Plaats: Stadion Steenovenstraat

Toeschouwers: ---

Scheidsrechter: Philippe Urlus

Leuke partij, maar trek vooral geen voorbarige conclusies

WILDERT - Op het terrein van K.S.V. Wildert hebben onze jongens met ruime cijfers gewonnen. Uiteraard zeer verdiend, maar we mogen ons niet blindstaren op dit resultaat. De eerste helft was eerlijk gezegd niet goed. Vlotte combinaties nodig om een goede Essense verdediging te ontwrichten, waren er zelden te zien. We hadden een penalty (knap binnen geplaatst door Anders Nielsen) nodig om de stand te openen. Anders Nielsen zou nog voor rust de stand op 0-2 brengen, maar meer zat er de eerste periode niet in. Wel moeten we onderstrepen dat de Essense doelman Luyckx, die beresterk stond te keepen, een keertje echt geluk had toen de bal via de binnenkant van het doelhout in zijn armen vloog.

Trainer René Desaeyere die al tijdens de eerste helft de lichtjes geblesseerde Geoffry Peytier en William Verbeeck verving door Stefan Leleu en Tony Sergeant en niet tevreden was over het vertoonde spel, stuurde in de tweede speelhelft David Fox, Colin Heath en Patje Goots het veld op in de plaats van Csaba Bernath, Omar Mussa en Anders Nielsen. Bij KSV werd de hele ploeg gewisseld. De thuisploeg kon nog een kleine 20 minuutjes stand houden, maar dan moest doelman Van Agtmael zich gewonnen geven op penalty, binnengetrapt door boem, boem Patje Goots. Een bevrijding dat derde doelpunt, want plots raakte KSV amper nog een bal.

Eindelijk het echte R Antwerp FC met druk op de ketel en goede snelle balwisselingen, vooral dan het laatste kwartier, kwamen er nu wel uit. Colin Heath (drie goals), David Fox, Hussain Abdulrahman en Bernt Evens zorgden dat de stand opliep tot 0-9 terwijl vlak voor het eindsignaal een scherpe voorzet van Hussain door een Essense verdediger in het eigen doel werd getrapt. Echte uitblinkers citeren, doen we niet want de oefenmatch tegen Essen mag enkel als opwarmer voor het grote voorbereidingswerk worden beschouwd. Wel waren veel supporters aangenaam verrast door het optreden van verdediger en flankspeler Grozdanic, speler die het voorbijeseizoen nooit zijn kans kreeg.

Benieuwd wat hij tegen betere ploegen kan laten zien. Vermelden we nog de hartelijke ontvangst die heel R Antwerp FC te beurt viel bij SV Wildert.

11 Omar Mussa

22' 9 Geoffry Peytier (uit)/
3 Stefan Leleu (in)
35' 6 William Verbeeck (uit)/
Tony Sergeant (in)
46' 7 Csaba Bernáth (uit)/
13 David Fox (in) - 70'
46' 11 Omar Mussa (uit)/
15 Colin Heath (in) - 67' - 82' - 84'
46' 10 Anders Nielsen (uit)/