K. St.-Truidense V.V.

1 - 0

Zat. 30/08/1997 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadion Staaien

Toeschouwers: 6.000
 
Scheidsrechter: Willy Van Driessche

Lijnrechters: Danny Vanderhoven - Philippe Ryelandt
 
Na K Sint-Truidense VV - R Antwerp FC

R Antwerp FC blijft op nul staan - George Kessler ziet beterschap, maar: "Zo'n slechte start maakte ik nog nooit eerder mee"

SINT-TRUIDEN - R Antwerp FC zonder de geblesseerden Dragan Siljanoski ("Niet fit genoeg," aldus Kessler, "I'm o.k." zei Siljanoski) en Darko Pivaljevic en met derde aanwinst Argent Beciri op de bank, begon het best aan de wedstrijd. Ganiyu Owolabi schoot voorlangs.

De Limburgse doelman Lecomte hield een aanvankelijk onwaarschijnlijk zwak voetballend S.T.V.V. overeind door schoten van Manu Godfroid en William Verbeeck af te blokken. De terugkeer na blessure van Geert Emmerechts zorgde voor meer organisatie in de verdediging van rood-wit. Het voetbal dat de Bosuiljongens op de grasmat legden, was beter dan dat van hun tegenstander, maar scheerde geen hoge toppen. Veel inzet, kracht en loopvermogen vormden het tegengewicht voor een te veel aan balverlies en foute passes. R.A.F.C. bikkelde voor de te verdienen punten. Een verdienste. S.T.V.V. kon in de eerste helft slechts één keer dreigen. De door Rudi Taeymans vrij behoorlijk opgevangen Wuyts schoot over. Manu Godfroid en co verloren gaandeweg hun greep op de wedstrijd. Lecomte werd voor de rust niet meer bedreigd.

Na de pauze tapte S.T.V.V. uit een ander vaatje. De ploeg van Barry Hulshoff ging onmiddellijk op zoek naar een doelpunt. Eerst wilden de Truienaars een strafschop voor handspel van William Verbeeck. Scheidsrechter Van Driessche reageerde niet. Toen William Verbeeck Teppers even later niet-reglementair binnen het zestienmetergebied afstopte, legde Van Driessche de bal wel op de stip. Wuyts trapte binnen. De bezoekers reageerden met schoten van Manu Godfroid en twee keer de inschuivende libero Igor Nikolovski. Lecomte bleef baas. Kaliciak verloor met nog dik tien minuten te gaan zijn zelfbeheersing en gaf Rudi Taeymans een kopstoot en dus rood voor de Truienaar. R.A.F.C. kon niet profiteren van de korte man-meer situatie (L.D.R. - GvA - 01/09/1997).

(bron: de pers - 01/09/1997)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Aleksander Klak
15 Dragan Glogovac - 25'
3 Igor Nikolovski
4 Geert Emmerechts (K)
5 Rudi Taeymans - 79'
6 William Verbeeck - 47'
2 Wim Kiekens
10 Sandro da Silva
8 Manu Godfroid
18 Paulo Americo - 74'
22 Ganiyu Owolabi
 
46' 15 Dragan Glogovac (uit)/
14 Johan Mucher (in)
70' 14 Johan Mucher (uit)/
11 Argent Beciri (in)
K. St.-Truidense V.V.
1 Jean-François Lecomte
4 Peter Voets
6 Steven Nijs
3 Rudy Ducoulombier
7 Philippe Lenglois
14 Eddy Dierickx - 72'
15 Erwin Coenen (K)
8 Gaëtan Englebert
16 Patrick Teppers
10 Marc Wuyts - 48' (P) - 52'
12 Gregorz Kaliciak - 79'
 
12' 15 Erwin Coenen (uit)/
5 Tibor Balog (in)
80' 10 Marc Wuyts (uit)/
11 Sven Calleeuw (in)
89' 7 Philippe Lenglois (uit)/
13 Gunther Grammet (in)