R. Antwerp F.C.

4 - 0

Zat. 20/11/1999 20:00 u.

K.F.C. Turnhout

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 6.000
 
Scheidsrechter: Johny Ver Eecke

Lijnrechters: Luc Rems - Danny Theuwissen
 
Na R Antwerp FC - KFC Turnhout

Geprikkelde Patrick Goots is met twee goals grote boeman voor ex-club - "Ik heb mijn gelijk gehaald"

DEURNE - R Antwerp FC pakt opnieuw de leidersplaats in tweede klasse. Weinigen twijfelen eraan dat de machtsgreep dit keer definitief is. Patje Goots werd de held van de avond en deed de sfeer van de grote dagen op de Bosuil herleven.

Het scenario was op maat van 'Boem Boem' Patje geschreven. Een halfuur liet Turnhout de titelfavoriet afzien tot Patje Goots nummer vijftien van het seizoen binnenknalde. Vlak na de rust zorgde hij voor de 3-0 en de definitieve doodsteek voor de Kempenaars. Patje Goots had zijn revanche beet. Hij liet bij zijn applausvervanging kort voor tijd een pak opgekropte frustraties de vrije loop. Druk gebarend naar het voltallige Turnhoutbestuur in de tribune verliet de topschutter het terrein.

"Een persoonlijke afrekening met iemand van het bestuur," verklaarde de Bosuilspits na afloop. "Die gast heeft mij vorig jaar gepakt en door hem ben ik bij Turnhout moeten vertrekken. Iedereen zal begrepen hebben over welke persoon het ging. Ook uitlatingen van sommige spelers over mij vorig jaar ben ik nog niet vergeten. Ik heb nu mijn gelijk gehaald." Patje Goots wilde het niet bevestigen, maar het is een publiek geheim dat hij met zijn optreden voormalig ondervoorzitter Kris Jansen viseerde.

De zege en de bijhorende leidersplaats werden zaterdag grondig gevierd op de Bosuil. Nog belangrijker was echter het nieuwe puntenverlies van enkele concurrenten, La Louvière op kop. "Het belangrijkste is niet dat we nu aan de leiding staan," zegt Patje Goots. "Wat telt, is dat we een ploeg als La Louvière al negen punten hebben kunnen terugslaan. Zij werden voor het seizoen genoemd als onze belangrijkste concurrent voor de titel. Het is positief dat zij op achtervolgen aangewezen zijn."

Veertig punten
Na dertien speeldagen is de Great Old meer titelfavoriet dan ooit. De verzamelde concurrentie presteert veel te wisselvallig om de nog ongeslagen Bosuilploeg te kunnen bedreigen. Bosuiltopschutter Goots geeft toe dat zijn club over goede papieren beschikt maar tempert de euforie. "Ik weet hoe voetbal in mekaar zit. Een terugval in een mindere periode blijft altijd mogelijk. Toch verwacht ik die niet meteen omdat we over een goed uitgebalanceerd geheel beschikken. We hebben nu 33 punten op 39. Met nog drie matchen voor de winterstop zouden we nog zeven punten moeten kunnen halen. Dat betekent dat we met veertig punten in januari hervatten. Dat moet het streefdoel zijn."

Met twee assists had ook Darko Pivaljevic een belangrijk aandeel in de zege. De Serviër speelde de laatste weken niet zijn meest gelukkige matchen voor roodwit, maar blijft volgens Patje Goots een heel belangrijke pion. "Hij is iemand die altijd twee man voor zijn rekening neemt. Dat geeft mogelijkheden aan de andere spelers rondom hem. Darko is een heel belangrijke speler voor mij. Het is ook onze kracht dat we het niet moeten hebben van één speler. We zijn vooral collectief sterk (J.V.C. - GvA - 22/11/1999).

Overzicht van een wonderjaar - 16

Ruime en knappe Antwerpzege tegen KFC Turnhout dat heel wat beter meespeelde dan de score zou laten vermoeden. Het duurde een half uur voor Patrick Goots uit een halve kans het maximum puurde. Na de rust zag een dol enthousiast publiek nog steeds een degelijk KFC Turnhout, maar vooral een onhoudbaar R.A.F.C. (Antwerp Clubblad-15 - 12/04/2000).
(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 22/11/1999)
 
Minuut per minuut
07' Patje Goots schiet voorlangs.
32' G O A L: Darko Pivaljevic bereikt Patje Goots, die vanuit de draai mooi de openingstreffer voorbij De Corte trapt.
39' Zoran Campara verschijnt alleen voor De Corte, maar besluit naast.
46' Oldrich Parizek brengt redding op een schot van Berrevoets.
49' G O A L: Darko Pivaljevic bedient Zoran Campara, die rustig afwerkt (2-0).
51' G O A L: op aangeven van Sandro Da Silva geeft Patje Goots met zijn tweede van de avond Turnhout de doodsteek (3-0).
59' Een verre lob van Da Silva gaat net over doel.
73' Een vrije schop van Caluwé spat via het been van Gunter Ribus op de lat uiteen.
78' Herman onderschept een slechte terugspeelbal van Gunter Ribus, Oldrich Parizek voorkomt de eerredder voor Turnhout.
78' G O A L: Jurgen De Neys rondt een mooie persoonlijke actie af (4-0).
85' De Corte pakt een kopbal van Bimbo Fatokun.
(Bron: GvA - 22/11/1999)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Oldrich Parizek
Barry Budts
Stefan Leleu
Geert Emmerechts
Jurgen De Neys - 77'
Gunter Ribus
Marc Van Britsom
Zoran Campara - 49'
Sandro da Silva
Darko Pivaljevic
Patrick Goots - 32' - 51'
 
75' Darko Pivaljevic (uit)/
Bimbo Fatokun (in)
77' Zoran Campara (uit)/
Kirk Hilton (in)
83' Patrick Goots (uit)/
Jonas De Roeck (in)
K.F.C. Turnhout
Yvan De Corte
Benny Mariën
Koen Caluwé
Yves Van Beylen
Kris Liekens
Peter Quintelier
Christophe Geentjens
Geert Berrevoets
Jurgen Vandeurzen
Pascal De Vreese
Tomas Herman
 
Benny Mariën (uit)/
Glenn Dillens (in)