Plaats: Stade Municipal de Villenave D'Ornon

Toeschouwers: 1.000

Scheidsrechter: ---

Billijk en verdiend
VILLENAVE D'ORNON - R Antwerp FC behaalde tegen het Franse Bordeaux een knap 0-0 gelijkspel. In een drukkende warmte van bijna dertig graden hielden de jongens van René Desaeyere de boel negentig minuten prima gesloten. De verdediging Ouon-Leleu-Pinxten-Evens werd goed geassisteerd door het duo Grozdanic-Yi dat als schokbreker voor de verdediging dienst deed. De Bordelezen stelden in elke helft een ander elftal op met telkens ongeveer de helft basisspelers aangevuld met jongere spelers.
R Antwerp FC gaf nauwelijks wat weg en kreeg zelfs de beste kans van de wedstrijd via Patrick Goots. De spits twijfelde echter een fractie te lang en de doelman van Bordeaux kon ingrijpen.
Trainer Desaeyere was na afloop niet ontevreden. "Het was een goede training. De verdediging gaf met de hulp van het goed georganiseerde middenveld geen kansen weg en zelf konden we enkele goede aanvallen opzetten. De uitslag is op dit moment niet belangrijk. Wat telt is dat deze match goed was voor het vertrouwen van de ploeg en dan vooral van de verdediging."

11 Omar Mussa

46' 9 Anders Nielsen (uit)/
19 Patrick Goots (in)
46' 11 Omar Mussa (uit)/
16 Csaba Bernáth (in)
46' 24 Alexander Yi (uit)/
10 David Fox (in)
70' 20 Hussain Abdulrahman (uit)/
28 Alexeï Kossonogov

31' 20 Paulo Sergio Da Costa (uit)/
7 Eduardo Costa (in)
46' 28 Alexeï Kossonogov (uit)/
Chamakh (in)
46' 9 Jean Claude Darcheville (uit)/
Meriem (in)
46' 7 Eduardo Costa (uit)/
Smertin (in)
46' 23 Paulo Miranda (uit)/
Rio (in)
46' 17 Nicolas Sahnoun (uit)/
Auriac (in)
46' Francia (uit)/
3 Marco Antonio Caneira (in)
46' 4 Hervé Alicarte (uit)/
Cid (in)
46' Afanou (uit)/
27 Marc Planus (in)
46' 2 David Jemmali (uit)/
4 Mathieu Béda (in)
46' 30 Matthieu Valverde (uit)/
1 Frédéric Roux (in)
70' 19 Bruno Basto (uit)/