K.V. Kortrijk

2 - 3

Zon. 31/10/1999 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Guldensporenstadion

Toeschouwers: 4.000
 
Scheidsrechter: Marcel Javaux

Lijnrechters: Fernand Weytens - André Mortier
 
Na KV Kortrijk - R Antwerp FC

Patrick Goots pakt in de slotminuut de periodetitel voor R Antwerp FC - "Wat een geweldig gevoel"

KORTRIJK - Euforie en ontgoocheling lagen voor R Antwerp FC vorige zondag in Kortrijk heel dicht bij mekaar. Op één minuut van het einde was de periodetitel heel ver weg tot Patje Goots de Great Old in de zevende hemel knalde. De uitschuivers van de concurrentie deden de zwaarbevochten zege nog zoeter smaken. Patje Goots deed op Kortrijk opnieuw waarvoor hij naar de Bosuil werd gehaald: scoren en matchen winnen.

"Altijd een geweldig gevoel om de beslissende goal binnen te trappen," glunderde Patje na afloop. "Vooral als je scoort aan de kant van je eigen fantastische supporters. Bovendien was het de eerste keer dat mijn zoontje Killian mee naar het voetbal kwam. Zijn gejuich was het eerste wat ik zag nadat ik de winnende goal had gemaakt." De zege kostte de roodwitten bloed, zweet en tranen. Een gemotiveerd KV Kortrijk maakte het leven van de jongens van ex-trainer Regi Van Acker behoorlijk zuur. R.A.F.C. moest tot op de bodem gaan om het voor de West-Vlamingen zware verdict te vellen. Eén van de spelers die niet in zijn spel geraakte, was Darko Pivaljevic. De Serviër liep er van bij de aanvang geïrriteerd bij en kreeg een gele kaart aangesmeerd, omdat hij enkele keren al te nadrukkelijk met kunst- en vliegwerk een strafschop probeerde te versieren. Hij besefte dat het niet goed was van hem en zijn ploeg.

"Het was heel moeilijk voetballen tegen een ploeg als Kortrijk," zegt hij. "Ze vlogen er keihard in, met voetbal had het allemaal weinig te maken. Daar kwam bij dat ze door die vroege voorsprong vertrouwen kregen. Pas na die opdoffer zijn wij wakker geschoten. We moeten in de toekomst toch eens beter gaan spelen. Hoewel, slecht spelen en winnen, zo word je kampioen, zegt men altijd." Stefan Leleu spreekt Darko Pivaljevic niet tegen. Als ex-speler van Kortrijk wist hij heel goed dat de Great Old de periodetitel niet cadeau zou krijgen. "KV Kortrijk is geen ploeg voor de top of om tegen de degradatie te spelen," zegt Stefan Leleu. "Voor de topmatchen kunnen ze zich altijd geweldig opladen. Dat mocht ook Cercle Brugge al ondervinden. Daar kwam bij dat de druk om de periodetitel te pakken bij ons lag en dat de plaatselijke pers de sfeer serieus had opgeschroefd omdat het tegen de ex-trainer en enkele ex-spelers ging. We wisten wat ons te wachten stond. We hadden het geluk aan onze zijde en konden in extremis de drie punten pakken."

R Antwerp FC deed meer dan de periodetitel binnenhalen. Door de nederlagen van rechtstreekse concurrenten KV Oostende, Cercle Brugge KV en R.A.A. Louviéroise wordt in het klassement een kloofje geslagen. De Great Old mocht vorig weekeinde twee keer vieren. "Door de schitterende zaak die we doen in de stand vergeet je al snel dat we een mindere wedstrijd speelden," zei Stefan Leleu. "Het is door moeilijke matchen als die in Kortrijk te winnen dat je kampioen wordt. Met spitsen als die van ons kun je elke match winnen. Dat is zondag weer overduidelijk gebleken (J.V.C. - GvA - 2/11/1999)."

Overzicht van een wonderjaar - 10

Na de makkelijke overwinning tegen CS en het gelijkspel tussen RAA Louviéroise en KV Oostende kwamen Van Acker en co in pole position voor de eerste periodetitel. Er moest wel nog gewonnen worden in Kortrijk en dat bleek geen sinecure. Ruim 3.500 Antwerpfans maakten de verre verplaatsing naar West-Vlaanderen en zagen de rood-witten uiteindelijk in dat opzet slagen. Het kostte wel bloed, zweet en tranen. Revelatie KFC Dessel Sport won in Maasland winnen en Antwerp stond een minuut voor tijd nog op 2-2. Toen kwam het moment van 'Bomber' Patje Goots. Hij fusileerde de lokale doelman en zorgde voor dolle vreugde bij het meegereisde legioen. Antwerp had de eerste periodetitel en de leidersplaats in de stand beet (Antwerp Clubblad-14 - 08/04/2000).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 02/11/1999)
 
Minuut per minuut
06' G O A L: De Pre brengt Verspaille moederziel alleen voor Oldrich Parizek. De kapitein van Kortrijk scoort 1-0.
16' Schot van Gunter Ribus via vingertoppen van Delva in hoekschop.
26' Sandro Da Silva knalt vanop meer dan 20 meter de 1-1 binnen.
36' G O A L: De bal belandt via Patje Goots bij Darko Pivaljevic. De Serviër aarzelt niet en schiet raak (1-2).
43' Dos Santos verschijnt alleen voor Oldrich Parizek en besluit op de doelman.
56' Vrijschop van Darko Pivaljevic gaat net naast.
57' Darko Pivaljevic schiet na een persoonlijke actie op Delva.
72' G O A L: Verspaille glipt door de buitenspelval en scoort rustig de gelijkmaker (2-2).
88' G O A L: de bal komt via Jurgen De Neys bij Patje Goots. De topschutter schenkt zijn team de zege (2-3).
(Bron: GvA - 02/11/1999)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Oldrich Parizek
Barry Budts
Stefan Leleu
Geert Emmerechts
Jurgen De Neys
Gunter Ribus
Marc Van Britsom
Zoran Campara
Sandro da Silva - 26'
Darko Pivaljevic - 36'
Patrick Goots - 88'
 
77' Sandro da Silva (uit)/
Bimbo Fatokun (in)
90' Darko Pivaljevic (uit)/
Laurent Dauwe (in)
90' Patrick Goots (uit)/
Johan Mucher (in)
K.V. Kortrijk
Jurgen Delva
Nicolas Houy
Piet Timmerman
Farid Diffalah
Dominique Vanmaele
Andy De Pre
Serge Kimoni
Claude Verspaille - 6' - 72'
Fabrice Staelens
Eddy Dos Santos
Nejim Melki
 
67' Farid Diffalah (uit)/
Mohammed Benhaddouche (in)
70' Eddy Dos Santos (uit)/
Olivier Garrido (in)
90' Claude Verspaille (uit)/
Tom Debaere (in)