K.F.C. Lommelse S.K.

0 - 1

Zon. 18/07/1999 19:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: G.S. Gestelse Dijk

Toeschouwers: 4.000
 
Scheidsrechter: Eddy Vermeirsch
 
Na KFC Lommelse SK - R Antwerp FC

William Verbeeck beslist finale in slotfase

LOMMEL - Dankzij een doelpunt van William Verbeeck kort voor tijd haalde de Great Old verdiend de Trofee Ludo Coeck binnen. Stamnummer ťťn mag anderhalf miljoen frank op de bankrekening bijschrijven en kwalificeerde zich voor een driehoekstornooi met PSV en KAA Gent. Rood-wit blijft ongeslagen in zijn oefencampagne.

Voor de derde keer in de voorbereiding moest R Antwerp FC de wei in tegen een eersteklasser. Evenveel keer was er geen verschil te merken. Ook in Lommel moest de Great Old op geen enkel moment voor de thuisploeg onderdoen. Regi Van Acker kreeg de bevestiging dat de organisatie van zijn ploeg op poten staat en dat ook op voetballend vlak niet moet worden opgekeken naar een modale eersteklasser als KFC Lommelse SK. De ploeg van Jos Daerden heeft nog een hoop werk voor de boeg voor de competitiestart.

Regi Van Acker had bij de aftrap een verrassing in petto. De 18-jarige Barry Budts mocht na zijn prima wedstrijd van vorige week in Wuustwezel als rechtsachter in de basis vertrekken. Het rood-witte jeugdprodukt doorstond de proef met glans. In de spits kreeg Patje Goots het gezelschap van Bimbo Fatokun. Voor de tot nu toe teleurstellende Ganiyu Owolabi was ook op de bank geen plaatsje. Bij KFC Lommelse SK bleven de geblesseerde spits Gomis en de zieke Vincken langs de lijn. De Tsjechische tester Richard Kulek, die vorige week op Eindhoven een goede indruk liet, kreeg een nieuwe kans.

Tot grootse daden werden de spelers onder de Limburgse zon niet geÔnspireerd. Verder dan enkele min of meer verdienstelijke pogingen kwamen beide ploegen in de eerste helft niet. Het was wachten tot voorbij het halfuur voor de eerste bal tussen de palen terechtkwam. Het schot van Bimbo Fatokun was te zwak om Mathijssen te verontrusten. De enige dreiging van KFC Lommelse SK voor de rust kwam er via Kulek. De Tsjech zag hoe zijn kopbal door Aleks Klak zonder veel problemen werd gepakt.

Ook na de rust in wat aangenamer temperatuur, bleef de wedstrijd gesloten. Patje Goots kreeg een kwartier voor tijd een unieke kans op de openingstreffer toen hij alleen op Mathijssen afging. De spits strandde op de Lommelse doelman. Het was slechts uitstel. Vlak voor tijd haalde William Verbeeck met een mooie inspanning de Trofee Coeck toch naar de Bosuil (J.V.C. - GvA - 19/07/1999).

(bron: de pers - 19/07/1999)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Aleksander Klak
Barry Budts
Stefan Leleu
Geert Emmerechts
Jurgen De Neys
William Verbeeck - 87'
Marc Van Britsom
Zoran Campara
Abdul Saleem Senanu
Patrick Goots
Bimbo Fatokun
 
46' Bimbo Fatokun (uit)/
Sandro da Silva (in)
76' Barry Budts (uit)/
Laszlo Nagy (in)
88' Abdul Saleem Senanu (uit)/
Johan Mucher (in)
90' Zoran Campara (uit)/
Jonas De Roeck (in)
K.F.C. Lommelse S.K.
Jacky Mathijssen
DaniŽl Nassen
Timmy Simons
Erik Van Kessel
DaniŽl Scavone
Dirk Schoofs
Richard Kulek
Karim Zouaoui
Kresimir Marusic
Dieter Dekelver
Mirek Waligora
 
Dirk Schoofs (uit)/
Wim Van Diest (in)
22' Erik Van Kessel (uit)/
Nivaldo (in)
66' Karim Zouaoui (uit)/
Garcia (in)