Johan Mucher
6 William Verbeeck
3 Azubuike Oliseh
2 Abdul Saleem Senanu
8 Olivier Brassart - 2' - 2'
15 Bimbo Fatokun
11 Ganiyu Owolabi - 20'
 
51' 3 Azubuike Oliseh (uit)/
10 Sandro da Silva (in) - 57' - 67' - 72'
62' 17 Barry Budts (uit)/
7 Gunter Ribus (in)
71' 4 Geert Emmerechts (uit)/
5 Laszlo Nagy (in)
K.F.C. Verbr. Geel
1 Ronny Schuermans (K)
6 Marc Janssen
3 David Smits
16 Marc Sylverans - 11' (O)
4 Steven Janssens
9 Nico Curto
8 Benny Lunenburg
15 Davy Alentijns
11 Jef Delen
10 Bjrn Daelemans
14 Abdellah Mateso-Liongola
 
32' 15 Davy Alentijns (uit)/
12 Chris Bollaerts (in)
46' 4 Steven Janssens (uit)/
17 Dalibor Novcic (in)
46' 4 Steven Janssens (uit)/
2 Jo Geerinckx (in)