Scheidsrechter: Benoni Burie

Lijnrechters: Rudi Verbruggen - Serge Idon

Vierde official: Didier De Bock

Moedig Antwerp pakt verdiend punt
LA LOUVIERE - Tony Sergeant bezorgde R Antwerp FC op het veld van La Louvière een onverhoopt punt. Lange tijd zag het er naar uit dat een kopbal van Siquet de match in het voordeel van de Walen zou beslissen, maar R Antwerp FC bleef na de rust aandringen en scoorde alsnog de gelijkmaker. "Een terechte uitslag," vindt de doelpuntenmaker van R Antwerp FC.
De toeschouwers kregen in La Louvière een R Antwerp FC in twee gedaanten te zien. Voor de rust leek het erop alsof de jongens van Doy Perazic de Walen weinig in de weg zouden kunnen leggen, maar na de pauze liet La Louvière het compleet afweten en kwam een gretiger R Antwerp FC in de wedstrijd. "We kwamen moeilijk op gang in de eerste helft," zegt Sergeant. "Er werd te veel ruimte weggegeven en we vonden elkaar in het eerste halfuur niet in de combinatie. We konden ons echter herpakken en dat leverde nog voor de rust een schitterende kans op voor Sishuba. Op dat moment hadden we al de gelijkmaker moeten scoren. Die kans gaf ons ook moed en tijdens de rust hebben we vastgesteld dat we ons niet moesten laten doen en dat we een punt konden pakken. We zijn er in de tweede helft meer en meer in beginnen geloven en hebben meer pressing naar voren gezet. Dat leverde eerst alleen wat vrijschoppen en kleine kansjes op. Tot ik na een inworp van Evens en een deviatie van Mussa kon scoren. We voelden na de rust dat we deze ploeg aankonden. Iedereen geloofde erin en dan is het prettig als het iets oplevert."
Sergeant scoorde niet alleen een heel belangrijk doelpunt, hij kreeg ook zijn derde gele kaart en mist dus de thuismatch van volgende zaterdag tegen Lokeren. Opnieuw puzzelwerk voor trainer Perazic.
"De trainer had voor de match nog gewaarschuwd voor gele kaarten, maar zoiets gebeurt in het vuur van het spel," aldus Sergeant. "Het wordt dus weer schuiven op het middenveld. Maar het puntje op La Louvière zorgt ervoor dat het moreel in de groep goed zit. In dat opzicht is dit gelijkspel van goudwaarde. Als we verloren hadden, moesten we na afloop zeggen: we speelden een goede tweede helft maar blijven met lege handen achter. Daar koop je niks mee. Nu verloren we drie matchen na elkaar niet en hebben we iets om ons aan op te trekken, want de match tegen Lokeren is van ongelooflijk groot belang. We kunnen ons absoluut niet veroorloven om die wedstrijd te verliezen."
(Ja.V.C. - bron: GvA - 24/11/2003)

Minuut per minuut
00' Vooraf: La Louvière is al drie wedstrijden thuis ongeslagen, maar moet het tegen de Great Old zien te klaren zonder de geschorste Blay en de aan de schouder geblesseerde Duquesne. Arts en Vandenbossche waren twijfelachtig, maar kunnen spelen.
Bij R Antwerp FC ontbreekt Hussain die een maand naar Qatar is om er interlands te spelen. Naast Gideon Imagbudu en Darko Pivaljevic is ook Stefan Leleu die met de hiel sukkelt er niet bij. Hij wordt vervangen door Gabor Bukran.
04' Govert Boyen begint erg aarzelend aan de partij.
05' Een vrije trap van Tilmant stelt geen problemen voor Govert Boyen.
06' Murcy neemt een dieptepas van Klukowski over maar knalt naast.
09' Kuklowski stuurt Murcy diep die net naast schiet.
10' La Louvière is de beter voetballende ploeg. R Antwerp FC speelt verdedigend, met enkel Goots in de spits en Mussa die wel in steun van de Bosuiltopschutter acteert.
15' Veel inzet, veel goede bedoelingen aan beide zijden. Boyen heeft zich boven zijn zenuwen gezet en heeft terug vertrouwen. La Louviere zoekt vooral via zijn snelle flanken zijn spitsen te bedienen.
16' Vervalle zet voor, Arts kopt over.
19' Infiltratie van Asanda Sishuba sterft in de armen van Proto.
22' Proto pakt vrijschop van Patje Goots.
25' Mooie poging van Tilmant, Alex Yi stopt in extremis nog af.
28' De thuisploeg dringt aan, maar stuit op de sterke verdediging van de bezoekers. R Antwerp FC probeert het spel breed te houden om dan plots met een lange bal Patje Goots te zoeken.
31' G O A L: zesde hoekschop voor La Louvière. Vandenbossche trapt, Siquet kopt hard in het dak van het doel binnen: 't staat 1-0. Gezien het spelbeeld, verdiend voor de Wolven.
44' Souleymane knalt op Proto die moet lossen, Sishuba kan ook de rebound niet binnenkrijgen. Hier komen de Wolven goed weg.
45' RUST: La Louvière was de best voetballende ploeg, maar had het lastig om de sterke defensie van de Great Old te ontwrichten. Toch lukte dat één keer. Na de zesde hoekschop kopte Siquet hard binnen. R Antwerp FC kon offensief weinig uitrichten. Ze gebruikten te stereotiep de lange bal op Goots, die alleen in de spits liep. Op slag van rust redde Proto zijn ploeg tot twee keer toe.
48' Murcy breekt door en levert in bij Vandenbossche, het schot gaat over.
54' Vervalle stuurt Murcy weg, Boyen kan erger voorkomen.
58' La Louvière speelt het slim. Het laat R Antwerp FC komen en speculeert zelf op de counter.
60' Patje Goots trapt een vrije trap in de muur.
65' De tweede helft is een pak minder dan de eerste. Veel middenveldspel al blijft La Louvière wel de beter voetballende ploeg.
70' La Louvière zette de match volledig naar zijn hand, R Antwerp FC doet tegen, maar hoe lang houden ze het nog vol?
71' Bom van Patje Goots, Proto houdt La Louvière opnieuw recht.
80' De match wordt plots weer aantrekkelijker. R Antwerp FC is niet meer kansloos. Een dubbeltje op zijn kant. Loopt La Lou uit of maakt R Antwerp FC de gelijkmaker?
81' G O A L: voor het bezoekende R Antwerp FC. Bernt Evens werpt in, Omar Mussa verlengt. Tony Sergeant werkt de bal hoog in doel: 1-1.
90' De match eindigt op 1-1. De Wolven moeten de Bosuilen een punt laten. Tony Sergeant liep tegen zijn derde kaart aan en is volgende wedstrijd geelgeschorst.

19 Patrick Goots

70' 13 Souleymane Mamam (uit)/
15 Arthur Gomez (in)
80' 22 Gabor Bukran (uit)/
25 Peter Odemwingie

80' 8 Sammy Van Den Bossche (uit)/